top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Szczecin Denizcilik Üniversitesi (Maritime University of Szczecin)

1947 yılında kurulan ve bir devlet üniversitesi olan Szczecin Denizcilik Üniversitesi Polonya’da denizcilik alanında İngilizce dilinde lisans eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yurtdışında denizcilik eğitimi alma fırsatı sunar. Szczecin Denizcilik Üniversitesinde 20 ülkeden gelen 400 yabancı öğrenci olmak üzere toplamda 2,740 öğrenci öğrenim görmektedir. Öğrencilerin %30’u kız öğrencilerden oluşmaktadır. Polonya’da İngilizce denizcilik programları sunmanın yanında üniversite Almanca ve İspanyolca dillerinde de destekleyici dil eğitimleri sunar. Yüksek teknoloji laboratuvarları ve eğitim gemilerinin yanında simülatörler ile de donatılmış olan eğitim-öğretim olanakları sunan Szczecin Denizcilik Üniversitesinde Gei Makineleri Mühendisliği ve Gemi Yolculuğu-Navigasyon lisans bölümleri İngilizce dilinde verilmektedir.

LİSANS BÖLÜMLERİ ve ÜCRETİ

Szczecin Denizcilik Üniversitesi İngilizce dilinde iki program sunar.

Gemi Makineleri Mühendisliği: programın eğitim süresi 4 yıldır. Yıllık eğitim ücreti 2,800 Euro. Son başvuru günü 19 Temmuz 2022.

Gemi Yolculuğu: programın eğitim süresi 4 yıldır. Yıllık eğitim ücreti 2,800 Euro. Son başvuru günü 19 Temmuz 2022.

BAŞVURU ve KABUL ŞARTLARI

Lise mezunu olmak, iyi bir diploma genel not ortalamasına sahip olmak ve B2 seviyesinde İngilizce hakimiyeti Szczecin Denizcilik Üniversitesi'ne başvuruda ve kabulde yeterlidir.

Szczecin Denizcilik Üniversitesi Öğretim Kalitesi

Szczecin Denizcilik Üniversitesi, denizciler için uluslararası eğitim ve sertifikalandırma standartlarını tanımlayan STCW Sözleşmesi tarafından dayatılan öğretim ve eğitim gereksinimlerine uygunluğunu onaylayan Deniz Eğitim Kurumları için gerekli akreditasyonların sahibidir. Bu, Polonya’da denizcilik eğitimi mezunlarının, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir gemide yetkinlik sertifikalarına başvurmaya ve zabit pozisyonlarını üstlenmeye uygun olduğu anlamına gelir. Szczecin Denizcilik Üniversitesi'nde dört yıl okuduktan sonra aynı anda hem güverte zabiti hem de Fen Bilimleri Lisans Diploması sahibi olacaksınız. Polonya'da denizcilik okurken elde ettiğiniz bu avantaj, diplomanızla denizcilik kariyerinizde zaten vardiya zabiti rütbesini (OOW) geçerek ilerleyebilmenizdir. Bunu diğer üniversitelerle yapabilmek için denizcilik lisansüstü eğitimini tamamlamanız gerekir. Ek olarak, Üniversite tarafından yürütülen tüm lisans programları (hem denizde hem de kıyıda) Polonya Akreditasyon Komitesinden (PKA) olumlu bir inceleme almıştır. Deniz çalışmaları söz konusu olduğunda özellikle önemli olan pratik eğitimin temel öneme sahip olduğuna inanan Szczecin Denizcilik Üniversitesi öğrencileri branşlarına göre hem denizde hem de kıyıda staj yapmaktadırlar.

Konaklama Çözümleri

Polonya'da denizcilik eğitimi almak isteyen ve Szczecin Denizcilik Üniversitesini tercih eden adaylar şehrin merkezinde yer alan ve üniversite binasına 5 dakikalık yürüme mesafesinde olan yurtlarda kalabilirler. Yurtların aylık ücreti 90 Euro. 33 tek kişilik, 192 çift kişilik ve 159 üç kişilik odaları bulunan yurtlarda öğrencilerin rahat bir yaşam sürmesi için gerekli olan tüm teknik altyapı mevcuttur.

Eğitim ve Yaşam Giderleri

Polonya'da navigasyon ya da gemi mühendisliği alanlarında İngilizce eğitim almak için Szczecin Denizcilik Üniversitesinde eğitim almaya karar veren adaylar; eğitim ücreti, eğitim materyalleri, sağlık sigortası, konaklama, beslenme dahil yıllık 5,500 – 6,000 Euro arasında harcama yaparlar.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Polonya'da denizcilik okumak için profesyonel bir kurumdan danışmanlık almanın güvenini ve keyfini yaşamak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page