top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Yurtdışında Psikoloji Eğitimi ve Bulgaristan’da Psikoloji Okumak

Yurtdışında psikoloji eğitimi son 10 yıldır Türk yurtdışında psikoloji okumak isteyen öğrenci adayları arasında oldukça popülerdir. Yurtdışında psikoloji okumak için İngilizce dilindeki programları seçen uluslararası öğrencilerin hedeflerindeki ülkelerden biri de Bulgaristan'dır. Bulgaristan'da psikoloji eğitimi sunan Bulgaristan Amerikan Üniversitesi-AUBG ve Yeni Bulgar Üniversitesi-NBU kurumlarının itibarlı oluşu, Avrupa genelinde yüzlerce üniversite ile Erasmus partnerlik anlaşmalarının olması, ciddi kurumlarda staj imkânı sağlamaları, eğitim ücretlerinin diğer Batı üniversitelerine göre çok daha düşük olması Bulgaristan’da psikoloji eğitimini son yıllarda ön plana çıkarmıştır.

Bulgaristan Psikoloji Bölümü Başvuru ve Kabul Şartı Nedir?

Bulgaristan'da psikoloji eğitimi sunan üniversitelerin başvuru ve kabul şartları genelde aynıdır. En önemli kriterlerin başında eğitim alınacak dile iyi derecede hakim olmak gelir.

Adayın İngilizceyi en az B2 seviyesinde bildiğini uluslararası geçerli bir dil sertifikası ile (TOEFL, IELTS, Dualingo) ispatlaması veya üniversitenin muafiyet sınavına girerek kanıtlaması istenir. Bu bağlamda, Bulgaristan'da İngilizce psikoloji eğitimi almak isteyen bir adayın iyi lise diploma notuna ve İngilizce dil seviyesine sahip olması gerekir. Bu şartları sağlayan ve akademik becerilere de sahip olan Bulgaristan psikoloji bölümü adayı birinci sınıftan eğitimine başlar.

İngilizce Psikoloji Hazırlık Eğitimi Var Mı?

Bulgaristan'da psikoloji okumak istiyorum ama yeterli seviyede İngilizcem yok! Bir de, akademik beceriler ve uluslararası üniversite deneyimine ihtiyacım var.

Bulgaristan'da psikoloji eğitimi almak isteyen fakat İngilizce ve Akademik Beceriler eğitimine ihtiyaç duyan adaylar lise geçmişlerine, İngilizce dil seviyelerine, akademik beklentilerine istinaden bu programda eğitim alarak Bulgaristan'da psikoloji eğitimlerine birinci sınıftan başlayabilirler.

Bulgaristan’da Psikoloji Eğitimi Hangi Üniversitelerde Verilir?

Yurtdışında İngilizce psikoloji eğitimi almak için kararını veren ve bu bağlamda araştırma yaparak Bulgaristan’da psikoloji eğitimi almada karar kılan bir aday, bu iki üniversiteden birinde yurtdışında psikoloji okuma hayalini gerçekleştirebilir.

YENİ BULGAR ÜNİVERSİTESİ (NBU)

Lisans eğitimi 4 yıl olup yıllık eğitim ücreti 3,600 Euro. Yeni Bulgar Üniversitesi uluslararası kabul gören, saygın bir Bulgar üniversitesidir. NBU, YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları denklik alırlar. Yeni Bulgar Üniversitesi Avrupa’nın psikoloji, kognitif bilimler ve semiyolojide özel ödüllü üniversitesidir. Ulusal mükemmellik üniversitesi olarak da bilinen Yeni Bulgar Üniversitesi dünya çapında bir IT Merkezine de sahiptir. Üniversiteyi KEŞFET.

BULGARİSTAN AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (AUBG)

AUBG Psikolojoji Fakültesi dört yıl süren psikoloji lisans programı sunar. Amerikan Üniversitesi psikoloji öğrencileri çift diploma ve çift ana dal yaparak biri Avrupa diğeri Amerikan olmak üzere çift diploma ile mezun olurlar. Yurtdışı psikoloji eğitimini Bulgaristan Amerikan Üniversitesinde alanlar, hem teorik temeli hem de psikoloji araştırmalarını ve uygulamalarını anlamak ve eleştirel olarak değerlendirebilmek için gerekli pratik, deneysel bilgi ve araçlardan istifade ederler. Üniversiteyi KEŞFET.

Sophia Academy ile Avrupa’da Psikoloji Okumak!

Yurtdışında psikoloji okumak en çok tercih edilen eğitimlerden olmakla beraber bu bölüme giriş oldukça rekabetçidir. Nihayetinde Türk öğrencilerin de hedefinde olan Avrupa'da psikoloji eğitimi veren üniversitelerin Danimarka, Almanya, Norveç, İran, Çin, Avusturya, İngiltere ve Amerika gibi ülkelerden taliplileri var. Başvuru ve kabullerde ABD veya Kanada'ya istinaden biraz daha esnek kabul şartları uygulayan ve makul eğitim ücretleri sunan Doğu Avrupa (Macaristan, Bulgaristan, Çekya, Polonya, Letonya gibi ülkeler) üniversiteleri yurtdışında psikoloji okumak isteyenlerin son yılların gözdeleri haline geldiler. Bu üniversiteleri popüler kılan başlıca sebepler:

♦Lise diploması ile başvuru yapma hakkı,

Türkiye’de yapılan üniversite sınavına girme şartının aranmaması,

♦Çoğu üniversitenin dünyada ilk bin üniversite arasında olması,

Üniversitelerin YÖK tanınırlığı ve denkliği olması,

♦Diplomaların AB, Kanada ve Amerika’da geçerliliğe sahip olması,

♦Programların EuroPsy onaylı olması (Avrupa Psikolojik Dernekler Federasyonu'nun psikologların mesleki eğitimi için gereklilikleri)

♦Çok kültürlü ve uluslu atmosferde eğitim alırken Schengen Bölgesi’nde vizesiz gezme imkânının sunulması,

Erasmus değişim programlarının eğitim hayatına kattığı hareketliliğin olmasıdır.

Adaylar İçin Neler Yapıyoruz?

Türkiye Cumhuriyeti’nde sunduğumuz tüm hizmetlerimiz “ücretsiz eğitim danışmanlığı” kapsamındadır. Bu ücretsiz servisler neler mi?

Ücretsiz Bilgi Danışmanlığı

Hedeflenen ülkeler, üniversiteleri, programları, başvuru ve kabul şartları, ihtiyaç halinde İngilizce + akademik hazırlık eğitimleri, günlük ve kültürel yaşam dahil merak edilen her konuda detaylı bilgi sağlarız. Görüşmede edinilen doğru bilgiler neticesinde aday ve/veya velisi yurtdışında psikoloji eğitimi konusunda en doğru kararı alabilmekteler.

Ön Değerlendirme

Ücretsiz bilgi danışmanlığı neticesinde temsil ettiğimiz ve çalıştığımız psikoloji fakültesinde/fakültelerinde eğitim almaya karar veren adayın İngilizce seviyesini ve akademik becerilerinin bir değerlendirmesini yapıyoruz. Bu değerlendirmede kullandığımız enstrümanlar İngilizce STS, Genel Psikoloji ve Kültür Testi, Mülakat. Yapılan testler neticesinde, adayın hedef üniversiteye kabul edilip edilmeyeceğini %99 oranında ön görebiliyoruz.

Başvuru Süreci Desteği

STS, Test, Mülakat neticesinde hedef üniversite/üniversitelere kabul alacağından emin olduğumuz öğrencimizin başvuru sürecini başlatıyoruz. Süreci takip ediyor ve neticesi hakkında öğrencimizi bilgilendiriyoruz.

Size olan güvenimize ve tüm saygımıza rağmen, Sophia Academy tarafından temsil edilen Eötvös Lorand Üniversitesi, Peç Üniversitesi, Bulgaristan Amerikan Üniversitesi, McDaniel College, Yeni Bulgar Üniversitesi, SWPS ve Avrupa’daki Amerikan Üniversiteleri gibi üniversitelere başvuru sürecinde sizlere destek olmamız kabul edilme şansınızı büyük ölçüde arttırdığını hatta garantilediğini belirtmek isteriz. Bizimle şansınız, kendi başınıza bir başvuruyu yapmanızdan, çok daha yüksek:)

✅STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page