top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Split Üniversitesi Tıp Fakültesi

Yurtdışında tıp okumak için Adriyatik Denizi'ne bakan Split yarımadasında yer alan Split Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden daha güzel bir yer olamaz. Hırvatistan Split Üniversitesi, 1974 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir ve Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir. Split Üniversitenin kurucu fakültelerinden biri olan ve Hırvatistan'da tıp eğitimi sunan Split Tıp Fakültesi yılda 60 kişilik yabancı öğrenci kapasitesine sahiptir.

2011 itibariyle İngilizce tıp eğitimi sunmaya başlayan Split Üniversitesi Tıp Fakültesi yurtdışında tıp eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilerin ilk tercihleri arasındadır. Split Tıp Fakültesi, tıbbi bakıma klinik ve pratik yaklaşımlara güçlü bir vurgu yapar, böylece öğrenciler modern teknolojik gelişmeleri bireylerin ve toplulukların kişiselleştirilmiş bakımıyla birleştirmenin tam bir perspektifini kazanır.

Split Tıp Fakültesi, öğrencilerine deneysel öğrenmeyi ve sağlık hizmetinin küresel etkilerini teşvik eden bir ortam sunar. Kanada'daki Ottawa Üniversitesi ve ABD'deki Medical College of Wisconsin ile resmi bir ortaklık mevcuttur.

Split Üniversitesi Tıp Fakültesi Kabul Şartları

Yılda 60 yabancı öğrenci kabul eden Split Üniversitesi Tıp Fakültesi kabulde adaylara herhangi bir sınav uygulamaz. Başvuru ücreti 200 EUR. Fakülte, aşağıdaki başvuru evraklarını esas alarak kabul verir:

  • Motivasyon mektubu

  • Lise diploması ve transkripti

  • İngilizce dil seveiyesi (TOEFL, IELTS, CAE)

  • Tavsiye Mektupları

Bu üç sınavdan birinden iyi puana sahip adaylar avantajlı duruma geçer:

  • MCAT

  • BMAT

  • SAT Reasoning Test (Biology, Physics or Chemistry)

Split Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Ücreti

Split Üniversitesi Tıp Fakültesi Hırvatistan'da İngilizce tıp eğitimi yıllık eğitim ücreti 12,000 Euro. Split Üniversitesi Tıp Fakültesi tıp doktorluğu programı 360 ECTS ve 6 yıl sürer. Müfredat Bologna süreci ile yönetilmektedir. Split Üniversitesi ağırlıklı olarak bilim odaklı bir kurumdur, ancak aynı zamanda sanat, beşeri ve sosyal bilimler, kinesiyoloji, hukuk ve mühendislik eğitimleri de sağlamaktadır. 2013 yılında Avrupa Birliği üyesi olan ve 2024 yılında Schengen üyesi olacak olan Hırvatistan'ın Split Üniversitesi'nde "İngilizce Tıp" programı mezunlarının diplomaları, Avrupa Birliği'nde tanınır ve mezunlar, Avrupa Birliği'nde doktor olarak çalışabilirler. Son başvuru tarihi 20 Haziran.

Split Üniversitesi Tıp Fakültesi YÖK Denkliği

Split Üniversitesi Hırvatistan Ulusal Üniversiteler Sıralamasında 2.ci sıradadır. Üniversite, YÖK tarafından kabul edilen uluslararası üniversite derecelendirme kuruluşlarınca dünyada ilk bin üniversite arasında olduğundan mezunlar herhangi bir sınava tabi olmadan doğrudan YÖK denkliği alırlar. Ayrıca Split Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, ABD (USMLE) ve Kanada (MCC) tıbbi lisans sınavlarına girebilirler.

Split Tıp Fakültesi, Wisconsin ve Ottawa Üniversitesi de dahil olmak üzere ABD ve Kanada'daki tıp okulları ve hastanelerle çalışma ilişkilerine sahiptir. Split Üniversitesi Tıp Fakültesi profesörlerinin çoğu doktoralarını Batı ülkelerinde yapmış ve aynı şekilde o ülkelerde akademisyenlik de yapmış tecrübeli kişilerdir.

Split Üniversitesi Tıp Fakültesi Dünya Sıralaması

Dünyaca ünlü saygın üniversite değerlendirme kuruluşlarınca yapılan sıralamalarda Split Üniversitesi dünya sıralaması aşağıdaki gibidir:

♦THE Impact Rankings #801-1000

♦CWUR World Rankings #772

♦US News & World Report #601

Akıcı şekilde İngilizce konuşabilen Split Tıp Fakültesi akademisyenleri her bir alanda son derece niteliklidirler. Split Tıp Fakültesi eğitimde blok sistemi kullanır yani dersler Batı ülkelerinin çoğundan farklı bir şekilde dağıtılır. Çoğu ülkede, akademik yıl, her birinin sonunda bir sınav olmak üzere iki yarıyıla bölünür. Split Üniversitesi'nde konular yıl boyunca yayılır. Örneğin, Anatomide bilginin sürekli bir değerlendirmesi yapılır: iki buçuk aylık bir süre içinde 4 sınav (2 yazılı, 1 pratik ve bir sözlü). Çoğu Avrupa tıp fakültesinde standart olduğu gibi, öğrencilerin öğretim yılı içinde her sınavı geçmek için 4 fırsatı vardır.

Adriyatik Denizi'ne ve Brač, Šolta ve Hvar adalarına bakan Split yarımadasının güney kıyısında yer almaktadır. Bir temel tıp bilimleri binası (laboratuvarlar), öğretim ve idare için bir bina ve öğretmenler ve öğrenciler için bir restoran ile misafir öğretim üyeleri için bir otelden oluşur. Tıp Fakültesi bina kompleksi, Üniversite Kampüsü yakınlarında yer almaktadır. Klinik dersler, yakın iki yerde bulunan Üniversite Hastanesinde verilmektedir - Firule ve Križine. Halk sağlığı dersleri Split ve Dalmaçya İlçesi Halk Sağlığı Enstitüsü'nde yapılırken, Diş Hekimliği dersleri Dalmaçya İlçesi Diş Hekimliği Polikliniğinde düzenlenmektedir.

Hırvatistan'da Tıp Eğitimi Danışmanlık Politikamız

Hırvatistan'da tıp okumak isteyen adaylar ikiye ayrılır. Dolayısı ile onlara sunulan akademik destek & rehberlik servisleri ücreti de farklıdır.

1. Kabul Şartlarını Sağlayarak Birinci Sınıftan Başlayacaklar

Giriş sınavını başarıyla veren öğrencilere Hırvatistan öncesi sağlanan akademik danışmanlık ve Hırvatistan'a varışta sunulan yereldeki rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,250-3,000 EUR.

2. Premed Eğitimi Alacaklar

A. Premed eğitimini Smartversity Premed Pathway programında alanlara sunulan akademik destek ve yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,000 EUR.

B. Premed eğitimini Hırvatistan'da alanlara sunulan akademik destek ve yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 3,500 EUR.

Hırvatistan'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Hırvatistan'da tıp okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyen adaylar iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirler.

►05368372934 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page