top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Yeni Bulgar Üniversitesi'nde (NBU) Psikoloji Okumak

Yeni Bulgar Üniversitesine dair güncel ve doğru bilgilerden istifade ederek:

Bulgaristan'da üniversite okumak,

Kabul garantili başvuru yapmak,

Bulgaristan'da rehberlik hizmetleri almak,

Profesyonellere güvenmek,

istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Yeni Bulgar Üniversitesi Avrupa’nın psikoloji, kognitif bilimler ve semiyolojide özel ödüllü üniversitesidir. Ulusal mükemmellik üniversitesi olarak da bilinen Yeni Bulgar Üniversitesi dünya çapında bir IT Merkezine de sahiptir. Onlarca laboratuvar ve eğitim merkezleri ile Beşeri ve Doğal Bilimleri, Modern Teknolojiler, Güzel Sanatlar ve Dil Bilimlerinde Avrupa’nın saygın üniversiteleri arasındadır.

NBU Psikoloji Öğrencilerine Özel Merkezi

Orta ve Doğu Avrupa Bilişsel Bilimler Merkezi, temel ve uygulamalı bilişsel bilimlerde araştırma yapmaktadır. Merkezin araştırma konuları: hafıza, düşünme, dil, öğrenme, algılama, bağlam, robotik uygulamaları, yapay zeka ve bilişsel sistemler, bilişsel ekonomi, insan faktörleri ve kullanılabilirlik, eğitim ve öğrenme yöntemleri. NBU Kampüsü, Aula, Kütüphane, Üniversite Tiyatrosu, NBU Müzesi, UniArt Galerisi, Tıp Merkezi ve açık yeşil alanlarla çevrili bir Spor Merkezini barındıran iki binadan oluşmaktadır. Üniversitede 100'den fazla salon, bilgisayar laboratuvarı, dil ve simültane çeviri laboratuvarı, toplam 2500 koltuk kapasiteli müzik, güzel sanatlar, tasarım ve mimarlık öğrencileri için uygulama odaları ve stüdyoları olan bir Sanat Merkezi bulunmaktadır.

Akreditasyonları

Yeni Bulgar Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir. Yeni Bulgar Üniversitesi The Open University UK akreditasyonuna sahip bir Bulgar üniversitesidir.

●Yeni Bulgar Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

●Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

●Uzaktan eğitim programları The Open University UK akreditelidir.

Yeni Bulgar Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler. Yeni Bulgar Üniversitesi öğrencileri uluslararası geçerli bir Avrupa diploması ile mezun olurlar. Yeni Bulgar Üniversitesi İngilizce psikoloji programı dahil tüm programlarının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır.

Yeni Bulgar Üniversitesi Psikoloji Programı & Ücreti

Yeni Bulgar Üniversitesi İngilizce psikoloji programının ilk iki senesi genel psikoloji, bilişsel bilim, kişilik psikolojisi, sosyal psikoloji, klinik psikoloji vb. teorik eğitimler ile psikolojide araştırma yöntemleri, istatistik davranışsal araştırma, iletişim becerileri ve akademik İngilizce gibi uygulamalı derslerden oluşur. 3 ve 4 yılda, öğrenciler psikolojik araştırma metodolojisinde ileri düzeydeki çeşitli derslerden birini seçerler ve bilişsel bilimde ya da klinik psikolojide uzmanlaşırlar. Yeni Bulgar Üniversitesi psikoloji programı EuroPsy onaylıdır (Avrupa Psikolojik Dernekler Federasyonu'nun psikologların mesleki eğitimi için gereklilikleri). Yeni Bulgar Üniversitesinde psikoloji okumak isteyen adaylar pratik eğitimlerini üniversitenin Nörobilim Laboratuvarı, Deneysel Psikoloji Laboratuvarı, Kullanılabilirlik Araştırma Laboratuvarı, Bilişsel Gelişim Laboratuvarı ve Bilişsel Robotik Laboratuvarında gözetmen akademisyenler eşliğinde gerçekleştirirler. Aynı zamanda okullarda, şirketlerde ve kliniklerde staj yaparlar. Bulgaristan’da psikoloji okuyarak Avusturya, Almanya, Macaristan, İtalya, Hollanda, Polonya, Slovenya gibi ülkelerde Erasmus vesilesi ile bulunabilirsiniz. Yeni Bulgar Üniversitesi psikoloji lisans bölümünün yıllık ücreti 4,500 Euro.

İngilizce ve Bölüm Hazırlık Eğitimi

Yeni bulgar Üniversitesinde psikoloji okumak isteyen fakat hazırlık eğitimine ihtiyaç duyan adaylar Smartversity UNIPREP Pathway programında hazırlanabilirler. eğitim sonrasında NBU'da birinci sınıftan psikoloji eğitimine başlarlar.

Kognitif Bilimler Yüksek Lisans Programı

Yeni Bulgar Üniversitesi Bilişsel Bilimler yüksek lisans programında Yunanistan, İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere ve ABD'den olmak üzere 1.200'den fazla öğrenci eğitim görmüştür. Program, Avrupa ödüllü Bilişsel Bilim Merkezi ile birlikte her yıl Uluslararası Bilişsel Bilim Yaz Okulu'na ev sahipliği yapmaktadır. Yeni Bulgar Üniversitesi Kognitif Bilimler ve Psikoloji öğrencileri araştırma ve uygulamalarında Deneysel Psikoloji Laboratuvarı, Bilişsel Gelişim Laboratuvarı, Sinirbilim Laboratuvarı, Bilişsel Robotik ve Yapay Bilişsel Sistemler Laboratuvarı merkezlerinden istifade ederler. Bilişsel/Kognitif/ Bilimler Yüksek Lisans programının dönem ücreti 1,500 Euro.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Bulgaristan'da psikoloji eğitimi ve üniversite yaşamına dair detaylı ve doğru bilgiye ihtiyacınız var ise bilgi danışmanlığı için aşağıdaki iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirsiniz.

►05368372934 (WhatsApp)

Sadece, SOPHIA ACADEMY’de!

Görerek, yaşayarak ve bilerek karar verenlerden isen, bu faaliyet tam da sana göre!

Kampüs Turu ve Bilgilendirme Semineri

Bulgaristan’da üniversite eğitimi alacaksın. Hedefindeki üniversite/üniversiteleri ziyaret etmek ve yerinde bilgiler almak istiyorsun!

Öğrenci Olmayı Deneyimle

Bulgaristan’da iken hedef üniversitenin akademik havasını koklamak ve derslerde öğrenci olarak bulunmak istiyorsun!

Eğitim Gören Arkadaşın ile Görüş

Senin yürüyeceğin yolu senden önce yürümüş ve değerli tecrübelerini seninle paylaşacak arkadaşların ile de görüşmek, sohbet etmek istiyorsun!

Şehir Turu

Eğitim hayatının geçeceği şehri tanımak, kültürel, sosyal etkinliklerini keşfetmek istiyorsun! Tüm bunlar için sadece vizeni alıp Bulgaristan’a gelmen yeterli! (Hatta ebeveynlerinden dolayı hususi pasaportun varsa, vize almana bile gerek yok) Bilgiyle ve yaşayarak karar verebilmen için sana özel yapılan tüm bu aktiviteler için Sophia Academy’ye asla bir ücret ödemeyeceksin!

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page