top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Yurtdışında Gazetecilik Eğitimi Almak

Bir mesajı karşı tarafa veya kitlelere iletme konusunda meraklı, eleştirel ve başarılı mısınız? O zaman sizin için belki de yurt dışında gazetecilik okumak iyi bir fikirdir. Ve yurtdışında gazetecilik okumak isteğinizi iyi bir eğitim neticesinde yarının haberlerini anlatan; sahada en iyi resmi yakalayan veya hikâyeyi okuyan olarak sonuçlandırabilirsiniz! Yurtdışında gazetecilik okumak heyecan verici olduğu kadar medya endüstrisinde sayısız kapı açar.

Neden yurtdışında gazetecilik eğitimi almalısınız?

Dünyanın herhangi bir yerinde yurtdışında okumak için evinizdeki konforu terk ettiğiniz takdirde güçlü bir karakter sahibi olacaksınız ve cesaret ve bağımsızlık özellikeleriniz de ön plana çıkacaktır. Evde öğrenemeyeceğiniz şeyleri öğrenirken gazeteciliğin özüne odaklanmayı öğreneceksiniz. Yurtdışı eğitiminiz boyunca birçok farklı insanla tanışmak zorundasınız ki bu tanıştıklarınız gazetecilik mesleğinize katkıda bulunacak insanlardır. Yurtdışında gazetecilik eğitimi alırken temel teknikleri ve yöntemleri, materyalin nasıl toplanıp aktarılacağını, fikir geliştirme, araştırma, görüşme ve kaynak eleştirisini öğreneceksiniz. Ayrıca gazeteciliğin toplumdaki rolü, medya hukuku ve dil konusunda bilginizi de artıracaksınız. Bir gazeteci olarak çalıştığınızda, güncel olayları ilk öğrenenler arasında olacaksınız ve bu hikayeleri halka aktarmak işinizin bir parçası olacak. Ağ oluşturma, gazeteci olmanın önemli bir parçasıdır ve yurtdışında bir eğitimle, benzersiz gazetecilik becerileri edinerek ağınızı kesinlikle güçlendireceksiniz.

Gazetecilik okuyacaksanız, muhtemelen meraklı ve kararlısınızdır. Keşfetmeyi ve sorular sormayı seviyorsunuz ve önemli bilgileri yaratıcı bir şekilde iletme konusunda harikasınız. Yurtdışında eğitim deneyiminiz boyunca bu becerilerin her biri paha biçilmez olacaktır! Sadece yabancı bir şehirde yaşarken ve yeni insanlarla tanışırken tamamen rahat olmayacak, aynı zamanda bu yerleri keşfetmeye ve yeni ülkeniz hakkında olabildiğince çok şey öğrenmeye hevesli olacaksınız. Yurtdışında okumak gazetecilik derecesini tamamlamak için harika bir yoldur. Yurtdışında yeni bir bakış açısı kazanma fırsatınız olacak ve hatta bir üniversite programı veya dışarıdaki stajlar aracılığıyla yurtdışında bir basın kuruluşu için yazabileceksiniz. Yurtdışında gazetecilik okumak sizi konfor bölgenizden çıkmaya zorlayacaktır. Bu da bir gazeteci olarak alışmanız gereken bir şeydir. Yurtdışına gitmek size dünya hakkında yeni bir bakış açısı kazandıracak ve profesyonel raporlama tarzınızı şekillendirmenize yardımcı olacaktır. Dünyanın her yerinde en çok beğenilen gazetecilik okulu vardır, bu nedenle yurtdışında eğitim almayı seçtiğiniz her yerde teşvik edici ve yüksek kalibreli kurslara erişiminiz olacağından emin olun. Bu kararı verirken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şey, eğitim alınacak ülke ve sunduğu fırsatlardır, çünkü bir gazetecilik bölümü öğrencisi olarak çalışmalarınızın çoğu çevreniz tarafından yönlendirilecektir. Avrupa’da hem de bir Amerikan Üniversitesi’nde gazetecilik okumayı seçerseniz, Avrupa'nın kültürü ve güncel olayları hakkında pek çok fikir edineceksiniz. Kıta boyunca seyahat etme şansınız da olacak.

Bulgaristan’da Gazetecilik ve Kitle İletişimi Eğitimi

Yurtdışında gazetecilik ve iletişim eğitimini gerçek manada İngilizce dilinde sunulduğu bir üniversitede okumak; gazetecilik eğitimi esnasında gazetecilik kulüplerine katılmak; ulusal ve uluslararası yayın kuruluşlarında staj yapmak ve belki de mezuniyet sonrası çalışmak istiyorsanız Bulgaristan Amerikan Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişim Fakültesinde yirmi birinci yüzyıl medyasında başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerileri kapsayan akademik ve profesyonel bir eğitim olan lisans programı tam da size göre demektir. Bulgaristan Amerikan Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişimi eğitimi tüm medya ve profesyonel disiplinlerde etik bir çerçeve içinde eleştirel düşünme, araştırma, yazma ve görsel iletişim becerilerini vurgular.

AUBG Gazetecilik ve İletişim Fakültesi, tüm dünyada medyanın değişmekte olduğunun farkındadır. Yeni bilgi teknolojileri, medya yakınsaması, kültürler arası bakış açıları ve yeni ekonomik gerçekler, iletişim şeklimizi değiştiriyor. Aynı zamanda, gazetecilik ve kitle iletişimi ilkeleri demokratik bir toplum için vazgeçilmez olmaya devam ediyor. AUBG gazetecilik eğitiminin merkezinde, raporlamada doğruluk ve denge, yüksek etik standartlar ve halkın çıkarlarına hizmet etme taahhüdü yer alır. Bulgaristan Amerikan Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Programının temelini zorunlu dersler oluşturur. Bugün gazeteciliğin ve kitle iletişiminin altında yatan teorik, tarihsel, etik ve kültürel arka planı sağlarlar. İki parça halinde sunulan seçmeli dersler, küresel medyada işlev görmek için gereken becerilere odaklanır. Staj, kampüsteki ders dışı etkinliklere (örneğin dergiler, çevrimiçi haber siteleri, 24-7 radyo istasyonu) katılım gibi, edinilen kavram ve becerileri daha da geliştirir. Öğrenciler, kültürel ve disiplin perspektiflerini genişletmek ve ayrı bir disiplinde ana veya yan dal olmak üzere diğer kurslara kaydolmaya teşvik edilir. Mezun olduktan sonra, öğrenciler medya kuruluşları, reklamcılık ve halkla ilişkiler ajansları, tasarım stüdyoları, prodüksiyon evleri ve diğerlerinden çeşitli alanlarda çeşitli kariyerleri sürdürmeye veya dünyanın önde gelen üniversitelerinde yüksek lisans çalışmaları ile eğitimlerine devam etmeye hazırlanırlar.

Bulgaristan'da gazetecilik, iletişim okuyan AUBG öğrencileri diğer insanlarla nasıl ilişki kuracaklarını, nasıl soru soracaklarını ve hikâyeler anlatmayı öğrenirler. Ayrıca tasarım, fotoğrafçılık, videografi ve dijital düzenlemede etik ilkeleri nasıl anlayacaklarını ve uygulayacaklarını da öğrenirler. İkna ve temsil sanatı yoluyla demokrasiye katkıda bulunmayı ve becerilerini gerçek yaşam ortamlarında uygularlar. AUBG, De Facto gazetesi, AUBG DAILY çevrimiçi haber yayını ve çeşitli öğrenci dergileri dahil olmak üzere çok çeşitli öğrenci medyasına sahiptir. Ayrıca öğrenciler tarafından yönetilen bir radyo istasyonu vardır ve TV programları oluşturmanın yanı sıra belgeselleri yönetme, yapma, çekme ve düzenleme fırsatları da var. AUBG belgesel kulübümü, film profesyonellerinin haftalık film gösterimlerine ve söyleşilerine ev sahipliği yapıyor ve öğrenciler film festivallerine, yarışmalara ve atölyelere geziler düzenliyor. Medya kuruluşlarına yerleştirme, AUBG Gazetecilik ve İletişim Ana Dalının çok önemli bir parçasıdır ve öğrencilerin Bulgaristan'da veya yurtdışında ideal stajı bulmalarına yardımcı olurlar. Dünyanın dört bir yanındaki gazetecilerle bağlantı kurmak, Doğu Avrupa'da öğrenci tarafından yönetilen AUBG Profesyonel Gazeteciler Topluluğu (SPJ) kulübü aracılığıyla mümkündür. Gazetecilik ve Kitle İletişimi alanında önemli bir bölümün yanı sıra bölümde bir yan dal mevcuttur.

Yurtdışında üst düzey bir Amerikan Üniversitesinde eğitim görmeye hazırsanız, Bulgaristan Amerikan Üniversitesi'ni düşünmelisiniz. 50'den fazla farklı ülkeden 1100 öğrenciye eğitim veren seçkin uluslararası akademisyenleri ile Sofya yakınlarında yerleşik bir liberal sanatlar okuludur. 1991 yılında kurulan AUBG, birçok başarısından ve bölgenin kalkınmasında oynadığı rolden gurur duymaktadır. Mezunlarının birçoğu Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'daki prestijli üniversitelerde eğitimlerine devam ederken, diğerleri bölgede özel ve kamu sektörlerinde ve en iyi küresel kuruluşlarda önemli görevler almaktadırlar.

Ücretsiz Bilgi Danışmanlığı

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi programlarının başvuru tarihleri, başvuru ve kabul şartları; YÖK denkliği ve uluslararası geçerliliği, konaklama imkânları dahil Bulgaristan’da üniversite eğitimi ve üniversite yaşamına dair her konuda detaylı bilgiye ihtiyacınız var. Ve Bulgaristan Amerikan Üniversitesi'nde eğitim iyi fikir diyenlerdenseniz bizimle irtibata geçebilirsiniz. Ücretsiz bilgi danışmanlığı için 0536 8372834 nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Bunu biliyor muydunuz?

AUBG öğrencileri, çeşitli öğrenci medyalarında gazetecilik pratiği yaparlar: Defacto (çevrimiçi ve basılı), AUBG Daily (çevrimiçi), Verve dergisi (basılı), Radio AURA, AUBG TV, Defacto TV ve akademik dergi Thoth (çevrimiçi). AUBG öğrencileri kısa film festivalleri düzenleyerek hem tanınmış hem de gelecek vadeden film yapımcılarının kısa filmlerini gösterirler. Mesela. AUBG Film Fest'in özel konuğu, Akademi Ödüllü kısa belgesel İkiz Kuleler'in görüntü yönetmeni ve görüntü yönetmeni Scott Hillier'dı. (fotoğraf JMC2, JMC2a)/ AUBG Belgesel Kulübü, film prodüksiyon endüstrisindeki profesyonellerin haftalık film gösterimlerine ve konuşmalarına ev sahipliği yapmaktadır. Ödüllü gazeteciler AUBG öğrencilerine koçluk yaparlar.

AUBG Gazetecilik ve Kitlesel İletişim Diplomanıza Bir Diploma Daha Ekleyin!

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi Gazetecilik öğrencilerini biri Amerikan diğeri Avrupa diploması olmak üzere çift diploma ile mezun eder. Fakat dileyen öğrenciler herhangi bir ekstra ücret ödemeden son iki sene kariyerlerine zenginlik katacak ve farklı bir mesleki alanda da gelişmelerine olanak sağlayacak ikinci bir ana dal daha okuyabilirler. Böyle sadece iki diploma ile değil aynı zamanda çift ana dal yaparak mezun olurlar. Diyelim AUBG Gazetecilik ve Kitlesel İletişim okuyorsunuz. Son iki sene Tarih ve Medeniyetler, Psikoloji, İşletme Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden birini ikinci ana dalınız olarak seçebilirsiniz. Bu arada, ben siyaset ve Uluslararası İlişkiler seçerdim:)

AUBG Gazetecilik ve Kitlesel İletişim Diplomanıza Bir De YAN DAL Ekleyin!

Bulgaristan Amerikan Üniversitesinin öğrencilere sağladığı eğitim fırsatları bununla bitmiyor. AUBG Gazetecilik ve Kitlesel İletişim öğrencileri çift diplomalarının yanında alacakları çift ana dil eğitimlerine bir de YAN DAL ekleyebilirler( küçük meslek J) AUBG Yan Dal programları: Antropoloji, Ekonomi, Girişimcilik, Avrupa Çalışmaları, Film ve Tiyatro Çalışmaları, Edebiyat, Modern Diller ve Kültür.

İkinci, Üçüncü Bir Batı Dili Daha Öğrenin!

AUBG’de %100 uluslararası eğitim alacağınız Gazetecilik ve Kitlesel İletişim programı süresince bir de İspanyolca, İtalyanca, Fransızca ve Almanca gibi Batı dillerini de öğrenebilirsiniz. Özellikle gazetecilik söz konusu olduğunda ve mükemmel bir İngilizcenin yanında biraz Almanca veya Fransızca olması sizi kariyerinizde nereye taşır, bir hayal edin!

Şöyleee Bir Hayal Ettim De…

Yurtdışında gazetecilik okumak için karar verdim. Yer Avrupa ülkesi Bulgaristan. Okul ise Amerikan Üniversitesi. Kampüs 50+ ülkeden öğrenci. Güvenli ve huzurlu bir kampüste sosyal ve kültürel etkinlikler. Kaliteli spor imkânları ve yurt konaklaması. Öğrenci kulüpleri ve stajlar… Ve en önemlisi de biri Amerika diğeri Avrupa diploması ile mezun olurken; AUBG Gazetecilik ve Kitlesel İletişim okursam ikinci bir ana dal + yan dal yapabileceğim; Fransızca veya Almanca ya da İtalyanca da öğrenebileceğim. Ve tüm bunları ( %30 BAIE Bursu aldığımı farz edersem:) toplamda 9,000 Amerikan Dolarına halledeceğim. Çok mu fazla hayal ettim ne:)

AUBG’de iken Amerika’yı keşfedin, Avrupa’yı dolaşın

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi’nde eğitim alırken bir veya iki dönem AUBG’nin anlaşmalı üniversitesi The University of Maine, USAda öğrenci olarak bulunabilir; hatta dilediğiniz Amerikan üniversitesine transfer olabilirsiniz. ISEP üyesi olan AUBG öğrencisi iken yüzlerce ISEP üniversitesinden birinde de bulunabilir ve ders alabilirsiniz. Erasmus+ değişim öğrencisi olarak başka bir Avrupa üniversitesinde bir veya iki dönem ders alabilir ve hayatınıza zenginlikler katabilirsiniz.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page