top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Varşova Tıp Üniversitesi

220 yıllık eğitim geleneğine sahip Varşova Tıp Üniversitesi her yıl dünyanın dört bir yanından yaklaşık 800 öğrenciye eğitim veriyor. Varşova Tıp Üniversitesi 6 yıllık tıp doktoru programı mezunlara MD derecesi verilir ve Polonya, Avrupa Birliği, ABD, Kanada ve dünyanın birçok ülkesinde tanınan bir tıp diploması alırlar.

Varşova Tıp Üniversitesi Programı

Varşova Tıp Üniversitesi Programı, 3 klinik öncesi yıl (konferanslar, seminerler ve dersler) ve 3 klinik yılı (hastanelerde hastalarla birlikte klinik dersler, Tıbbi Simülasyon Merkezi) ve yaz stajlarını içerir.

Öğrencilerin öğrenme süreci, Varşova Tıp Üniversitesi'ndeki öğretim üyeleri tarafından denetlenir. Tıp öğrencilerinin teorik bilgileri testlerle ve dersin sonunda yazılı ve sözlü sınavla kontrol edilir. Etkili ve yüksek kalitede eğitim sağlamak için pratik klinik beceriler düzenli olarak değerlendirilir. Öğrenciler tıbbi uygulamalar için gerekli olan Öğrenci Becerileri Kaydı'nı tamamlayarak mezun olurlar. USMLE (Amerika Birleşik Devletleri Tıbbi Lisanslama Sınavı) Adım I'i ile ilgilenen öğrenciler, 3 yıllık klinik öncesi müfredatı tamamladıktan sonra sınava girme hakkı kazanırlar. 3 yıllık klinik eğitimin tamamlanmasının ardından öğrenciler USMLE Adım II'ye girebilirler.

Varşova Tıp Üniversitesi Eğitim Hastaneleri

Klinik eğitimler 6 Üniversite hastanesinde, Üniversitenin Tıbbi Simülasyon Merkezinde ve bağlı hastanelerde verilmektedir. Eğitim hastaneleri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Varşova Tıp Üniversitesi Ulusal ve Uluslararası Akreditasyonlar

Varşova Tıp Üniversitesi, Polonya Sağlık Bakanlığı ile Bilim ve Yüksek Öğrenim Bakanlığı tarafından tamamen tanınan, Polonya'nın önde gelen devlet tıp üniversitesidir. AB standartlarına göre uyarlanmış tıp, diş hekimliği ve eczacılık programları AB, ABD, Kanada ve dünyadaki diğer birçok ülkede kabul görür.

Varşova Tıp Üniversitesi Dünya Sıralaması

Varşova Tıp Üniversitesi’nin, YÖK tarafından kabul edilen derecelendirme ajanslarına istinaden dünya üniversiteler 2024 sıralaması aşağıdaki gibidir.

Varşova Tıp Üniversitesi YÖK Denkliği

Polonya’da tıp, diş hekimliği, eczacılık eğitimi sunan Varşova Tıp Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Varşova Tıp Üniversitesi YÖK tarafından tanınan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarına (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking) göre en az ikisinde dünyada ilk bin üniversite arasında olduğundan mezunları YÖK'e başvuru yaparak denklik alabilirler.

Başvuruda YKS şartı aranmayan ve mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen Jagiellonian Üniversitesi ve Varşova Tıp Üniversitesi tercih edilebilecek diğer iki Polonya tıp üniversiteleridir.

Avrupa'da YKS şartı olmadan mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen diğer yurtdışı tıp üniversitelerini keşfedin.

Varşova Tıp Üniversitesi Bölümleri ve Yıllık Ücretleri

2024 itibariyle İngilizce dilinde sunulan Varşova Tıp Üniversitesi bölümleri ve yıllık eğitim ücretleri aşağıdaki gibidir:

Tıp: 16,100 EUR

Diş Hekimliği: 18,300

Eczacılık: 9,000 EUR

Varşova Tıp Üniversitesi Kabulde Esas Alınan Kriterler

Varşova Tıp Üniversitesi'nde (MUW), 6 yıllık tıp ve 5 yıllık diş hekimliği programlarına kabuller aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilir:

A. Lise Diploması: Biyoloji, kimya ve fizik veya matematik notları

B. MUW Yeterlilik Testi Sonucu

C. İngilizce: Dil Yeterliliği

Varşova Tıp Üniversitesi Yeterlilik /Kabul/ Sınavı

Varşova Tıp Üniversitesi-MUW yeterlilik testi, tıp öncesi bilimlerde akıl yürütme ve eleştirel düşünme konularında 80 çoktan seçmeli sorudan oluşur. Test, adayın lise düzeyinde biyoloji ve kimya bilgisinin yanı sıra analitik becerilerini ve problemleri mantıksal olarak çözme yeteneğini doğrular. Sınav oturumları online olarak gerçekleşir.

Adaylar, Varşova Tıp Üniversitesi yeterlilik sınavına SADECE BİR DEFA girme hakkında sahiptirler. Yeterlilik testi 3 bölüme ayrılmış 80 sorudan oluşur. Mülakat yoktur.

Biyoloji – 30 soru

Kimya – 30 soru

analitik Yetiler – 20 soru

Varşova Tıp Üniversitesi 2024 Kabul Sınavı Tarihleri

13-14, 27-28 Nisan

11-12, 25-26 Mayıs

08-09, 22-23 Haziran

06 – 07 Temmuz (Son kabul sınavı oturumuna kayıt için son gün 28 Haziran.) Kabul Sınavı sonuçları, sınav tarihinden yaklaşık 14 iş günü sonra açıklanır. 

Premed/Foundation/ Eğitimi Alan Kabul Sınavından Muaf Mıdır?

HAYIR. Hazırlık Yılı Avrupa Yeterlilikler Çerçevesinde (EQF) tanımlanmamıştır. Dolayısı ile premed eğitimi almak (bu okulun kendi premed eğitimi olsa bile) adaylara sınavdan muafiyet sağlamaz. Her aday premed eğitimini nerede aldığından bağımsız olarak Kabul Sınavına girmek zorundadır.

Varşova Tıp Üniversitesinde Diş Hekimliği Okumak

Varşova Tıp Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Polonya'da diş hekimliği eğitimi almak için en iyi yer olma konumunu sürdürmektedir. 2020 itibariyle, öğrencilere MUW'un ana kampüsünde bulunan yeni ultra modern Üniversite Diş Merkezi'nde birinci sınıf ekipmanlarla eğitim ve öğretim almaktadır. Varşova Tıp Üniversitesi İngiliz Diş Hekimliği Bölümü, 2012/2013 yılından beri İngilizce dilinde eğitim verir.

Varşova Tıp Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde teorik bilginin klinik eğitimle bütünleştirilmesi müfredatın ön sıralarında yer alır. Fakültenin diş hekimliği ve genel tıp birimleri, stomatognatik sistem hastalıklarının tedavisi için gerekli olan teorik ve pratik kapsamlı eğitim vermektedir. Bahsedilen öğretim modeli, işgücüne katılmaya ve hastalara entegre, birleşik sağlık hizmeti sunmaya hazır bir dişhekimliği ekibinin geliştirilmesine olanak tanır. Varşova Tıp Üniversitesi'ndeki (Banacha Kampüsü'ndeki) Diş Hekimliği Merkezi, Polonya'daki bu türden en modern tesistir.

Varşova Tıp Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Varşova Tıp Üniversitesi Eczacılık Fakültesi yaklaşık 100 yıldır öğrencilere eğitim verir ve yenilikçi araştırmalar yürütür. Öğretim üyeleri öğretim ve araştırma deneyimi olan üst düzey uzmanlardır. Fakülte, ulusal ve uluslararası itibarı ve konumu yüksek bir merkezdir. Polonya'da ve yurtdışında çok sayıda araştırma merkeziyle işbirliği içindedir.

*Kabulde herhangi bir sınav uygulamaz. Adayın lise biyoloji, kimya, fizik ya da matematik dersleri notlarına ve İngilizce dil yeterliliğine istinaden kabul verir.

Varşova Tıp Üniversitesi Konaklama Çözümleri

Varşova Tıp Üniversitesi uluslararası öğrencilere yurtlarda konaklama imkanı sunar. Yurtlar hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Avrupa'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Varşova Tıp Üniversitei'nde okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page