top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Yurtdışında Finans, İşletme ve Ekonomi Eğitimi

Dünya ekonomisinin devam eden globalleşmesi, şirketlere her gün yeni pazarlar sunuyor. Bu nedenle, işletmeler, farklı kültürlere uyum sağlama ve dünyanın her yerinden insanlarla başarılı bir şekilde iş yapma yeteneği gösteren uluslararası deneyime sahip genç yeteneklere giderek daha fazla ihtiyaç duyuyor. Uluslararası deneyime gelince, gerçek tecrübenin yerini hiçbir şey tutamaz: yabancı bir ülkede yaşamak, kültürü yaşamak, yerel insanlarla çalışmak ve onların dilini öğrenmek; uluslararası kuruluşlarda staj yapmak yurtdışında işletme, ekonomi veya finans okumak için birkaç sebepten biridir. Bulgaristan'da dünya çapında işletme ve ekonomi eğitimi sunan üniversiteler kültürler arası çalışma ve iletişim kurma yeteneği kazanmanızı sağlarken sürekli olarak küresel bir bakış açısına sahip uluslararası bir çalışanı cezbetmek isteyen dünyanın her yerinden, her büyüklükteki şirketlerde sizi çalışabilecek hale getirir. Herkesin hayatta bir şey yapmak; grafik / bina tasarlamak veya spor yapmak gibi farklı tutkuları vardır. Tutkuları ne olursa olsun, büyük olasılıkla yurtdışında işletme veya finans eğitimi ilgilendiren bir iş öğesi vardır içinde. Örneğin mantıksal düşünme, problem çözme, liderlik. Ayrıca, hangi sektörde çalıştığınıza bakılmaksızın, yöneticilere, muhasebecilere, pazarlamacılara, analistlere ihtiyaç duyacaktır. Bunların tümü yurtdışında işletme, finans veya ekonomi hatta yönetim eğitiminin bir parçasıdır

Yurtdışında İşletme Eğitimi Almak Ne Kazandırır?

Yurtdışında işletme eğitimi almak veya yurtdışında finans ve ekonomi okumak uluslararası bir bakış açısı geliştirmenizi sağlar. Yurtdışında işletme eğitimi boyunca, müşteri öngörüleri hakkında, pazarlama, finans, operasyonlar, strateji, iş politikası, iletişim ve bilişim teknolojileri gibi özel alanınızda beceriler kazanmanın yanı sıra iş operasyonları hakkında geniş bilgiler edineceksiniz. Yurtdışında işletme okumak için başvuru yapılan çoğu üniversitelerin artık kampüslerinde uzmanlaşmış işletme okulları var ve her yıl işletme okumak için kaydolan 300.000'den fazla öğrenci vardır.

Yurtdışında işletme eğitimi almanın, analitik yetenek, iletişim ve sunum becerileri, hedef belirleme, liderlik özellikleri, sayısallık, problem çözme, takım çalışması, zaman yönetimi, mantıksal düşünme gibi aktarılabilir becerileri geliştirmek gibi birçok faydası vardır. Bu beceriler, birden fazla pazarın açılması ve entegrasyonunun ve giderek çeşitlenen iş gücünün sürekli değişen zorluğuyla karşı karşıya kalan işverenler için son derece önemlidir. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre bir şirketin büyümesi veya iflas etmesi aynı nedene bağlıdır. Ya güçlü bir finansal yönetim ya da zayıf finansal yönetim. Yurtdışında işletme ve finans okumak, finans ve finansal yönetimin temellerini öğrenmek, ülkenizde veya yurtdışında hangi sektörde çalışmak isterseniz isteyin iyi donanımlı olacağınızdan emin olacaksınız. Yurtdışında işletme eğitimi alan veya yurtdışında finans okumak için kariyer yapan birisi yönetim, pazarlama, finansman, insan kaynakları, muhasebe, finansal operasyonlar, istatistik, ekonomi, tedarik zinciri, bilişim sistemleri, iş analizleri alanında rahatlıkla çalışabilir. Yurtdışında işletme okumak veya yurtdışında finans eğitimi almak veya ekonomi dallarında uzmanlaşmak isteyen adaylar, uluslararası akredite finans, işletme ve ekonomi programları sunan Bulgaristan ekonomi ve işletme okullarını seçerek yurtdışında işletme okumak hayallerini makul ücretlere Avrupa standartlarında eğitim alarak gerçekleştirebilirler.

İş Piyasasında Ayrıcalık

Hiç şüphe yok ki, deneyimli bir aday işverenler için yeni bir mezundan daha çekici. Ancak, finans mezunları için işler biraz farklıdır. Takım oyuncuları kurumsal dünyada her zaman tercih edilir. Ekip üyesi veya yönetici fark etmeksizin, finans geçmişi olan bir çalışan, ekip çalışmasının bir şirketin genel finansal ilerlemesi üzerindeki etkisini ölçebilir. Ve böylece daha faydalı kararlar önerebilirler veya ekibe işletmenin büyümesini hızlandıracak şekilde liderlik edebilirler. Bu nedenle bir finans mezununun özgeçmişi veya özgeçmişi farklı şekilde değerlendirilir. Ve kesinlikle finans mezunları iş piyasasında ayrıcalığa sahiptir. "Fintech" kelimesini hiç duydunuz mu? "Finansal Teknoloji" anlamına gelir. Yalnızca teknoloji alanının geliştiğini ve hızla büyüdüğünü düşünebilirsiniz. İş nerede olursa olsun finans vardır. Teknoloji devlerinin veya teknoloji girişimlerinin iş modeli de finans tarafından yönetiliyor. Ve yurtdışında finans, ekonomi veya işletme okuyorsanız, iş piyasasında çıkmaza girme şansınız yoktur.

Neden Bulgaristan’da İşletme, Ekonomi ve Finans Eğitimi?

Finans her yerdedir. Belki teknoloji veya eğitimde, imalatta veya sağlık hizmetlerinde herhangi bir durumda, şirketinizde nakit akışı vardır. Çalışan maaşı, bakım ve yönetim maliyeti, yatırım ve yeniden yatırım, reklam ve pazarlama ve diğer birçok husus nakit akışına tabidir. Nakit akışının söz konusu olduğu her yerde, finans söz konusudur. Bir şirketin geliri finansal modele bağlıdır. Yatırımın kâra dönüşmesi, kaynak kullanımının en uygun yolu nedir, hangi sektörün daha yüksek bütçe tahsisatı alması, iş dünyasında temel karar verme sürecidir. Ve finans departmanının sorumluluğundadır. Yani herhangi bir şirkette her zaman bir finansman talebi vardır. Finans eğitimi almanın nedeni budur.

Bulgaristan’da Finans, İşletme ve Ekonomi Üniversiteleri

Yurtdışında işletme veya finans okumak isteyen adaylar yurtdışında işletme üniversiteleri arasında Bulgaristan'ın uluslararası akredite ve YÖK denkliği olan saygın ekonomi üniversitelerini tercih edebilirler.

Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski

QS dünya üniversiteler sıralamasında ilk 600 üniversite arasında bulunan Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski Ekonomi ve Yönetim Fakültesi, İngilizce Finans ve Dijital Uygulamalar ve Almanca İşletme Yönetimi lisans programlarını sunmaktadır. Programların yıllık eğitim ücreti 2,200 Euro.

Bulgaristan Amerikan Üniversitesi

Avrupa’nın tek kampüs Amerikan Üniversitesi olan Bulgaristan Amerikan Üniversitesi, Avrupa’nın en iyi ekonomi lisans programlarından birini sunar. Öğrencilerin business kulüplere katıldığı, onlarca workshoplara dahil olduğu, uluslararası işletmelerde staj imkânları sunulduğu ve mezuniyet sonrası iş garantisinin verildiği Bulgaristan Amerikan Üniversitesi ekonomi lisans mezunları çift ana dal ve bir de yan dal ile mezun olurlar. Bulgaristan Amerikan Üniversitesi öğrencileri biri ABD diğeri AB diploması olmak üzere çift diploma ile mezun olurlar.

Varna Ekonomi Üniversitesi

Varna Ekonomi Üniversitesi 1920 yılında kurulmuş olup, Bulgaristan’ın en eski ve köklü üniversitelerinden biridir. Üniversite, öğrencilerine daha iyi bir eğitim sunmak ve onların küresel bilince sahip olmaları için 130’dan fazla uluslararası üniversite ile iş birliğine sahiptir. Varna Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İşletme ile İşletme ve Yönetim lisans programlarında eğitim imkanı sunar. Programların yıllık eğitim ücreti 2,500 Euro. Varna Ekonomi Üniversitesi YÖK tanınan ve denklik verilen üniversiteler arasındadır.

Varna İşletme Üniversitesi

Varna İşletme Üniversitesi UMultiRank, Eduniversal ve SSRN tarafında yapılan araştırmalara göre, Bulgaristan’ın en iyi işletme programlarına sahip üniversitelerden biri olarak gösterilmiştir. Varna İşletme Üniversitesi programlarının eğitim dili İngilizcedir ve dersler anadili İngilizce olan, uluslar arası eğitim tecrübesine ve sektör tecrübesine sahip akademisyenler tarafından öğretilmektedir. Varna İşletme Üniversitesi lisans programları 3 yıldır ve yıllık eğitim ücretleri de 3,900 Euro. İngilizce sunulan lisans programları: İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası Finans ve Ticaret, Uluslararası Turizm Yönetimi. Uygun fiyata uluslararası geçerli MBA programı sunan Varna İşletme Üniversitesi'nde MBA yapmanın maliyeti 5,500 Euro

Sofya Ekonomi Üniversitesi

1920 yılında kurulan Sofya Ulusal ve Uluslararası Ekonomi Üniversitesi’nde (UNWE) Güneydoğu Avrupa’nın alanında en büyük, en eski, en saygın olan üniversitelerinden biridir. Bulgaristan'ın Harvard'ı olarak bilinen Sofya UNSS Lisans Programları: Uluslararası Ekonomik İlişkiler, Ekonomi, Finans ve Muhasebe, Bilişim ve İletişim, Pazarlama ve Stratejik Pazarlama, İşletme ve Çevresel Ekonomi, Turizm Ekonomisi, Telif Hakları ve İşletme ve Yönetim. Programların dönem ücreti 2,000 Euro.

VUZF Üniversitesi

VUZF University Bulgaristan'ın başkenti Sofya kentinde bulunan özel bir yüksek öğretim kurumudur. Bulgaristan Cumhuriyeti'nde finans, sigorta, yönetim ve pazarlama alanında uzmanlaşmış ilk özel üniversitedir. Daha çok uzaktan eğitim programları ile öne çıkan üniversitenin akredite lisans ve yüksek lisans programları: Finans, Uluslararası İşletme ve Finans, İşletme Yönetimi ve Pazarlama, İşletme Psikolojisi ve İnsan Kaynakları, Ekonomi (Liderlik ve Yönetim), İşletme Yönetimi ve Pazarlama, Finans. Yıllık eğitim ücreti 3,200 Euro. Üniversite YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları YÖK denkliği alabilirler.

Ücretsiz Bilgi Danışmanlığı

Bulgaristan’da üniversite eğitimine ve yaşamına dair detaylı bilgiye ihtiyacınız var. Ücretsiz bilgi danışmanlığı için bize yazabilir ya da detaylı bilgi için veya 0536 8372834 nolu telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Akademik Destek & Rehberlik Ücreti

İstanbul - Sofya ofisleri ile akredite bir AB kuruluşu olan ve bütünsel danışmanlık anlayışı ile hareket eden Sophia Academy'nin adaylara sunduğu akademik danışmanlık ve Bulgaristan'a varış sonrası sağladığı rehberlik servislerinin ücreti 1,750 EUR. Bu ücret karşılığında sunulan servisleri buradan görebilirsiniz.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page