top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Çekya'da Eczacılık Okumak

Yurtdışında eczacılık okumak, ilaç ve ilaçların araştırılması, üretimi, kontrolü, tedariki ve dağıtımına odaklanmak demektir. Ayrıca ilaçlar ve farmasötik fonksiyonlar, organizasyonlar, sağlık hizmetleri sistemi (sosyal eczacılık) içerisinde farmasötik fonksiyonların yönetimi ve branşın tarihsel gelişimi hakkında bilgilerle ilgilenen eczacılık eğitimi, Çekya’da da olduğu gibi Avrupa’nın birçok ülkesinde İngilizce dilinde de sunulmaktadır. Çekya’da eczacılık eğitiminin eski ve uzun süreli geleneğini sürdüren Charles Üniversitesi Hradec Kalove ve Masaryk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Çekya'da İngilizce eczacılık eğitimi sunan iki fakültedir.

Çekya'da Eczacılık Okumak

Çekya Eczacılık Fakültelerinde eğitim 5 yıl sürer. Çalışma programı, öğrencilerinin zorunlu disiplinlerin yanı sıra önerilen ve seçmeli dersler arasından seçim yaparak ilgi alanlarına göre yeterli düzeyde uzmanlaşmalarını sağlayarak yüksek lisans derecesi ile mezun eder.

Çekya'da Eczacılık Okumak ve YÖK Denkliği

Çekya’da eczacılık eğitimi alanlar YÖK tarafından tanınan ve dünyada ilk bin üniversite arasında olan Charles Üniversitesinden veya Masaryk Üniversitesinden mezun olduklarından dolayı mevcut YÖK denklik yönetmeliğine istinaden YÖK denklik hakkı elde ederler.

Çekya'da Eczacılık Okumak İçin Kabul Şartları

Çekya'da eczacılık okumak için Charles Üniversitesinde ya da Masaryk Üniversitesinde eczacılık eğitimi almak isteyen adaylardan iyi derecede İngilizce dil seviyesine ve eczacılık eğitimi alma motivasyonuna sahip olması; yazılı yapılan yapılan kimya, biyoloji ve botanik içerikli testten başarılı olmaları beklenir. Eski giriş sınavlarından soruların da olduğu ekteki deneme sınavında kendinizi test edebilirsiniz.

ÇEKYA'DA ECZACILIK EĞİTİMİ VEREN ÜNİVERSİTELER

İngilizce dilinde Çekya'da eczacılık eğitimi ve eczacılık bilimleri yüksek lisans eğitimi sunan iki üniversite vardır.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ

Charles Üniversitesi Hradec Kralove Eczacılık Fakültesi Çekya'da en kaliteli eczacılık fakülteleri arasındadır. Charles Üniversitesi Eczacılık ve Farmakoloji alanlarında, 'QS World University Ranking'de dünya çapında en iyi 250 eğitim kurumu arasındadır. Charles Üniversitesi eczacılık eğitimi 5 yıl sürer ve yıllık eğitim ücreti 7,600 Euro. Son başvuru tarihi 30 Nisan. Giriş sınavı Haziran ve Temmuz aylarındadır.

Charles Üniversitesi hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

MASARYK ÜNİVERSİTESİ

Aynı şekilde teknolojik altyapısı ve modern kampüsü ile ayrıcalık arz eden Masaryk Üniversitesi de QS World University Ranking'de dünya çapında en iyi 600 eğitim kurumu arasındadır. Masaryk Üniversitesi eczacılık eğitimi 5 yıl ve yıllık eğitim ücreti 7,000 Euro. Son başvuru tarihi 31 Mayıs.

Masaryk Üniversitesi hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Çekya'da Eczacılık Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Çekya'da eczacılık okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Eczacılık hazırlık eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa'daki hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu esas alınarak ve gerekçelendirilerek) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve hedefinizdeki Çekya eczacılık fakültesine kabulünüzü sağlayacağını peşinen bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Bu üç ülke de AB üyesi ve Schengen Bölgesi ülkesi olduklarından hazırlık öğrencileri hem hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilecekler; hem de kabul sonrası hedeflenen ülkeye herhangi bir viza ihtiyacı duymadan rahatlıkla yolculuk edebileceklerdir.    

Çekya'da Eczacılık Eğitimi Danışmanlığı

Çekya'da eczacılık okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page