top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Varna Teknik Üniversitesi

Varna Teknik Üniversitesine dair güncel ve doğru bilgilerden istifade ederek:

●Bulgaristan'da üniversite okumak,

●Kabul garantili başvuru yapmak,

●Bulgaristan'da rehberlik hizmetleri almak,

●Profesyonellere güvenmek,

istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Varna Teknik Üniversitesi Bulgaristan'da mühendislik okumak isteyenlere Sofya Teknik Üniversitesi sonrasında sınavsız kabul veren ikinci büyük teknik okuldur.

Akreditasyon & YÖK Denkliği

Varna Teknik Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir. Sofya Teknik Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Sofya Teknik Üniversitesi Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de veren Sofya Teknik Üniversitesi Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir. Sofya Teknik Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Bölümler ve Ücret

Eğitim dili İngilizce olan lisans bölümlerinin süresi 4 yıldır. Yılık eğitim ücreti 2,400 EUR.

  • Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri

  • Yazılım ve İnternet Teknolojileri

  • Siber Güvenlik

  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri

  • Elektronik

  • Endüstriyel Yönetim

  • Teknolojik Girişimcilik ve İnovasyon

  • Gemi Kaptanlığı

  • Gemi Makinaları ve Mekanizmaları

  • Gemi İnşaat ve Deniz Mühendisliği

Başvuru ve Kabul Şartları

Varna Teknik Üniversitesi’nde lisans eğitimi planlayanlar lise diploması ile başvuru yapabilir. Varna Teknik Üniversitesi’nde eğitim almak için Türkiye’de yapılan üniversite sınavlarını kazanma şartı aranmaz. Başvuruda dikkat edilmesi gereken nokta lise matematik ve fizik notlarının iyi olmasıdır. Sofya Teknik Üniversitesi’nde mühendislik bilimleri adaylarının lise matematik ve fizik notlarının ortalaması en az %62 olmalıdır. Bu kriteri karşılamayan adaylar şartlı kabul alır ve başarılı bir İngilizce + bölüm hazırlık eğitimi sonrası akademik eğitimlerine devam edebilirler.

Gerekli not ortalamasına sahip adayın kabul alabilmesi için İngilizce dil yeterliğinin aşağıdaki sertifikalardan biri ile ispatlaması istenir. Bu dil sertifikalarına sahip olmayan ama kendine güvenen adaylar üniversitenin İngilizce muafiyet sınavına girebilirler.

  • FCE (First Certificate in English)

  • CAE (Cambridge Certificate in Advanced English)

  • CPE (Certificate of Proficiency in English)

  • IELTS (bands 6, 7, 8, 9)

  • PITMAN – Higher Intermediate – Advanced

  • TOEFEL Paper, CBT, IBT (respectively with min. 550, 213 or 79 score).

  • PTE Academic (59 score minimum)

  • PTE General (third level minimum)

Doğrudan Kabul Mü Yoksa Hazırlık Eğitimi Mi?

Varna Teknik Üniversitesi kabulde sınav yapmaz. Adayın lise matematik ve fizik notlarının iyi olmasını; İngilizce dil seviyesinin en az B2 olmasını talep eder. Var olan İngilizce seviyem ve alan bilgim doğrudan kabul almamı sağlar mı yoksa hazırlık eğitimi mi almalıyım diye merak ediyorsanız aşağıdaki İngilizce STS ve Matematik testini çözebilirsiniz. Testleri çözdükten sonra taratarak sophiaadmissionsteam@gmail.com adresine yollarsanız bireysel analiz raporunuz 48 saat içinde size iletilecektir.


İngilizce ve Bölüm Hazırlık Eğitimi

Aday öğrenciler Smartversity UNIPREP Pathway hazırlık programına kayıt olabilirler. Eğitim sonrası Varna Teknik Üniversitesinde birinci sınıftan eğitimlerine başlayabilirler.

Sadece, SOPHIA ACADEMY’de!

Görerek, yaşayarak ve bilerek karar verenlerden isen, bu faaliyet tam da sana göre!

Kampüs Turu ve Bilgilendirme Semineri

Bulgaristan’da üniversite eğitimi alacaksın. Hedefindeki üniversite/üniversiteleri ziyaret etmek ve yerinde bilgiler almak istiyorsun!

Öğrenci Olmayı Deneyimle

Bulgaristan’da iken hedef üniversitenin akademik havasını koklamak ve derslerde öğrenci olarak bulunmak istiyorsun!

Eğitim Gören Arkadaşın ile Görüş

Senin yürüyeceğin yolu senden önce yürümüş ve değerli tecrübelerini seninle paylaşacak arkadaşların ile de görüşmek, sohbet etmek istiyorsun!

Şehir Turu

Eğitim hayatının geçeceği şehri tanımak, kültürel, sosyal etkinliklerini keşfetmek istiyorsun! Tüm bunlar için sadece vizeni alıp Bulgaristan’a gelmen yeterli! (Hatta ebeveynlerinden dolayı hususi pasaportun varsa, vize almana bile gerek yok)

Bilgi Danışmanlığı

Bulgaristan'da mühendislik eğitimi ve üniversite yaşamına dair doğru bilgilere ihtiyacınız var ise aşağıdaki iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirsiniz.

► 05368372834 (WhatsApp) 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page