top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Szeged Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Szeged, Macaristan’ın üçüncü büyük şehridir. Mükemmel yaşam koşulları ve eğitim imkânları sunan Szeged şehri tarihi ile de diğer Avrupa şehirlerini kıskandırır. Szeged Üniversitesinin tarihçesi 1581 yılında Cluj'da kurulan akademiye dayanır. Şu anda Szeged Üniversitesinde eğitim gören öğrenci sayısı 30,000'dir.

Szeged Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Ücreti

Macaristan’da diş hekimliği eğitimi sunan dört fakülteden biri olan Szeged Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eğitim süresi 5 yıldır ve yıllık eğitim ücretleri şu şekildedir:

1.ci dönem: 8000 EUR

2.ci dönem: 7600 EUR 3-10 dönem: 7600 EUR

Eğitim-öğretim yılı her senenin Eylül ayında başlar. Szeged Diş Hekimliği Fakültesi başvuru ücreti 300 EUR.

Szeged Üniversitsi Diş Hekimliği Fakültesi Kabul Şartları

İngilizce, biyoloji, kimya içerikli giriş sınavını başarıyla veren aday kısa bir mülakata alınır. Olumlu sonuçlanan mülakat neticesinde de Macaristan’da diş hekimliği eğitimi için Szeged Üniversitesinde karar kılan aday Szeged Diş Hekimliği Fakültesinde birinci sınıftan eğitimine başlar.

Szeged Üniversitesi YÖK Denkliği

Szeged Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Szeged Üniversitesi YÖK'ün de kabul ettiği  (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking) dört uluslararası derecelendirme kuruluşlarının en az ikisinde ilk bin üniversite arasındadır. Dolayısı ile YKS'ye girmeden ya da girse bile yeterli puanı almadan Szeged Üniversitesi’nde diş hekimliği eğitimi alanlar mezun olduklarında mevcut denklik yönetmeliğine göre YÖK denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Başvuruda YKS şartı aranmayan ve mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen Semmelweis Üniversitesi ve Debrecen Üniversitesi tercih edilebilecek diğer iki Macar üniversitesidir.

Avrupa'da YKS şartı olmadan mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen diğer yurtdışı tıp üniversitelerini keşfedin.

Szeged Üniversitesi Dünya Sıralaması

Szeged Üniversitesinin prestijli ve güvenilirliği yüksek derecelendirme ajanslarına istinaden dünya sıralaması aşağıdaki gibidir.

Szeged Üniversitesi Akreditasyonları

Szeged Üniversitesi Macaristan MEB tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Macaristan Akreditasyon Komitesi, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

Szeged Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir. SZTE mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir. Szeged Üniversitesi Avrupa’nın en iyi 500 üniversitesi arasındadır.

Szeged Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesinde Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Szeged Üniversitesi'nde diş hekimliği okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Avrupa'da premed/tıp hazırlık/ eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa'da hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu ve gerekçelendirmeler esas alınarak) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve Szeged Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Schengen Bölgesi’nde premed almanın avantajlarını kullanan öğrenciler hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilirler ve diledikleri takdirde misafir öğrenci olarak bulunabilirler. Böylece, hayatlarının 5 yılının geçeceği ve kariyerlerini şekillendirecek ülkenin kültürü, sosyal yaşamı, akademik atmosferi ile yakinen tanışmış olur. Yaşayarak ve bilerek alınan bir karar kadar isabetli ne olabilir ki! Premed eğitimleri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Szeged Üniversitesinde Yanındayız!

Sophia Academy sadece Türkiye’de değil, Macaristan’da da yerleşik olmasından dolayı eğitim hayatınız ile ilgili yerel hizmetlerine orda da devam eder. Sophia Academy Budapeşte Ofisimiz tarafından tüm varış sonrası işlemleriniz tamamlanır. Ülkedeki ve üniversitedeki hayatınıza adapte olmanızı kolaylaştıracak desteklerimiz devam eder. Ve biz, siz mezun olup yuvanıza döndüğünüzde işimizi tamamlanmış kabul ederiz.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Szeged Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372934 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page