top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Varna Tıp Üniversitesi

Varna Tıp Üniversitesine dair doğru bilgilere ulaşmak ve Bulgaristan'da tıp okumak için profesyonellere güvenmek istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.🤗👋

1961 yılında kurulan Varna Tıp Üniversitesi Uluslararası Kalite Ödülü sahibidir. 40'tan fazla ülkeden öğrencinin tıp eğitimi aldığı ve doksanın üzerinde Avrupa ve küresel enstitü ile işbirliği olan Varna Tıp Üniversitesi çok uluslu bir okuldur. Üniversite, 3 boyutlu anatomi ve e-öğrenme ile eğitim sunarak eğitim öğretimi ve araştırmaya dayalı uygulamaları nedeniyle birçok ödül ve uluslararası tanınırlık kazanmıştır.

Bulgaristan'da tıp eğitimi almak isteyenlere Varna Tıp Üniversitesi İngilizce tıp doktorluğu, diş hekimliği ve eczacılık programlarında eğitim sunar. Varna şehrinin merkezinde bulunan Varna Tıp Üniversitesi'ne yürüyerek veya mükemmel toplu taşıma sistemini kullanarak erişilebilir. Bulgaristan'ın üçüncü büyük şehri olan Varna, Karadeniz sahil beldesi Golden Sands'in yanında yer alır.

Avrupa’da tıp eğitimi hayali olanlara mükemmel fırsatlar sunan Varna Tıp Üniversitesi European Foundation for Quality Management (EFQM) for Business Excellence modelini uygulayan tek Bulgar tıp üniversitesidir. Yurtdışında tıp eğitimi planlayanlar Bulgaristan’da İngilizce tıp, dişçilik ve eczacılık eğitimi sunan Varna Tıp Üniversitesini tercih edebilirler.

Varna Tıp Üniversitesi Akreditasyonları

Varna Tıp Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

Varna Tıp Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Bologna Sürecine tabi olan Varna Tıp Üniversitesi Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Varna Tıp Üniversitesi Türkiye'de Mavi Diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki verir.

Sofya Tıp Üniversitesi Avrupa Birliği Denkliği

Varna Tıp Üniversitesi mezunlarının diplomaları Avrupa Birliği üye ülkeleri tarafından direk tanınır. Almanya veya Avusturya gibi ülkelerde doktorluk lisansı alabilmek ya da uzmanlık başvurusu yapabilmek için sadece dil yeterliliğini ispatlamak yeterlidir.

Varna Tıp Üniversitesi YÖK Denkliği

Varna Tıp Ünversitesi YÖK tarafından tanınan üniversiteler arasındadır fakat Mart 2024 YÖK Yurtdışı Diplomaları ve Tanıma Yönetmeliğindeki düzenlemelere göre Varna Tıp Üniversitesi mezunlarına YÖK denklik hakkı tanınabilmesi için Bulgaristan'da tıp eğitimine başladıkları yıl YKS'de Türkiye'de tıp okumalarına imkan tanıyan puanı almış olmaları gerekir. Aksi takdirde YÖK denklik başvurusu yapamazlar.

Haliyle, Bulgaristan tıp fakülteleri adayları şu iki seçenekten birini değerlendirerek yurtdışında tıp eğitimlerine devam edebilirler.

  1. Mezuniyet sonrası YÖK denkliği almayı düşünmüyorum çünkü Avrupa'da bir yaşam planlıyorum.

  2. YÖK denkliği benim için önemli. O yüzden, YÖK Denkliği olan diğer Avrupa Tıp Fakültelerinde eğitim alacağım.

Varna Tıp Üniversitesi'nde Eğitim

Varna Tıp Üniversitesi'nde eğitim alabilmek için Türkiye’de üniversite sınavını kazanmış olma şartı aranmaz. Adaylar lise diploması ile başvuru yapabilirler. Özgür ve ferah bir Avrupa ülkesi Bulgaristan'da tıp eğitimi imkanı sunan Varna Tıp Üniversitesi’nde ciddi oranda yabancı öğrenci eğitim alır. Üniversite öğrencilerine Erasmus ve diğer Avrupa tıp üniversitelerine yatay geçiş imkanı da sunar. Üniversitenin programları GMC (General Medical Council UK) akreditelidir. Varna Tıp Üniversitesi Dünya Sağlık Örgütü üyesidir ve International Medical Education Directory (IMED) listesinde mevcuttur. Aynı zamanda American FAIMER (Foundation for Advancement of International Medical Education and Research) datasında yer alır.

Varna Tıp Üniversitesi Eğitim Ücretleri

  • Varna Tıp Üniversitesi tıp eğitimi ücreti 9,000 €.

  • Varna Tıp Üniversitesi diş hekimliği eğitimi ücreti 9,000 €.

  • Varna Tıp Üniversitesi eczacılık eğitimi ücreti 6,000 €.

Varna Tıp Üniversitesi Başvuru Şartı

Varna Tıp Üniversitesi programlarına başvuru yapabilmek için adayın lise biyoloji ve kimya derslerinin ortalamaları 100 üzerinden en az 62 olması gerekir.

Hesabı şu şekilde yapmalısınız. Biyoloji ve kimya eğitimi aldığınız yıldaki biyoloji ve kimya dersleri ortalamasını toplayıp ikiye böldüğünüzde çıkan sonuç en az 62,00 olmalıdır. Mesela dokuzuncu sınıftaki biyoloji notunuz 84, kimya notunuz ise 68. İkisinin toplamı 152 eder. İkiye böldüğünüzde sonuç 76 çıkar. Bu sene için şartı sağlıyorsunuz. Bu yöntemi biyoloji ve kimya dersi aldığınız her sene için uygulayabilirsiniz.

Varna Tıp Üniversitesi Kabul Şartı

Adayların kabul edilmeleri için online yapılan Varna Tıp Üniversitesi giriş sınavında başarılı olmaları gerekir. Giriş sınavı hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Varna Tıp Üniversitesi Giriş Sınavı İçeriği Nedir?

Varna Tıp Üniversitesinde okumak isteyen adaylar biyoloji, kimya, İngilizce içerikli online sınavı başarıyla vererek birinci sınıfından eğitimlerine devam edebilirler. Varna Tıp Üniversitesi giriş sınavında mülakat yapılmaz.

Varna Tıp Üniversitesi giriş sınavı kimya konuları ekteki dosyadadır.

Varna Tıp Üniversitesi giriş sınavı kimya bölümünde daha önce çıkmış sorular.

Varna Tıp Üniversitesi giriş sınavı biyoloji konuları ekteki dosyadadır.

Varna Tıp Üniversitesi giriş sınavı biyoloji bölümünde daha önce çıkmış sorular.

Varna Tıp Üniversitesi 2024 Giriş Sınavları Tarihleri

Varna Tıp Üniversitesi 2024 Giriş Sınavı tarihleri şu şekildedir:

  • 13 Nisan 2024

  • 16 Mayıs 2024

  • 15 Haziran 2024

  • 20 Temmuz ve 03 Eylül 2024 (sadece AB vatandaşları. Bu tarihteki sınavlara sadece T.C. vatandaşlığı olanlar giremez.)

İngilizce ve Tıp Hazırlık Programı

Varna Tıp Üniversitesi'nde okumak isteyen adaylar ihtiyaç halinde hazırlık eğitimi alabilirler. Bulgaristan'da İngilizce ve Tıp Hazırlık/Premed/ eğitimi hangi üniversitede alınmalıdır sorusuna cevap arayanlara Bulgaristan'da Tıp Hazırlık Programlarının Kalite, İçerik ve Maliyet Kıyaslaması başlıklı makaleyi incelemelerini öneririz.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Profesyonellere güvenmek, Türkiye ve Bulgaristan'da yerleşik bir kurumdan danışmanlık almanın keyfini ve güvenini yaşamak istiyorsunuz bize ulaşabilirsiniz.

05368372834 (WhatsApp)

Akademik Danışmanlık ve Destek Ücreti

Sofya Tıp Üniversitesi sınavına girmeyi planlayan adaylara sunulan akademik danışmanlık ve başvuru hizmetlerinin içeriği ve ücreti.

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page