top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi (UCT)

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi (UCT) Avrupa teknik kimya alanında birinci sınıf bir araştırma ve araştırma tesisidir. Geniş bir yelpazede lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. UCT şu anda hem öğrenci değişiminde hem de araştırma faaliyetlerinde dünya çapında 200'den fazla akademik kurumla işbirliği yapmaktadır. Prestijli Times Higher Education sıralamasına göre, UCT dünyanın en iyi üniversitelerinin ilk% 4'ü arasındadır.

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi mezunları, özel sektörde ve kamu sektöründe işgücü piyasasında son derece elverişli bir konuma sahiptir ve genellikle kendi alanlarında laboratuvar direktörleri, yöneticileri, şirket teknoloji uzmanları veya bilim adamları olarak işe alınırlar. En ünlü mezunlar arasında Nobel Ödülü sahibi Vladimír Prelog ve kontakt lenslerin mucidi Otto Witcherle var. UCT Prag ayrıca öğrencilerini öğrenci organizasyonlarına katılmaya ve birçok boş zaman, kültürel veya spor aktivitesine katılmaya teşvik eder (öğrenci amatör tiyatrosu, koro, buz hokeyi, ejderha botları yarışları veya kimyagerlerin koşusu). Üniversite tesisleri Dejvice'deki mühendislik kampüsünün kalbinde, Prag Kalesi'ne sadece birkaç yüz metre uzaklıkta yer alır ve şehrin herhangi bir yerinden toplu taşıma araçlarıyla erişilebilir.

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi, Çekya'da kimya alanında birinci sınıf bir çalışma ve araştırma merkezidir ve ülkenin teknik kimya, kimyasal ve biyokimyasal teknolojiler, malzeme ve kimyaya odaklanan en büyük eğitim ve araştırma kurumlarından biridir. KİMYA VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (UCT), PRAG, kimya, kimya mühendisliği, gıda kimyası ve teknolojisi, biyokimya, rafinaj, su arıtma, kimya, kimya mühendisliğinin hemen her alanında eğitim veren ve bilimsel araştırma, geliştirme, yenilik ve uygulama faaliyetleri yürüten bir devlet üniversitesidir. UCT Prag, Orta Avrupa'daki teknik kimya öğretimine odaklanan en büyük üniversitedir ve Çekya'daki en iyi üniversitelerden biridir.

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi Bir Araştırma Üniversitesi

Prestijli Times Higher Education sıralamasına göre, beş Çek üniversitesinden biri olan UCT Prag, en iyi dünya üniversiteleri arasında %4 arasında yer almaktadır. Okul ayrıca Charles Üniversitesi Eğitim Politikaları Merkezi'nin "Bilim, Araştırma ve Yaratıcılığa Vurgu" kategorisinde en iyi sıralamada yer almıştır. Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Ulusal Mühendislik Dernekleri Federasyonu ve Uluslararası Mühendislik Pedagojisi Derneği üyesidir. Sadece Avrupa'da değil, ABD, Kanada, Japonya, Vietnam ve diğer birçok ülkede 100'den fazla akademik kurumla işbirliği yapmaktadır.

UCT Ulusal ve Uluslararası Akreditasyonları

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi Çek Cumhuriyeti Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Çekya Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

●Diplomalar tüm Avrupa Birliğinde, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●Enstitü Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

●Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi YÖK Denkliği ve Dünya Sıralaması

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Dünyaca prestijli ve YÖK tarafından da kabul edilen uluslararası üniversite değerlendirme kuruluşlarınca Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi her zaman dünya üniversiteleri sıralamasında ilk bin üniversite arasındadır.

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi Lisans Bölümleri

Kimya ve Teknoloji

Uzmanlıklar:

-Kimya

-Mühendislik

-Teknoloji

■Çevre Kimyası

■Gıda

■Biyokimya Teknolojisi

*Süre: 3 yıl; yıllık eğitim ücreti: 2,800 €

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi Yüksek Lisans Bölümleri

♦Biyoteknoloji

♦Kimya ve Kimya Teknolojisi

♦Materiyaller Kimyası ve Teknoloji

♦Çevre Kimyası ve Teknolojisi

♦Veri Mühendisliği

♦Kimya Mühendisliği ve Biyomühendislik

♦Sürdürülebilirlik ve Çevre Mühendisliği

*Süre 1-2 yıl; yıllık eğitim ücreti 2,800 €

Çekya'da Eğitim Danışmanlığı

Profesyonellerden destek alarak Çekya'da üniversite okumak için planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

✅STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

留言


留言功能已關閉。
bottom of page