top of page
  • Yazarın fotoğrafıEfe Sütçü

Smartversity'de Kendini Keşfetmek!

Merhaba adım Zeren. Lise eğitimimi Uğur Okullarında tamamladıktan sonra gelecekte ne yapmak istediğime karar veremeyip kendime bir sene daha süre tanımak istedim.

Bu süreçte son yıllarda ülkemizdeki çoğu gencin de hayallerini süsleyen yurt dışında eğitim almak bana da daha cazip ve geleceğim için daha doğru gelmeye başladı.


Yurtdışında eğitim alma kararımı kesinleştirdikten sonra araştırmalara başladım ve yolum Sophia Academy ile kesişti. Sophia Academy’deki danışmanlarımızla iletişime geçtikten sonra verdiğim ilk karar İngilizcemi geliştirmek için hazırlık almaktı. Bu süreçte (kesin olmamakla beraber) eczacılık okumayı planlıyordum. Sophia Academy sitesindeki tıp hazırlık programlarının kıyaslaması adlı yazıyı okuyunca ve daha önce de bu programda eğitim almış ve hayallerine ulaşmış öğrencilerle iletişime geçerek bana en çok katkı sağlayacak programın Smartversity Premed Pathway olduğuna karar verdim. Sizlere bu eğitimde geçirdiğim harika zamandan ve deneyimlerimden kısaca bahsetmek isterim.

Öncelikle Smartversity Uluslararası Hazırlık Programlarının sunulduğu Bulgaristan’daki Amerikan Üniversitesini tercih etmemin en büyük etkenlerinden biri Avrupa kültürü ve Amerikan eğitimini aynı anda tecrübe edeceğimi bilmekti. Ayrıca bu hazırlık programlarında okuldaki üst sınıflardan hiçbir farkınız olmuyor. Onlar ile aynı haklara sahip olmak, onların tecrübelerinden faydalanmak, onlarla aynı kampüste yaşayabilmek (ailem için en önemlisi güvenli bir yer olmasıydı), aynı etkinliklere katılabilmek sizin harika bir network edinmenize çok büyük bir katkı sağlıyor.

 

Takdir edersiniz ki genç yaşlarda elde edilen network sizin nasıl bir hayat süreceğinizi belirler. Smartversity Premed Pathwaydeki eğitimim sayesinde daha hazırlık okurken farklı ülkeden (Rusya, Ukrayna, Amerika, Kolombiya, Arnavutluk, İtalya vb.) arkadaş edinme fırsatım oldu. Bu sayede onların kültürünü yakından tanıyabilme şansı elde ettim ve ömür boyu sürecek dostluklar kurdum.

 

Kampüs hayatında en sevdiğim şey zaman kaybı yaşamamaktı diyebilirim. Benim için zaman çok önemli ki İstanbul’da hayatını trafikte geçiren biri olarak burada da bunu yaşamak istemiyordum ve kampüs hayatım sayesinde her yere rahatça ve güvenli bir şekilde ulaşabiliyordum. Kampüs hayatının sevdiğim özelliklerinden biri de çimenlerde kitap okurken, güneşlenirken, oyun oynarken, dans ederken de arkadaşlar edinebiliyor olmanızdır.

 

Özellikle kampüste düzenlenen etkinlikler öğrencilerin birbirleriyle daha çabuk kaynaşmasını sağlıyor. Etrafınızda 40+ ülkeden gelmiş öğrencinin bulunması sizi sürekli İngilizce iletişime maruz bırakıyor ve bir gün bir bakmışsınız ki hiç düşünmeden İngilizce konuşuyorsunuz :)

 

Okulda farklı kulüplerin düzenlediği etkinlikler sayesinde( TedX konuşmaları, popüler firmaların Ceo’larının gelmesi, kulüp toplantılarında farklı bölümleri keşfedebilmek ve daha bir sürü örnek verebilirim) benim için doğru bölümün eczacılık olmadığını fark etmemi sağladı. Bu sebeple bu programın sağladığı network ve eğitim dışı aktiviteler ile kendimi de keşfedebildiğim için herkese minnettarım.

Smartversity Pathway sonrası 2024-2025 yılında üniversite eğitimime doğrudan kabul aldığım Sofya Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde devam edeceğim.


Kampüsü, akademisyenlerdeki arkadaş sıcaklığını, unvanlara takılmamalarını, spor aktivitelerini ve tesislerini, hobi odalarını, düzenlenen workshopları, kültür günlerini, eğitimsel aktiviteleri, hafta sonları düzenlenen yurtiçi/dışı seyahatlerini ve arkadaşlarımı çok özleyeceğim.Sophia Academy’deki danışmanlarımıza, AUBG’deki akademik danışmanlara ve Smartversity International Pathways koordinatörlerine kalpten teşekkür ederim.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page