top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Sofya Teknik Üniversitesi

Sofya Teknik Üniversitesine dair güncel ve doğru bilgilerden istifade ederek:

Kabul garantili başvuru yapmak,

Rehberlik hizmetleri almak,

Profesyonellere güvenmek,

istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Sofya Teknik Üniversitesi yurtdışında sınavsız bir üniversitedir ve program seçme özgürlüğü sunar. Uluslararası öğrenci kabullerinde giriş sınavı uygulamayan, lise matematik ve fizik notları ortalamasına ve dil yeterliğine istinaden öğrencileri kabul eden Sofya Teknik Üniversitesi 1897 yılında kurulan Bulgaristan’ın bir numaralı teknik üniversitesidir. Balkanların en büyüğü, Avrupa’nın ise saygın teknik üniversiteleri arasında yer alan Sofya Teknik Üniversitesi İngilizce, Fransızca ve Almanca programları ile fark yaratır. Başarılı diğer Avrupa üniversiteleri ile çift diploma imkânı sunan Sofya Teknik Üniversitesi uluslararası prestijli kuruluşlara üye ve geniş Erasmus ağına sahiptir. Üniversitenin diplomaları uluslararası geçerliliğe haizdir ve Sofya Teknik uluslararası eğitim faaliyetlerinde aktif bir üniversitedir.

Sofya Teknik Üniversitesi Akreditasyonları

Sofya Teknik Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir. Sofya Teknik Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Sofya Teknik Üniversitesi Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de veren Sofya Teknik Üniversitesi Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir. Sofya Teknik Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

Neden Sofya Teknik Üniversitesi'nde Eğitim?

Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesine lise diplomanız ile başvuru yapabilirsiniz. Kabul almak için Türkiye’de üniversiteyi kazanmış olma şartı aranmaz. Bulgaristan’da mühendislik ve teknoloji bilimlerinde okumak isteyen ve Sofya Teknik Üniversitesini seçen bir öğrenci Sofya Teknik Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi alırken aynı zamanda diğer Avrupa üniversitelerine yatay geçiş imkanı elde etmiş olur. Türkiye'de ve dünyada kabul gören bir diploma ile mezun olan Sofya Teknik Üniversitesi öğrencisi aynı zamanda Almanca veya Fransızca dillerinde de mühendislik eğitimi alabilir. Saygın Alman üniversiteleri ile ikili anlaşmaları bulunan Sofya Teknik Üniversitesi Almanca programları 25 yıldır DAAD onaylı ve desteklidir.

Sofya Teknik Üniversitesi Bölümleri ve Ücretleri

Sofya Teknik Üniversitesi dünyanın en önemli üç dilinde eğitim sunar. Programların yıllık eğitim ücreti 3,000 €. Eğitim süresi 4 yıldır.

İNGİLİZCE BÖLÜMLER

Endüstri Mühendisliği

Havacılık Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Elektrik Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Akıllı Sistemler ve Yapay Zeka

Bilgisayar Mühendisliği

Mekatronik Sistemler

Lojistik Mühendisliği

Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı

Otomotiv Mühendisliği

ALMANCA BÖLÜMLER

Mekatronik ve IT Bilimleri

Bilgisayar Sistemleri ve Teknolojileri

Makine Mühendisliği

Endüstriyel Yönetim

İşletme Yönetimi

FRANSIZCA BÖLÜMLER

Bilgisayar Bilimi ve Telekomünikasyon

Elektronik ve Kontrol Mühendisliği

Sofya Teknik Üniversitesi Başvuru ve Kabul Şartları

Sofya Teknik Üniversitesinde lisans eğitimi planlayanlar lise diploması ile başvuru yapabilir. Sofya Teknik Üniversitesi’nde eğitim almak için Türkiye’de yapılan üniversite sınavlarını kazanma şartı aranmaz. Başvuruda dikkat edilmesi gereken nokta lise matematik ve fizik notlarının iyi olmasıdır. Sofya Teknik Üniversitesinde mühendislik bilimleri adaylarının lise matematik ve fizik notlarının yıllık ortalaması 100 üzerinden en az 62,00 olmalıdır. Bu kriteri karşılamayan adaylar ne yapabilir sorusunun cevabını ve fazlasını buradan öğrenebilirler.

Gerekli not ortalamasına sahip adayın kabul alabilmesi için İngilizce dil yeterliğinin aşağıdaki sertifikalardan biri ile ispatlaması istenir. Bu dil sertifikalarına sahip olmayan ama kendine güvenen adaylar üniversitenin İngilizce muafiyet sınavına girebilirler.

  • FCE (First Certificate in English)

  • CAE (Cambridge Certificate in Advanced English)

  • CPE (Certificate of Proficiency in English)

  • IELTS (bands 6, 7, 8, 9)

  • PITMAN – Higher Intermediate – Advanced

  • TOEFEL Paper, CBT, IBT (respectively with min. 550, 213 or 79 score).

  • PTE Academic (59 score minimum)

  • PTE General (third level minimum)

Sofya Teknik Üniversitesi başvuru dönemi 21 Nisan - 25 Eylül arasındadır.

İngilizce Hazırlık Eğitimi

Aday öğrenciler yetilerine, lise akademik geçmişlerine ve beklentilerine istinaden Sofya Teknik Üniversitesinin hazırlık programına katılabilirler. Daha uluslararası ve gerçek manada hazırlık eğitimi almak isteyenler ise Smartversity UNIPREP Pathway programında hazırlanarak Sofya Teknik Üniversitesine doğrudan birinci sınıftan eğitimlerine başlayabilirler. Bulgaristan'da Mühendislik Hazırlık Programlarının Kalite, İçerik ve Maliyet Kıyaslaması adlı makaleyi inceleyerek kendiniz için en doğru hazırlık programına karar verebilirsiniz.

"Kızımın yurtdışında üniversite eğitimi alma konusunda kararlılığı üzerine Sophia Academy'ye internet üzerinden ulaştık. Mühendislik alanında, Avrupa Birliği destekli EUt+ (Avrupa Teknik Üniversiteler Birliği) girişiminin üyesi olması ve programın STEM alanında yeni bir Avrupa öğrenim modeline öncülük etmesi Sofya Teknik Üniversitesi İngilizce Makina Mühendisliği programını tercih etmemizin temel sebebi oldu. Sophia Academy, yalnızca başvuru işlemlerinde değil, yurt dışı eğitimi için gerekli tüm alanlarda ve eğitim döneminde her an ulaşabildiğimiz bir destek sağlayarak kızımızın uyum sürecini büyük ölçüde kolaylaştırdı. Profesyonel bir bakış açısıyla sundukları içten eğitim hizmeti için Sophia Academy'ye çok teşekkür ederim." Dr. Ayşe Narin

Sadece, SOPHIA ACADEMY’de!

Görerek, yaşayarak ve bilerek karar verenlerden isen, bu faaliyet tam da sana göre!

Kampüs Turu ve Bilgilendirme Semineri

Bulgaristan’da üniversite eğitimi alacaksın. Hedefindeki üniversite/üniversiteleri ziyaret etmek ve yerinde bilgiler almak istiyorsun!

Öğrenci Olmayı Deneyimle

Bulgaristan’da iken hedef üniversitenin akademik havasını koklamak ve derslerde öğrenci olarak bulunmak istiyorsun!

Eğitim Gören Arkadaşın ile Görüş

Senin yürüyeceğin yolu senden önce yürümüş ve değerli tecrübelerini seninle paylaşacak arkadaşların ile de görüşmek, sohbet etmek istiyorsun!

Şehir Turu

Eğitim hayatının geçeceği şehri tanımak, kültürel, sosyal etkinliklerini keşfetmek istiyorsun!

Tüm bunlar için sadece vizeni alıp Bulgaristan’a gelmen yeterli! (Hatta ebeveynlerinden dolayı hususi pasaportun varsa, vize almana bile gerek yok)

 

Bilgi Danışmanlığı

Bulgaristan'da mühendislik eğitimi ve üniversite yaşamına dair doğru bilgilere ihtiyacınız var ise aşağıdaki iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirsiniz.

► 05368372834 (WhatsApp) 

✅STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page