top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Prag Ekonomi Üniversitesi

Prag Ekonomi Üniversitesi, her yıl Financial Times tarafından en iyiler arasında sıralanır ve birkaç yıldır Eduniversal Ranking projesi tarafından Orta ve Doğu Avrupa’daki en iyi “işletme okullarından” biri olarak değerlendirilir. Ayrıca, Avrupa Komisyonu tarafından “ECTS etiketi” ve “DS Etiketi” ile sertifikalandırılmıştır. Her iki sertifika Prag Ekonomi Üniversitesi’nin yurtdışındaki üniversitelerle olan ortaklıklar açısından güvenilirliğini teyit etmektedir. Prag Ekonomi Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana geçen altmış yıl içinde, Orta ve Doğu Avrupa'daki en iyi devlet işletme okullarından biri olarak önemli uluslararası tanınırlık kazanmıştır.

Popülerliğinin bir başka nedeni de 6 fakültede (Finans ve Muhasebe, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Bilişim ve İstatistik, Ekonomi ve Yönetim) İngilizce olarak öğretilen Lisans, Yüksek Lisans, MBA ve Doktora eğitim programlarının geniş yelpazesidir. Kurum ayrıca dünya çapında 250'den fazla üniversite ile uzun vadeli uluslararası bir ortaklık sürdürmektedir. Prag Ekonomi Üniversitesi, EQUIS ve EPAS veya ACCA dahil olmak üzere bir dizi prestijli uluslararası akreditasyona sahiptir, FIBAA tarafından akredite edilmiş uluslararası bir MBA programı yürütmektedir ve şu anda AACSB için beş yıllık işletme akreditasyon sürecindedir.

Prag Ekonomi Üniversitesi Akreditasyonları

Prag Ekonomi Üniversitesi Çekya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Çekya Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir. Prag Ekonomi Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Prag Ekonomi Üniversitesi Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi de olan Prag Ekonomi Üniversitesi mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Prag Ekonomi Üniversitesi YÖK Denkliği

Prag Ekonomi Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve doğrudan denklik alabilirler.

Prag Ekonomi Üniversitesi Dünya Sıralaması

Prag Ekonomi Üniversitesinin dünyaca prestijli ve güvenilirliği yüksek derecelendirme ajanslarına istinaden dünya üniversiteleri sıralaması aşağıdaki gibidir.

■QS Dünya Üniversiteler Sıralaması # 701+

■QS Dünya Program Sıralaması # 201-250

■THE Ekonomi ve İşletme Bilimleri # 501+

Prag Ekonomi Üniversitesi Lisans Bölümleri ve Ücreti

Yurtdışında işletme, finans, ekonomi, yönetim bilimlerinde lisans eğitimi almak ve yurtdışında eğitim alarak farklı bir vizyon sahibi olarak kariyer peşinde olanlar Prag Ekonomi Üniversitesi lisans bölümlerinden birini tercih edebilirler.

Eğitim süresi 3 yıl. Yıllık eğitim ücreti 3,800 Euro.

Prag Ekonomi Üniversitesi Yüksek Lisans Bölümleri ve Ücreti

Yurtdışında yüksek lisans yapmak ve işletme, yönetim, ekonomi ve finans alanlarında bilim uzmanı unvanı almak isteyenler Prag Ekonomi Üniversitesinde yüksek lisans yapmak için başvuru yapabilirler.

Yıllık eğitim ücreti 3,800 Euro.

Çekya'da Üniversite Eğitimi Danışmanlığı

Prag Ekonomi Üniversitesi'nde okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page