top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Vilnius Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi

1579 yılında kurulan ve Avrupa'nın en eski üniversitelerinden biri olan Vilnius Üniversitesi Tıp Fakültesi, 1990 yılında Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını ilan ettikten sonra terapi, cerrahi ve obstetrik kliniklerinin birleştirilmesi ile modernize edildi. Vilnius Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012 yılından beri İngilizce tıp eğitimi sunar. Uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Komisyonu ve UNESCO gibi uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde olmak Vilnius Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin güçlü bir odağıdır. Halen 900 uluslararası öğrenci olmak üzere yaklaşık 22.000 öğrenci Vilnius Üniversitesi'nde eğitim görmektedir. Vilnius Üniversitesi, Baltık Devletleri'ndeki en eski üniversitedir (1579'da Vilnius Cizvit Akademisi olarak kurulmuştur), Kuzey Avrupa'daki en eski üniversitelerden biri ve Litvanya'daki en büyük üniversitedir. Vilnius Üniversitesi Tıp Fakültesi, İngilizce olarak 6 yıllık tam zamanlı tıp programı sunmaktadır.

Vilnius Üniversitesi'nde Tıp Eğitimi

Öğrencilerin küçük gruplar halinde (grup başına 8-10 öğrenci) öğretildiği çalışmaların kalitesinin sağlanması; Programın, klinik alana girmeden önce temel bilimde sağlam bir temel oluşturmak için klasik öğretim modelini birleştirmesi; Litvanya'daki en büyük altı hastaneden birinde uygulama yapmak için eşsiz fırsatlar sunulması, genel muayenehanelere ziyaretler yoluyla hastalarla erken etkileşimden fayda sağlanması; Entegre staj imkanı sunulması Vilnius Üniversitesi Tıp Fakültesini yurtdışında tıp eğitiminde tercih etmek için sadece birkaç sebeptir.

Vilnius Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi Akreditasyonları

Vilnius Üniversitesi Litvanya Bilim, Araştırma ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Vilnius Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir. Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir. Üniversite Dünya Sağlık Örgütü üyesidir ve International Medical Education Directory (IMED) listesinde mevcuttur. Aynı zamanda American FAIMER (Foundation for Advancement of International Medical Education and Research) datasında yer alır.

İngilizce Tıp Doktorluğu programı ise ECFMG (Educational Commission for Foreign Medical Graduates in the USA) akreditelidir.

Vilnius Üniversitesi Dünya Sıralaması

2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Vilnius Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi şu aralıkta bulunur:

Vilnius Üniversitesi 41 ülkedeki üniversitelerle 130'dan fazla ikili işbirliği anlaşması imzaladı. Erasmus + programı kapsamında üniversitenin akademik değişim için 430 Avrupa ile 800'den fazla anlaşması vardır.

Vilnius Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi YÖK Denkliği

"Bu tarihten sonra kayıt yaptıranlar açısından geçerli olmak üzere, ortaöğrenimini hangi ülkede tamamladığına bakılmaksızın tıp doktorluğu, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından yapılan denklik başvuruları, eğer adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumu, öğrenime başlanılan yıl YÖK tarafından kabul edilen sıralama kuruluşlarının yaptığı dünya üniversite sıralamalarının en az ikisinde, ilk binde yer alan bir yükseköğretim kurumu değilse adayın denklik başvurusu reddedilecek." Yönetmelikteki bu maddeye göre aday öğrenciler YKS girip yeterli puanı almak ya da YKS girmek zorunda değildirler. Vilnius Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları 15 Mart 2024 yılında Resmi Gazetede yayımlanan Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Vilnius Üniversitesi Bölümleri ve Ücretleri

  • Tıp:13,000  € / 6 yıl

  • Diş Hekimliği: 14,000  € / 5 yıl

*Başvuru ücreti 100 EUR. Giriş sınavı ücreti 200 €.

Vilnius Üniversitesi Kabul Şartları

Vilnius Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesinden kabul alabilmek için adayların orta öğretim düzeyinde biyoloji ve kimya derslerini tamamlamış olmaları gerekir. Ortaöğretim düzeyinde fizik veya matematik dersi almış olmak bir avantajdır. Adayların İngilizce dil yeterliliklerini ispatlamaları gerekir (TOEFL 550 veya 80 (internet tabanlı) veya IELTS 6). Kabul almak için adaylar, yapılan online giriş sınavında başarılı olmak zorundadır. IB Diploma “International Baccalaureate”: Biology 5 (H level) and Chemistry 5 (H level) / A level certificate “A levels”: Biology A and Chemistry A / German certificate “Abitur”: Biology 12 points or 1-2 and Chemistry 12 points or 1-2 / mezunları giriş sınavından muaf olurlar. Son başvuru tarihi 01 Mayıs.

Akademik Destek & Rehberlik Ücreti

Vilnius Üniversitesi-Litvanya'da tıp ya da diş hekimliği okumak isteyen adaylar lise akademik hayatlarına, İngilizce ve bölüm bilgisine, Litvanya'ya varış öncesi sağlanan akademik danışmanlığa ve Litvanya'da yerelde talep edilecek destek hizmetlerinin içeriğine istinaden Sophia Academy kurumuna 3,000-4,000 EUR arasında danışmanlık ücreti öderler.

Bilgi ve Destek Danışmanlığı

Litvanya'da tıp ya da diş hekimliği okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyen adaylar iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

Study smart. Live wise. Go with Sophia Academy.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page