top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Yurtdışında Diş Hekimliği Okumak

Son yıllarda yurtdışında diş hekimliği okumak için tercih edilen, Sophia Academy olarak çalıştığımız ve mezunlarının YÖK denkliği alabileceği 20 diş hekimliği üniversitesini sizler için yazdık. Yurtdışında diş hekimliği okumak için planlama yapmaya karar verenler Avrupa’da diş hekimliği eğitimi seçeneklerini aynı anda görebilir, lise akademik geçmişlerine ve finansal durumlarına istinaden kendileri için yurtdışında diş hekimliği eğitimi veren en doğru üniversiteyi tercih edebilirler.

Yurtdışında Diş Hekimliği Okumak İçin Kabul Şartları

Yurtdışında diş hekimliği okumak isteyen adayların başvurusunda aranan kriterler; adayın lise mezunu olması ve lise kimya ve biyoloji derslerinde başarılı olmasıdır. (bazı üniversiteler adayların fizik dersinde de başarılı olmalarını talep edebiliyor).

YÖK'ün kabul ettiği sıralama kuruluşlarının en az ikisinde ilk bin üniversite arasında olan ve Avrupa’da diş hekimliği okumak için tercih edilen bu üniversitelere başvuruda Türkiye’de yapılan üniversite sınavında yerleşmiş olma şartı aranmaz.

Yurtdışında diş hekimliği okumak için üniversitelerin kabul şartları:

En az B2 İngilizce seviyesine ve Medikal İngilizce bilgisine sahip olmak,

Başvuru yapılan diş hekimliği fakültesinin düzenlemiş olduğu giriş sınavında/mülakatında başarılı olmaktır.

Yurtdışında diş hekimliği giriş sınavları lise kimya, biyoloji (bazı üniversitelerde fizik) müfredatından oluşan sorular içerir. Yazılı test şeklinde yapılan giriş sınavı sonrasında bazı fakülteler mülakat da yapar.

Yurtdışında Diş Hekimliği Okumak İçin Ödenen Ücret

Yurtdışında diş hekimliği eğitimi ücreti çoğu ülkede uygundur. Avrupa'da diş hekimliği eğitim ücretleri Kanada veya İngiltere dişçilik eğitimi ücretlerine kıyasla makul olmakla beraber yıllık 7,000-18,200 EUR arasındadır.

Yurtdışında Diş Hekimliği Eğitimi YÖK Denkliği

Yurtdışında diş hekimliği okumak için başvuru yapılan ve Sophia Academy olarak çalıştığımız üniversitelerin mezunları YÖK'e denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler. QS, THE, ARWU, CWTS gibi YÖK'ün kabul ettiği üniversite değerlendirme ajanslarınca yapılan sıralamalarda altta bahsi geçen ve diş hekimliği eğitimi veren üniversiteler her sene en az iki kuruluşta ilk 1000 üniversite arasındadır. Haliyle, bu üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinden mezun olanların YÖK denklik hakkı vardır.

 

MACARİSTAN'DA DİŞ HEKİMLİĞİ OKUMAK

YKS'ye girmeden Macaristan’da diş hekimliği eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okullar üç tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 29,000 - 32,500 USD.

Szeged Üniversitesi: USD 17,000

Debrecen Üniversitesi: EUR 16,000

 

ÇEKYA'DA DİŞ HEKİMLİĞİ OKUMAK

YKS'ye girmeden Çekya’da diş hekimliği eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okullar üç tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 25,000 - 32,500 EUR.

Charles Üniversitesi: EUR 16,500

Palacky Üniversitesi: EUR 14,000

Masaryk Üniversitesi: EUR 18,400

 

HIRVATİSTAN'DA DİŞ HEKİMLİĞİ OKUMAK

YKS'ye girmeden Hırvatistan’da diş hekimliği eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okul bir tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 23,000 - 25,500 EUR.

Zagreb Üniversitesi: EUR 12,000

 

SLOVAKYA'DA DİŞ HEKİMLİĞİ OKUMAK

YKS'ye girmeden Slovakya’da diş hekimliği eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okul bir tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 22,000 - 24,500 EUR.

Comenius Üniversitesi: EUR 11,900

 

POLONYA'DA DİŞ HEKİMLİĞİ OKUMAK

YKS'ye girmeden Polonya’da diş hekimliği eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okullar üç tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 24,000 - 29,500 EUR.

 

LİTVANYA'DA DİŞ HEKİMLİĞİ OKUMAK

YKS'ye girmeden Litvanya’da diş hekimliği eğitimi alınabilecek ve mezunlarına Türkiye dönüşü denklik hakkı tanınacak okul bir tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 23,500 - 25,000 EUR.

Vilnus Üniversitesi: EUR 13,500

 

SIRBİSTAN

Sırbistan’da dişçilik okumak isteyenlere yönelik Sırbistan’da diş hekimliği eğitimi sunan üniversite iki tanedir. Eğitim + Konaklama + Beslenme + Sosyal Yaşam yıllık toplam maliyet 15,500 - 17,500 EUR.

Belgrad Üniversitesi: EUR 7,000

Novi Sad Üniversitesi: EUR 7,000

Yurtdışında Diş Hekimliği Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Yurtdışında diş hekimliği okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Yurtdışında premed/tıp hazırlık/ eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Yazımızda size tanıttığımız yedi (gönlümüz daha fazla ülkeyi yazmak isterdi ama YÖK yönetmeliği şimdilik bunu gerektiriyor:) Avrupa ülkesinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu ve gerekçelendirmeler esas alınarak) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak bilmekteyiz. Dolayısı ile hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve hedefinizdeki Avrupa Diş Hekimliği Fakültesine kabulünüzü sağlayacağından peşinen eminiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Schengen Bölgesi’nde premed almanın avantajlarını kullanan öğrenciler hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilirler ve diledikleri takdirde misafir öğrenci olarak bulunabilirler. Böylece, hayatlarının 5-6 yıllarının geçeceği ve kariyerlerini şekillendirecek ülkenin kültürü, sosyal yaşamı, akademik atmosferi ile yakinen tanışmış olur. Yaşayarak ve bilerek alınan bir karar kadar isabetli ne olabilir ki! Premed eğitimleri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.   

Yurtdışında Diş Hekimliği Eğitimi Danışmanlığı

Yurtdışında diş hekimliği okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page