top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski (Sofya Üniversitesi)

Sofya Üniversitesine dair güncel ve doğru bilgilerden istifade ederek:

Bulgaristan'da üniversite okumak,

Kabul garantili başvuru yapmak,

Bulgaristan'da rehberlik hizmetleri almak,

Profesyonellere güvenmek,

istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan’ın ilk üniversitesi olan Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski 1888 yılında kuruldu ve köklü bir geçmişe sahiptir. Sadece Bulgaristan’ı değil Avrupa’yı da varlığı ile gururlandıran üniversite dünya bilimine katkılarından dolayı ilk bin üniversite arasında yer alır. Sofya Üniversitesi mimarisi ile Viyana üniversitelerini kıskandırmakla kalmaz, Bulgaristan devletinin politikalarına yön verecek kadroları da yetiştirir. Dünyada saygınlığını koruyan Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski YÖK’ün kabul ettiği derecelendirme kuruluşlarınca dünyada ilk bin üniversite arasındadır.

Akreditasyonlar & Üyelikler

Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir. Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

YÖK Denkliği

Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi QS Dünya Üniversiteleri Derecelendirme Kuruluşunca ilk 1000'nde bir üniversitedir. Üniversite YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Başvuru ve Kabul Şartı

Evet, Bulgaristan üniversitelerine lise diplomasi ile başvuru yapılabilir. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta eğitim alınacak programa istinaden lise ders notlarının iyi olmasıdır. Mesela Bulgaristan’da tıp bilimlerinde (Bulgaristan’da tıp, dişçilik, eczacılık ve veterinerlik) eğitim alacak adayların lise biyoloji ve kimya ders notları; veya Bulgaristan’da mühendislik okumak isteyen adayların da lise matematik ve fizik notlarının ortalamalarının en az %62,00 olmalıdır.

Bu kriteri karşılamayan adaylar ise şartlı kabul alır ve başarılı bir üniversite + bölüm hazırlık eğitimi sonrası akademik eğitimlerine devam edebilirler.

İngilizce, Almanca ve Fransızca Bölümleri

Dünyada ilk 600 üniversite arasında olan Sofya Üniversitesi saygın Fransız ve Alman üniversiteleri ile yapmış olduğu anlaşmalara istinaden öğrencilerini Almanca ve Fransızca bölümlerinden çift diploma ile mezun eder.

İNGİLİZCE BÖLÜMLER

  • Felsefe

  • İşletme Analitiği

  • AB ve Avrupa Entegrasyonu

  • Finans, Muhasebe ve Dijital Uygulamalar

  • Siyaset ve AB Politikaları

  • E-İşletme

  • Kamu Yönetimi, Msc

  • Mantık ve Algoritma, Msc

  • Mekatronik ve Robotiks, Msc

  • Stratejik Yönetim, Msc

  • Örgütsel Psikoloji ve Kültürlerarası Yönetim,Msc

  • Eğitim Yönetimi, Msc

  • Eğitim Bİlimleri ve Kültürlerarası Eğitim,Msc

  • Havacılık Mühendisliği ve İletişimler, Msc

  • Genetik ve Genomiks, Msc

  • Biyokimya, Msc

  • Semiyotik-Dil ve Reklamcılık, Msc

  • Dil ve Kültür, Msc

  • İletişim: Dil, Edebiyat ve Anaakım Medya, Msc

  • Finansal Yönetim

  • İşletme Yönetimi

  • Tıp

  • Eczacılık

FRANSIZCA BÖLÜMLER

Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski ikili anlaşmaları ile Fransızca ekonomi öğrencilerini Avrupa’da Fransızca ekonomi eğitimi sunan üniversitelere değişim öğrencisi olarak yolluyor hatta Fransa’da belli üniversitelerde 1 veya 2 yıl eğitim alma olanakları da sağlıyor. Sofya Üniversitesi Fransızca Ekonomi bölümünün eğitim süresi 4 yıldır ve yıllık eğitim ücreti de 2,200 Euro. Sofya Üniversitesi Fransızca Ekonomi bölümü öğrencileri Fransız Université de Lille ve Université de Poitiers üniversitelerinden birinden de diploma çift diploma ile mezun olabilirler. Sofya Üniversitesi Fransızca Ekonomi okuyan öğrenciler Erasmus çerçevesinde bir veta iki dönem Lille, Poitiers, Bordeaux, Université de Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines, IUT Paris Descartes, Toulouse, Université de Maine üniversitelerinde değişim öğrencisi olarak eğitim alabilirler. Dileyen öğrenciler bu üniversitelerden birine yatay geçiş de yapabilirler.

ALMANCA BÖLÜMLER

2013 yılında Alman Leipzig University ve Sofya Üniversitesi arasında imzalanan memorandum neticesinde, Sofya Üniversitesi Kliment Ohridski Almanca İşletme Yönetimi öğrencileri, mezuniyetlerinin akabinde biri Sofya Üniversitesi diğeri Leipzig University diploması olmak üzere ÇİFT DİPLOMA ile mezun olurlar. Programın yıllık eğitim ücreti 3,000 Euro ve iki taksit şeklinde ödenir.

İngilizce ve Bölüm Hazırlık Eğitimi

Kabul Şartı: Lise mezunu olmak

Eğitim Başlangıcı: Eylül-Ekim

Program Ücreti: 3,500 Euro

Konaklama Ücreti: 140 Euro

Neden Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi'nde Eğitim?

Sofya Kliment ohridski Üniversitesi, yurtdışında sınavsız bir üniversitedir ve program seçme özgürlüğü sunar. Sofya Üniversitesi’nde eğitim almak üniversitenin dünya genelinde işbirliği içerisinde olduğu 500’den fazla üniversitenin de kapısını aralamak demektir. Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi 1888 yılında kurulan ilk Bulgar Üniversitesidir. Kuruluşundan bugüne dek Sofya Üniversitesi yükseköğrenimde, kültürde, bilimde standartları belirleme, toplumsal değerlerin formülasyonunda ve korunmasında merkezi rol oynayarak Bulgar halkının 21.ci yüzyılda dünyaca duyulan sesi olmuştur. Etkileyici geçmişi, 16 Fakültesi, 119 programı, zengin öğrenci hayatı, seçkin profesörleri, modern eğitim içerikleri, son teknoloji laboratuvarları, uluslararası ortaklık ağları, Ar-Ge merkezleri ile Sofia Üniversitesi, QS WORLD UNIVERSITY RANKINGS 2021 göre dünyada ilk binde olan bir üniversitedir. Sofya Üniversitesi’ne lise diplomanız ile başvuru yapabilirsiniz. Kabul almak için Türkiye’de üniversiteyi kazanmış olma şartı aranmaz. Sofya Üniversitesi Bulgaristan’ın dünya genelinde ilk bindeki üniversitesidir. Bulgaristan üniversitelerini seçen bir öğrenci Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi’nde eğitim alırken aynı zamanda dünya üniversitelerine yatay geçiş imkanı elde etmiş olur. Viyana’yı kıskandıran mimarisi ve vakur duruşu ile var olmaya devam eden Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi’nde İngilizce, Fransızca ve Almanca lisans ve İngilizce, Fransızca yüksek lisans programları mevcuttur. Sofya Üniversitesi'nin lisans ve yüksek lisans mezunlarının diplomaların YÖK denkliği ve uluslararası geçerliliği vardır.

Konaklama Çözümleri

Sofya Kliment Ohridski Üniversitesi öğrencilere yurtta konaklama opsiyonu sunar. Aylık ücret 140 €.

Bilgi Danışmanlığı

Bulgaristan’da üniversite eğitimine ve yaşamına dair detaylı bilgiye ihtiyacınız var. Ücretsiz bilgi danışmanlığı için bize yazabilir ya da detaylı bilgi için veya 0536 8372834 nolu telefonlardan bizlere ulaşabilirsiniz.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page