top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Hırvatistan Tıp Fakültesi

Dünya sağlık sektörü, benzeri görülmemiş zorlukların ve aynı zamanda fırsatların kavşak noktasındadır. Birleşmiş Milletlere göre dünya nüfusunun 2050 yılına kadar dokuz milyarı bulacağı tahmin ediliyor. Aynı zamanda toplumlar yaşlanıyor ve hastalıklar da değişiyor.

Bundan 30 yıldan kısa bir süre sonra Avrupa nüfusunun zirveye çıkacağı ve 529 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor - bu, 2016'ya göre 18,8 milyon kişi daha artış anlamına geliyor. İklim değişikliği ve insanların ve malların artan hareketliliğiyle birlikte kıta, yeni ortaya çıkan ve çıkacak olan hastalıklara maruz kalma olasılığıyla karşı karşıya.


Ancak tüm bu komplikasyonlara rağmen, sağlık hizmetlerinin bugünkü durumu, potansiyel çözümler bulmak için hiçbir zaman daha uygun bir konumda olmamıştır. Dijital teknoloji hastalığı teşhis etmek, politikaların nüfus sağlığı üzerindeki etkisini izlemek ve son zamanlarda HIV için bir tedaviyi mümkün kılmak gibi sağlık için kayda değer bir değer göstermiştir.

Bu tür bir ilerleme, 2023 yılına kadar yaklaşık 29 milyon hayat kurtarmayı amaçlayan ve 50'den fazla sağlıkla ilgili hedefi içeren, dünyanın iddialı Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (SDG'ler) arkasındaki itici güçtür. Ancak bunu başarmak için, iyi eğitilmiş sağlık çalışanları havuzuna ihtiyaç var. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), küresel ekonominin 2030 yılına kadar çoğunlukla orta ve yüksek gelirli ülkelerde yaklaşık 40 milyon yeni sağlık sektörü işi yaratması beklendiğini tahmin ediyor.


Yalnızca İngiltere'de, hizmetler üzerindeki mevcut baskı devam ederse 2027 yılına kadar 190.000 daha fazla NHS personeline ihtiyaç duyulacağı tahmin edilmektedir. Böyle bir taleple, bugün öğrenciler için tıptan daha umut verici bir alan olmamıştı. Dünya çapında tanınan yüksek kaliteli, yüksek değerli bir yurtdışı tıp eğitimi için, Hırvatistan'da ilk İngilizce tıp eğitimini sunan Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyabilirsiniz.

Hırvatistan Tıp Fakültesi-Zagreb Üniversitesi altı yıllık İngilizce tıp programı, hem Amerikan (USMLE) hem de AB standartlarını karşılayan eğitim sunar.


Hırvatistan Cumhuriyeti’nin en eski, en saygın ve en büyük tıp okulu olarak, yabancı öğrencileri küresel ortamda tam yetkin tıp uzmanları olarak eğitme konusunda uzun bir geleneğe sahiptir. Hırvatistan Tıp Fakültesi tıp eğitimi, Türkiye, Avrupa Birliği ve İngiltere'den gelen öğrenciler için mesleki niteliklerin otomatik olarak tanınması anlamına gelir. Zagreb Tıp Fakültesi eğitimleri Kanada Hükümeti tarafından da tanınmaktadır.


Yurtdışında tıp eğitimi almak için Hırvatistan tıp fakülteleri arasından Zagreb Tıp Fakültesini seçenler, Avrupa Akreditasyon Konsorsiyumu tarafından tanınan ve CEQUINT Sertifikası ile ödüllendirilmiş bir tıp okulundan mezun olurlar.

Zagreb Hırvatistan Tıp Fakültesi uluslararası öğrenci kabulü noktasında oldukça seçicidir. Zagreb Tıp Fakültesinden kabul alabilmek için MCAT, SAT veya BMAT gibi tanınmış uluslararası sınavları geçmiş olmak gerekir veya fakültenin 120 sorudan oluşan kendi giriş sınavında başarılı olmak gerekir.


Akademik yılda sadece 50 yabancı öğrenciyi kabul eden Zagreb Tıp Fakültesi müfredatı 360 AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) üzerinden oluşmaktadır. İngiltere’deki Kent Üniversitesi ve Londra Imperial Koleji, Kanada’daki McGill Üniversitesi ve İspanya’daki Pompeu Fabra Üniversitesi, Barselona gibi yurtdışındaki yerleşik tıp okullarıyla ortak çalışmalar yürütmektedir.

Zagreb Tıp Fakültesi tıp eğitiminde probleme dayalı öğrenmeyi kullanarak ve küçük gruplar halinde öğreterek çağdaş, yenilikçi metodolojik yaklaşımları benimser. Klinik yıllarında öğrenciler, Hırvatistan Cumhuriyeti'ndeki kurumlarda veya hastanelerde kalma veya mezuniyet sonrası çalışmayı planladıkları ülkelere yurtdışına gitme seçeneğine sahip olacaklar.


Medical College of Wisconsin, King’s College London ve Toronto Üniversitesi gibi isimleri içeren üniversitenin kapsamlı uluslararası eğitim ortakları listesinden yararlanabilecekleri yerlerdir.

Zagreb Tıp Fakültesi tıp programından 2003 yılında Hırvatistan'da İngilizce tıp eğitimine başlandığından beri, çoğunluğu Kanada, Fransa, Amerika Birleşik Devletleri, İsveç, Almanya ve İsrail'den olmak üzere 28 ülkeden 700 öğrenci mezun oldu. Yurtdışı tıp eğitiminde Zagreb Tıp Fakültesinin neden popüler bir seçenek olduğunu anlamak zor değil. Sözü edilen akademik övgüler ve mezunlarının kazandığı iyi başlangıç ​​pozisyonları, gerçekten seçkin bir tıp fakültesini tasvir etmektedir.


Hırvatistan’da tıp eğitimi bununla kalmıyor. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb uluslararası atmosferden müthiş gastronomisine ve güvenli yaşama kadar Orta Avrupa'da her şeye sahip bir yurtdışında tıp eğitim destinasyonudur. İtalya’yı kıskandıran güzellikteki bu Akdeniz ülkesi, Adriyatik kıyılarından Avrupa’nın güzel yerlerini keşfetmek için müthiş bir başlangıç noktasıdır. Eğer siz de, dünya çapında tanınan bir tıp diploması ile mezun olmak isteyen hevesli bir doktor adayı iseniz, Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi unutulmaz bir yurt dışı eğitim deneyimi ve başarılı bir tıp kariyeri için sizi beklemektedir.

Hırvatistan'da Tıp Eğitimi Danışmanlık Politikamız

Hırvatistan'da tıp okumak isteyen adaylar ikiye ayrılır. Dolayısı ile onlara sunulan akademik destek & rehberlik servisleri ücreti de farklıdır.

1. Giriş Sınavı Sonrası Birinci Sınıftan Başlayacaklar

Giriş sınavını başarıyla veren öğrencilere Hırvatistan öncesi sağlanan akademik danışmanlık ve Hırvatistan'a varışta sunulan yereldeki rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,250-3,000 EUR.

2. Premed Eğitimi Alacaklar

A. Premed eğitimini Smartversity Premed Pathway programında alanlara sunulan akademik destek ve yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,000 EUR.

B. Premed eğitimini Hırvatistan'da alanlara sunulan akademik destek ve yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 3,500 EUR.

 

Hırvatistan'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Hırvatistan'da tıp okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyen adaylar iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirler.

►05368372934 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page