top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Sofya Veterinerlik Üniversitesi-Bulgaristan'da Veterinerlik Okumak

Sofya Veterinerlik Üniversitesine dair güncel ve doğru bilgilerden istifade ederek:

Bulgaristan'da üniversite okumak,

Kabul garantili başvuru yapmak,

Bulgaristan'da rehberlik hizmetleri almak,

Profesyonellere güvenmek,

istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz. 🤗👋

Sofya Veterinerlik Üniversitesi 1994 yılından beri Bulgaristan'da İngilizce dilinde veterinerlik eğitimi verir. Sofya Üniversitesi Veterinerlik eğitimi Avrupa normlarını takip eder ve süresi 5,5 yıldır. Ulusal akreditasyona sahip olan ve Avrupa Veterinerlik Eğitimi Kurumları Birliği üyesi olan Sofya Veterinerlik Üniversitesi yapmış olduğu uluslararası anlaşmalar sayesinde 50’den fazla partner üniversite ile değişim programları imkanı sunar. Bulgaristan'da veterinerlik eğitimi başta Yunanistan, Kıbrıs, Suriye, Türkiye, Almanya'dan olmak üzere birçok uluslararası öğrenci tarafından tercih edilir.

Sofya Veterinerlik Üniversitesi Akreditasyonları

Sofya Veterinerlik Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir. Saygın ve aranılan bir meslek olan veterinerliği Bulgaristan'da bitirdiğinizde, mezun olduğunuz programlar Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği /EAEVE/ tarafından da akredite olduğundan diplomanız sayesinde istediğiniz Avrupa ülkesinde çalışma imkânına kavuşabileceksiniz. Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Üniversite aynı zamanda mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Sofya Veterinerlik Üniversitesi YÖK Denkliği

EAEVE akreditasyonuna sahip Sofya Veterinerlik Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Mezunlar Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Bulgaristan'da Veterinerlik Okumak İsabetli Bir Karar

Hayvan anatomisi ve davranışı gibi bir dizi konuyu inceleyen veterinerlik mesleğini seviyorsanız ve bu eğitimi İngilizce sunan bir uluslararası veterinerlik üniversitesinde almak istiyorsanız Sofya Veterinerlik Üniversitesini seçebilirsiniz. Özgür ve ferah bir Avrupa ülkesinde eğitim alırken Sofya Veterinerlik Üniversitesinde veterinerlik alanında düzenlenen onlarca ulusal ve uluslararası seminerlere, konferanslara katılabilir ve teori ile pratiği başarıyla birleştirebilirsiniz.

Sofya Veterinerlik Üniversitesi veterinerlik programının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır. Aynı zamanda, İngilizce veterinerlik programının Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği ve Amerika Eğitim Departmanı onaylı olması, mezunlarının diplomalarının dünyanın her yerinde geçerli olacağı anlamını taşımaktadır. Uluslararası kalite güvencesi mevcut olan Sofya Veterinerlik Üniversitesi İngilizce veteriner hekimlik programı öğrencileri Erasmus programlarına katılabileceği gibi birinci veya ikinci sınıftan sonra da herhangi bir kredi kaybına da uğramadan Avrupa’da İngilizce veterinerlik eğitimi sunan üniversitelere yatay geçiş yapabilirler.

Sofya Veterinerlik Fakültesi Kabul Şartı

Sofya Veteriner Hekimlik programının eğitim dili İngilizcedir ve öğrenciler yüksek lisans derecesi ile mezun olurlar. Sofya Veterinerlik Üniversitesi başvuru şartı adayın lise biyoloji ve kimya dersleri ortalamalarının 100 üzerinden en az 62 olmasında fayda vardır. Sofya Veterinerlik Üniversitesinde eğitim almak için Türkiye’de yapılan üniversite sınavını kazanma şartı aranmaz. Giriş Sınavı genelde Eylülün ikinci haftasında online yapılır. Kazanan adaylar sınavdan 3-4 gün sonra ilan edilir. Sofya Veterinerlik Üniversitesi adayları kabul ederken üç kriteri esas alır:

  • Giriş Sınavı Sonucu

  • Lise Biyoloji Dersleri Notları

  • Lise Kimya Dersleri Notları

Sofya Veterinerlik Üniversitesi Eğitim Ücreti

Sofya Veterinerlik Üniversitesi yıllık eğitim ücreti 4,500  €.

Başvuru Evrakları

Bulgaristan'da veterinerlik eğitimi için başvuru evraklarının Bulgaristan'da tercüme ve legalize edilmesi gerekir. Sofya Veterinerlik Üniversitesi başvuru evraklarını buradan görebilirsiniz. Başvuru dönemi 01 Haziran-09 Eylül arasıdır fakat uluslararası öğrencilerin sınav tarihinden en az 45 iş günü öncesinden başvuru yapmaları gerekir.

Soffya Veterinerlik Üniversitesi Giriş Sınavı

Sofya Veterinerlik Üniversitesi giriş sınavı 50 sorudan oluşur. Giriş sınavı iki modülden oluşur ve 120 dakika sürer. Yazılı sınav sonrası mülakat yoktur.

Modül I- 40 sorudan oluşur. Lise biyoloji müfredatı bilgisini ölçer.

Modül II-10 sorudan oluşur. Diyagram analizi de istenebilir.

Sofya Veterinerlik Üniversitesi Deneme Sınavı

İngilizce dil seviyesine ve biyoloji bilgisine güvenen adaylar ekteki testi çözerek kendilerini test edebilirler.

Mezuniyet Şartı ve Unvan

Sofya Veteriner Fakültesi AB 2013/55/EU Direktifine ve Bulgaristan yükseköğrenim mevzuatının gerekliliklerine uygun müfredat takip eder ve tam zamanlı eğitim sunar. Eğitim devlet sınavı ile sona erer ve mezun olan öğrenciler “Veteriner Hekim” unvanını ve “Master of Sciences” (M.Sc.) derecesini kazanırlar.

İngilizce + Bölüm Hazırlık Eğitimi

Sofya Veterinerlik Üniversitesinde okumak isteyen adaylar ihtiyaç halinde hazırlık eğitimi alabilirler. İngilizce dil seviyesine ve biyoloji alan bilgisine güvenen adaylar ise doğrudan fakültenin giriş sınavına girerek şanslarını deneyebilirler. Bulgaristan'da İngilizce ve Bölüm Hazırlık eğitimi hangi üniversitede alınmalıdır sorusuna cevap arayanlara Bulgaristan'da Tıp Hazırlık Programlarının Kalite, İçerik ve Maliyet Kıyaslaması başlıklı makaleyi incelemelerini öneririz.

Bulgaristan'da Veterinerlik Eğitimi Danışmanlığı

Bulgaristan’da üniversite eğitimine ve yaşamına dair detaylı bilgiye ihtiyacınız var. Bilgi danışmanlığı için aşağıdaki iletişim kanallarından birini tercih edebilirsiniz.

05368372834 (WhatsApp)

Avrupa'da İngilizce veterinerlik eğitimi sunan ve Sophia Academy olarak çalıştığımız üniversiteleri inceleyebilirsiniz.

Sadece, SOPHIA ACADEMY’de!

Görerek, yaşayarak ve bilerek karar verenlerden isen, bu faaliyet tam da sana göre!

Kampüs Turu ve Bilgilendirme Semineri

Bulgaristan’da veterinerlik eğitimi alacaksın. Hedefindeki üniversite/üniversiteleri ziyaret etmek ve yerinde bilgiler almak istiyorsun!

Öğrenci Olmayı Deneyimle

Bulgaristan’da iken hedef üniversitenin akademik havasını koklamak ve derslerde öğrenci olarak bulunmak istiyorsun!

Eğitim Gören Arkadaşın ile Görüş

Senin yürüyeceğin yolu senden önce yürümüş ve değerli tecrübelerini seninle paylaşacak arkadaşların ile de görüşmek, sohbet etmek istiyorsun!

Şehir Turu

Eğitim hayatının geçeceği şehri tanımak, kültürel, sosyal etkinliklerini keşfetmek istiyorsun! Tüm bunlar için sadece vizeni alıp Bulgaristan’a gelmen yeterli! (Hatta ebeveynlerinden dolayı hususi pasaportun varsa, vize almana bile gerek yok)

Bilgiyle karar verebilmen için sana özel yapılan tüm bu aktiviteler için Sophia Academy’ye asla bir ücret ödemeyeceksin!

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page