top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Yurtdışında Üniversite Hazırlık Eğitimine Yaklaşımımız

Adı üstünde, hazırlık. İhtiyaç duyanlara lisans veya yüksek lisans eğitimlerine hazırlanmaları için tanınan süre ve imkân. Adayın üniversite ve büyük ihtimalle gelecekteki iş hayatının da hangi yönde seyredeceğini belirleyen kritik bir aşama. Ve bu aşamanın en büyük özelliği de ne biliyor musunuz? Doğru şekilde alınırsa ilaç; yanlış şekilde alınırsa zehir olduğudur.

O yüzden, yurtdışı eğitim adaylarının atacağı en önemli adım doğru bir yerde kaliteli üniversite hazırlık eğitimi alarak lisans veya yüksek lisans eğitimlerine başlamalarıdır. Bazen bu saygın bir üniversitenin hazırlık eğitimi olabiliyor iken bazen de eğitim alınacak üniversitenin kendi hazırlığı da olabilmektedir. Veya çoğu yabancı öğrencinin tercih ettiği yol da izlenebilir. Avrupa’da özellikle belli başlı Amerikan üniversitelerinin tam teşekküllü kampüslerinde sundukları ve tüm Avrupa üniversiteleri tarafından da kabul gören uluslararası pathways ( dil + bölüm hazırlık) programlarını da tercih edebilirsiniz. Bu tarz programların özelliği diğer üniversitelerin hazırlık programlarına istinaden çok daha geniş kapsamlı ve eğitim saatlerinin fazla olması; anadili İngilizce olan eğitmenler eşliğinde gerçek bir uluslararası üniversite deneyimi yaşamanızı sağlamasıdır. Eğer İngilizce dili, akademik beceriler, mesleki terminoloji eğitimlerine ihtiyacınız varsa bizimle görüşebilirsiniz. Size uygun uluslararası hazırlık programlarının eğitim içerikleri, başvuru ve kabul şartları, başlama dönemleri, konaklama dahil kampüs yaşamı ile alakalı tüm bilgiler karşılaştırmalı şekilde tarafınıza iletilecektir.

 

Yurtdışında üniversite hazırlık eğitimi neyi ifade eder?

►İngilizce dilinin iyi derecede öğrenilmesi,

Eğitim alınacak program ile alakalı akademik beceriler eğitiminin alınması,

Alan dersleri ile alakalı mesleki terminoloji ve esasların öğrenilmesi.

Yurtdışında eğitim adayı ihtiyaç halinde ve akademik seviyesine istinaden bu üç eğitimden birini, ikisini veya duruma göre üçünü de almazsa yurtdışı eğitim macerasında yaşayacağı hüsran kaçınılmazdır.

Avrupa üniversitelerinde okumak isteyen ve yurtdışında eğitim almak için başvuru yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adayları üç türdür. Bu adaylar ile alakalı yapılması gerekenler ki aslında olması gerekenlerdir, ise şu şekildedir:

1.İngilizcesi, akademik becerileri ve mesleki terminoloji bilgisi yeterli seviyededir

Bu adayın hedef programa başvurusu direk yapılabilir. Direk başvuru yapılmadan önce adayın kabul edilme olasılığını görebilmesi adına İngilizce seviye tespit sınavı, mülakat, uygunluk testi, bölüm giriş sınavları denemeleri yapılır. Elde edilen sonuçlara istinaden aday %99 oranında kabul alıp almayacağını bilecektir.

2.Yeterli İngilizceye sahip fakat mesleki terminoloji ve esaslar hazırlığına, akademik beceriler eğitimine ihtiyaç duyar

Bu adayın üniversiteye başvurusu direk yapılır. Mesleki terminoloji ve esasları, akademik beceriler hazırlık eğitimi alma şartıyla aday kabul alır. Hazırlık eğitimi sonrasında hedef programının mülakatını ve/veya uygunluk testini vererek üniversite eğitimine başlar. Genelde bir, bir buçuk dönemlik eğitimlerdir.

3.İngilizcesi yetersiz, mesleki terminoloji ve esasları, akademik beceriler hazırlık eğitimine ihtiyaç duyar

Aday İngilizce başlangıç seviyededir. İngilizce, mesleki terminoloji ve esasları, akademik becerileri içeren hazırlık eğitimi alma şartıyla aday kabul alır. Hazırlık eğitimi sonrasında hedef programın mülakatını ve/veya uygunluk testini vererek üniversite eğitimine başlar. Genelde iki veya üç dönemlik programlardır.

Sevgili yurtdışı eğitim adayı,

Lise veya lisans geçmişinize istinaden Avrupa üniversitelerinde eğitim alabileceğiniz hedef programlar detaylıca analiz edilir. Sophia Academy uzmanları size özel bireysel analiz yaparlarken (lise notları (veya lisans), bütçe, hedef programlar); İngilizce seviye tespit sınavlarınız, mülakat ve giriş uygunluk testleri denemeleriniz Amerika ve İngiltere mezunu eğitimciler tarafından yapılır.

Doğru yolu, doğru insanlar ile yürümeniz temennisiyle...

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page