top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi

Zagreb Üniversitesi 1669'da, Zagreb Tıp Fakültesi ise 1917'de kuruldu. Zagreb Tıp Fakültesi İngilizce tıp eğitimi 2005 yılında başladı. Zagreb Tıp Fakültesi programları Amerikan (USMLE) ve Avrupa Birliği standartlarına uygundur. 2005 yılından bu yana, 700'ün üzerinde uluslararası öğrenci Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Zagreb Tıp Fakültesi klinik rotasyonlar, öğrencilerin son yıla Hırvatistan'da veya yurtdışında yerleştirmelerine izin verir. Zagreb Tıp Fakültesi uluslararasılaşmada Prestijli Kalite Güvencesi Sertifikası (CEQUINT) sahibidir. Zagreb Tıp Fakültesi Uluslararası Tıp Eğitimi ve Araştırma Geliştirme Vakfı tarafından tanınmıştır ve IMED'de yer alır.


Bugün, Zagreb Tıp Fakültesi üniversite için büyük bir gurur kaynağıdır ve seçici bir kabul prosedürüne sahiptir. Başvuru sahiplerinin yaklaşık % 25'i kabul edilmektedir. Hırvatistan'da tıbbi çalışmalar sunan en eski ve en büyük kurum olan Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi, ABD, İngiltere, Kanada ve diğer İngilizce konuşulan ülkelerden öğrencileri ağırlamaktadır. Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi, yenilikçi öğretim yöntemleri sağlama konusunda büyük bir itibar kazanmıştır. Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi, büyük sınıf temelli öğretimden daha küçük gruplara geçerken problem çözme, öğrenci odaklı öğretim ve edinilen yetkinliklerin doğrulanması dahil olmak üzere metodolojik yaklaşımları kullanır.


Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi, 360 AKTS kredisi (Avrupa Kredi Transferi ve Biriktirme Sistemi) ve Tıp Doktoru unvanı kazanmak için İngilizce olarak entegre bir yüksek lisans programı sunar. Klinik rotasyonlar, öğrencilerin Hırvatistan Cumhuriyeti'ndeki sağlık kurumlarında ve hastanelerde çalışabilecekleri veya yurtdışında çalışabilecekleri eğitimin son yılında yapılır. Zagreb Üniversitesi, en büyük Hırvat üniversitesidir ve Viyana'nın güneyindeki Orta Avrupa'yı ve tüm Güneydoğu Avrupa'yı kapsayan bölgedeki en eski üniversitedir. Üniversite, 70.000'den fazla öğrencisi ile 29 fakülte, 3 sanat akademisi ve 1 üniversite merkezinden oluşur. Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan tıbbi çalışmaların kalitesi, dünyanın dört bir yanından öğrencileri cezbeder.

Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi Dünya Sıralaması

2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Zagreb Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi şu aralıkta bulunur:

Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi YÖK Denkliği

"Bu tarihten sonra kayıt yaptıranlar açısından geçerli olmak üzere, ortaöğrenimini hangi ülkede tamamladığına bakılmaksızın tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından yapılan denklik başvuruları, eğer adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumu, öğrenime başlanılan yıl YÖK tarafından kabul edilen sıralama kuruluşlarının yaptığı dünya üniversite sıralamalarının en az ikisinde, ilk binde yer alan bir yükseköğretim kurumu değilse adayın denklik başvurusu reddedilecek." Yönetmelikteki bu maddeye göre aday öğrenciler YKS girip yeterli puanı almak ya da YKS girmek zorunda değildirler. Zagreb Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları 15 Mart 2024 yılında Resmi Gazetede yayımlanan Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Zagreb Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Eğitim Ücreti

Hırvatistan’da tıp eğitimi sunan Zagreb Tıp Fakültesi tıp eğitimi yıllık ücreti 12,000 €. Zagreb Üniversitesi tıp eğitimi yılda 50 yabancı; diş hekimliği eğitimi ise yılda 22 yabancı öğrenci kabul eder. Zagreb Üniversitesi Diş Hekimliği eğitiminin yıllık ücreti ise 10,000 €. Programlara başvuru ücreti 200 €.

Zagreb Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Giriş Sınavı

Hırvatistan’da tıp veya diş hekimliği okumak için Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce tıp eğitimini seçen adaylar lise biyoloji, fizik ve kimya bilgilerini ölçen bir sınava tabi olurlar. Üç saat süren ve test şeklinde olan Zagreb Tıp Fakültesi giriş sınavı her konuda 40 soru olmak üzere 120 sorudan ibarettir. Adayın sınavda başarılı olabilmesi için her konudan en az 15 soruya doğru cevap vermesi gerekir.

Zagreb Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği ortak giriş sınavında lise müfredatından hangi konulardan soru geldiğini merak edenler dosyaya göz atabilir.

Zagreb Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Giriş Sınavında daha önce çıkmış soruların da yer aldığı 120 soruluk deneme sınavında kendini test etmek isteyenler dosyaya göz atabilir.

Adayların en geç 15 Nisan tarihine kadar başvuru yapmış olması gerekir. Sınav tarihi 23 Nisan 2022. Sınav yeri Zagreb Üniversitesi. Sınava girecek adayların İngilizce seviyesi en az TOEFL) minimum score 80/120, IELTS 6.5/9 ya da FCE or B2 olmalıdır.

Hırvatistan'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Hırvatistan'da tıp okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page