top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Varna Ekonomi Üniversitesi

Varna Ekonomi Üniversitesi adaylarına sunulan akademik destek ve Bulgaristan'a varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücretini yazının sonunda görebilirsiniz.

 

Varna Ekonomi Üniversitesine dair güncel ve doğru bilgilerden istifade ederek:

Bulgaristan'da üniversite okumak,

Kabul garantili başvuru yapmak,

Bulgaristan'da rehberlik hizmetleri almak,

Profesyonellere güvenmek,

istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Varna Ekonomi Üniversitesi, 20. yüzyılın başındaki endüstriyel ve kültürel patlama ve sürekli büyüyen iş eğitimi ihtiyacını takiben Bulgaristan'ın ilk Ticaret Yüksek Okulu olarak kuruldu. Bugün Varna Ekonomi Üniversitesi, hem özel sektörde hem de kamu sektöründe profesyonel ekonomistler ve işverenler için gereken analitik, nicel, bilgi işlem, sunum ve diğer aktarılabilir becerileri geliştirmenize izin veriyor. Varna Ekonomi Üniversitesi'nde mikroekonomi ve makroekonomi hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacak ve matematiksel becerilerinizi geliştireceksiniz.

Varna Ekonomi Üniversitesi’nde Eğitim Kararı, Doğrudur!

Varna Ekonomi Üniversitesi, Bulgaristan'ın deniz başkent Varna şehrinde bulunan ve ekonomi alanında çalışmalara odaklanan 100 yıllık bir devlet üniversitesidir.

1888 yılında kurulan Sofya Kliment Ohridski Üniversitesinden sonra Bulgaristan'da ikinci üniversitedir. Üniversite binası, Deniz Bahçesi'nin yanında yer almaktadır. Bina şehrin sembolü haline geldi. 2015 yılında UE-Varna binası, 2015 Yılının Ödüllü Binası ile ödüllendirildi. Fransız Rönesans’ının ve kısmen de klasik Batı Avrupa Barokunun etkisini yansıtan Varna Ekonomi Üniversitesi binası 2015 yılının en güzel binası seçilmiştir. İki Yunan tanrısının imgeleri ile dekore edilen girişinde sol elinde tüccarların bir çubuğunu tutan Hermes ve dizlerinin üzerinde açık bir kitap olan bilgelik tanrıçası Athena.

Hem lisans hem de yüksek lisans öğrencileri için çift diploma programları mevcuttur. İngiltere, Rusya, Finlandiya, Almanya ve Hindistan'daki üniversitelerle ikili anlaşmalar, öğrencilere akademik, mesleki ve yaşam deneyimlerine yatırım yapma fırsatı verir. Varna Ekonomi Üniversitesi, uluslararası akademik merkezlerle eğitim ve araştırma değişim projelerini desteklemektedir. 190 üniversite ile uluslararası bağlantıları olan Varna Ekonomi Üniversitesi ERASMUS +, CEEPUS, TEMPUS, vb. gibi bir dizi hareketlilik değişim programında ortak bir üniversite olmuştur. Varna Ekonomi Üniversitesi öğrencilerinin yüzde onundan fazlası uluslararası olarak işletmelerde çalışırlar ve stajlarını tamamlar.

52 ülkeden 300'ün üzerinde uluslararası öğrenci şu anda eğitimlerini UE - Varna'da sürdürüyor. Ekonomi Üniversitesi - Varna öğrencileri, yüksek kaliteli eğitimden, dünya çapında tanınan bir dereceden ve en iyi kariyer fırsatlarından yararlanır!

Akreditasyonlar & YÖK Denkliği

Varna Ekonomi Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir. Varna Ekonomi Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir. Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir. Varna Ekonomi Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik alabilirler.

Lisans Bölümleri ve Ücretleri

♦İşletme ve Yönetim

♦Uluslararası İşletme

♦Bilgisayar Bilimleri

Programların eğitim dili İngilizce ve yıllık eğitim ücreti 2,500 €.

Uluslararası Çift Diploma Lisans Programları

1.Varna Ekonomi Üniversitesi ve Seinäjoki University of Applied Sciences, Finlandiya ortak yürüttükleri Uluslararası İşletme lisans programının sonunda öğrencilerini çift diploma ile mezun ederler. Programın 5 ve 6.cı dönemleri Finlandiya’da geçer. Bu programa katılan öğrenciler Erasmus+ burslarından da istifade edebilirler.

2.Varna Ekonomi Üniversitesi ve Rusya Plekhanov Ekonomi Üniversitesi ortak yürüttükleri eğitim neticesinde, öğrencileri Varna Ekonomi Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Rusya Plekhanov Ekonomi Üniversitesi Marketing diploması ile mezun ederler.

3.Varna Ekonomi Üniversitesi ve Worms Uygulamalı Bilimler Üniversitesi-Almanya ortak yürüttükleri eğitim neticesinde öğrencilerini Uluslararası Yönetim alanında çift diploma ile mezun ederler.

Başvuru ve Kabul Şartları

Varna Ekonomi Üniversitesi'nde lisans eğitimi alacak adayların lise mezunu olması gerekir. Varna Ekonomi Üniversitesi'nde eğitim almak için Türkiye’de üniversiteyi kazanmış olma şartı aranmaz. Lise diploma notunun iyi olması ve özellikle matematik notlarının düşük olmaması Varna Ekonomi Üniversitesi kabulünde önemlidir. Varna Ekonomi Üniversitesi işletme ve yönetim alanlarında Bulgaristan’ın en iyi 3 üniversitesi arasında olan Avrupai bir Bulgar üniversitesidir. Uluslararası İngilizce dil sertifikası ibraz edemeyenler 180 EUR ödeyerek İngilizce muafiyet sınavına girebilirler. Üniversite başvuru ücreti 35 EUR. Son başvuru tarihi 30 Ağustos. Son başvuru tarihi bazen 30 Eylül tarihine kadar da uzatılabilmektedir.

ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEKLER

Bilgi Danışmanlığı

Hedeflenen üniversite, programlarI, İngilizce + Akademik hazırlık eğitimi, sosyal yaşam dahil merak edilen konularda detaylı bilgiler sağlanır. Ücretsiz bilgi danışmanlığı için bize yazabilir ya da detaylı bilgi için 0536 8372834 nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Ön Değerlendirme

Adayın İngilizce seviyesi ve alan bilgisi değerlendirilir. Bu değerlendirmede kullanılan enstrümanlar İngilizce STS, Yatkınlık ya da Deneme Testi. Yapılan testler, adayın hedef üniversiteye kabul edilme olasılığını; hazırlık eğitimine ihtiyacı varsa da alınacak hazırlığın süresini ortaya koyar.

Sadece, SOPHIA ACADEMY’de!

Görerek, yaşayarak ve bilerek karar verenlerden isen, bu faaliyet tam da sana göre!

Kampüs Turu ve Bilgilendirme Semineri

Bulgaristan’da üniversite eğitimi alacaksın. Hedefindeki üniversite/üniversiteleri ziyaret etmek ve yerinde bilgiler almak istiyorsun!

Öğrenci Olmayı Deneyimle

Bulgaristan’da iken hedef üniversitenin akademik havasını koklamak ve derslerde öğrenci olarak bulunmak istiyorsun!

Eğitim Gören Arkadaşın ile Görüş

Senin yürüyeceğin yolu senden önce yürümüş ve değerli tecrübelerini seninle paylaşacak arkadaşların ile de görüşmek, sohbet etmek istiyorsun!

Şehir Turu

Eğitim hayatının geçeceği şehri tanımak, kültürel, sosyal etkinliklerini keşfetmek istiyorsun! Tüm bunlar için sadece vizeni alıp Bulgaristan’a gelmen yeterli! (Hatta ebeveynlerinden dolayı hususi pasaportun varsa, vize almana bile gerek yok) Bilgiyle ve yaşayarak karar verebilmen için sana özel yapılan tüm bu aktiviteler için Sophia Academy’ye asla bir ücret ödemeyeceksin.

Bilgi Danışmanlığı

Bulgaristan'da mühendislik eğitimi ve üniversite yaşamına dair doğru bilgilere ihtiyacınız var ise aşağıdaki iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirsiniz.

► 05368372934 (WhatsApp) 

Akademik Destek & Rehberlik Ücreti

Bulgaristan'da mühendislik okumak isteyen adaylara sunulan akademik destek & rehberlik servisleri ücretleri aşağıdaki gibidir.

1. Giriş Şartlarını Sağlayarak Birinci Sınıftan Başlayacaklar

Bu adaylara sunulan akademik destek, başvuru desteği ve Bulgaristan'a varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,000 EUR.

2. İngilizce Hazırlık Eğitimi Sonrası Birinci Sınıftan Başlayacaklar

İngilizce hazırlık eğitimi sonrasında birinci sınıftan eğitimlerine devam edecek adaylara sunulan akademik destek, başvuru desteği ve Bulgaristan'a varış sonrası rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,500 EUR.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page