top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Smartversity Siyaset Bilimi Kulübü: 'Liberal, Göz Açıcı, Çeşitli'

Politika tutkunuysanız ve önemli konular hakkında ilginç konuları tartışmak istiyorsanız, Smartversity Siyaset Bilimi Kulübüne kesinlikle katılmalısınız. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları alanlarındaki profesörlerinin yanı sıra birçok misafir öğretim görevlisi ile tanışacak ve çalışacaksınız. Siyaset Bilimi Kulübü hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Bulgaristan'daki Amerikan Üniversitesi'nden Siyaset Bilimi ve Avrupa Çalışmaları ve Gazetecilik ve Kitle İletişimi alanlarında çift ana dal, Uluslararası İlişkilerde yan dal yapmış olan eski kulüp Başkanı Ayah Besaiso ile yaptığımız röportajı okuyun.

Kulübünüz ne hakkında?

Smartversity Siyaset Bilimi Kulübü, AUBG öğrencileri tarafından kurulmuş bağımsız, politik olarak tarafsız ve gönüllü olarak işletilen kar amacı gütmeyen bir öğrenci organizasyonudur. Kulübümüz, yıl boyunca farklı siyasi etkinlikler düzenlemekte, uluslararası kuruluşlarda ve siyasi kurumlarda deneyimli kişileri ağırlamakta ve kulüp üyelerimiz bünyesinde çeşitli siyasi olayları tartışmaktadır.

Kulübünüzde ne tür insanlar arıyorsunuz? Ne tür etkinlikler düzenliyorsunuz?

Smartversity Siyaset Kulübü, yalnızca siyaset bilimlerinde uzmanlaşan öğrencilerle sınırlı değil, aynı zamanda siyaset ve tartışmalarla ilgilenen herkesle sınırlıdır.

Siyaset Kulübü her yıl Pazartesi'den Cuma'ya kadar farklı etkinliklerden oluşan politika haftası düzenlemektedir. Bu etkinlikler arasında belgesellerin yayınlanması, önemli konulara değinmek için kişisel/büyükelçi/politik analistlerin ağırlanması, AUBG profesörleriyle bir yuvarlak masa toplantısı ve haftayı diplomasi oyunu oynayarak eğlenceli bir şekilde bitirme yer alıyor.

Bu kulübün bir parçası olmak AUBG deneyiminizi nasıl geliştirdi?

Eğitimim boyunca politika kulübünün üyesiydim. Şimdiye kadar inanılmaz bir deneyim oldu ve kesinlikle bana çok şey öğretti ve fırsatlarla sayısız kapı açtı. Tecrübelerinize çok şey katacak ve size çok şey öğretecek kulüplere katılmazsanız, gerçek bir uluslararası üniversite deneyimini asla elde edemezsiniz! Çok çeşitli insanlarla çalışmak, tamamen farklı siyasi görüşleri tartışmak ve sosyal ağınızı geliştirmek, kişiliğinizi şekillendirmenin, bağımsız bir birey olarak büyümenin ve kariyer yolculuğunuzu geliştirmenin bir parçasıdır!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page