top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Palacky Üniversitesi - Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliği Eğitimi

Dünyanın eski üniversitelerinden olan Palacky Üniversitesi aynı zamanda dünyanın da en iyi 1000 üniversitesi arasındadır. Çekya Charles Üniversitesi’nden sonra ülkenin ikinci en eski yükseköğrenim kurumu olan Palacky Üniversitesi zengin bir tarihe sahip modern bir araştırma üniversitedir. Üniversite kendini entellektüeliteyi destekleyen, itibarlı akademisyenleri barındıran dost canlısı bir kurum olarak tanımlar. Palacky Üniversitesi eğitimi sadece ders olarak görmediğinden öğrencilerine zengin bir spor, kültür ve sosyal hayat da sunar. Palacky Üniversitesi her anlamda uluslararasılaşmaya ciddi bir önem atfetmektedir ve bu bağlamda yaptığı çalışmaları 2019 yılında EAIE Uluslararasılaşmada Mükemmellik ödülü ile taçlandırılmıştır.

Moleküler ve Translasyonel Tıp Enstitüsü neoplastik ve bulaşıcı hastalıklar üzerine çalışan, yeni teşhis süreçleri ve ilaçlar öneren bir merkezdir. Enstitü EATRIS üyesidir. Biyoteknolojik ve Zirai Araştırmalar Merkezi araştırmacıları ise dünyanın öncü bilim insanlarıdır. Genetik mühendisliğinden tutun da buğday genom dizilimine kadar her konuda ciddi araştırmalar yapılır. Bölgesel İleri Teknolojiler ve Materyaller Merkezi kimyasal ve optik araştırmalara odaklanır. Araştırmacıları CERN'de de bir sürü araştırmaya katılırlar.

Palacky Üniversitesi - Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliği Eğitimi Akreditasyonları

Olomouc Palacky Üniversitesi Çekya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Çekya Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

●Palacky Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

●Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.

●Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Palacky Üniversitesi - Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliği Eğitimi YÖK Denkliği ve Dünya Sıralaması

Palacky Üniversitesi - Çekya'da tıp ve diş hekimliği eğitimi YÖK tarafından kabul edilmektedir. Palacky Üniversitesi Tıp, Diş Hekimliği Fakülteleri YÖK'ün kabul ettiği uluslararası derecelendirme kuruluşlarınca dünyada ilk bin üniversite arasında olduğundan mezunları YÖK denkliği alırlar. Palacky Üniversitesi diplomaları AB, ABD ve diğer birçok ülkede tam olarak tanınmaktadır ve mesleki niteliklerin tanınmasına ilişkin 2005/36/EC Direktifine uygundur. Palacky Üniversitesi'ne başvuruda YKS şartı yoktur.

Palacky Üniversitesi - Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliği Eğitimi

Ücretleri

Palacky Üniversitesi tıp ve diş hekimliği programları ABD ve Kanada tarafından akredite edilmiştir ve yakın zamanda Olomouc'taki tıbbi çalışmaların yüksek kalitesini ve Avrupa standartlarını doğrulayan Avrupa Tıp Okulları Birliği'nden (AMSE) akreditasyon almıştır. Eğitim hastanesi hakkında bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

●Tıp

*Eğitim süresi 6 yıl. Yıllık eğitim ücreti 12,500 Euro. /80 öğrenci alır/

●Diş Hekimliği

*Eğitim süresi 5 yıl. Yıllık eğitim ücreti 14,000 Euro. /20 öğreni alır/

Palacky Üniversitesi - Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliği Eğitimi

Kabul Şartı

Palacky Üniversitesi tıp ya da diş hekimliği programına başvuran adayların Biyoloji, Kimya ve Fizik veya Matematik sorularından oluşan bir kabul sınavına girmeleri gerekmektedir.

Kabul Edilen İngilizce Dil Belgeleri

-IELTS minimum puanı 6

-TOEFL minimum puanı 87

-PTE akademik minimum puanı 59

*Ortaöğretimin İngilizce yapıldığına/yapıldığına dair belge sunan adaylar dil sınavından muaf tutulacaktır.

Palacky Üniversitesi Konaklama Çözümleri

Palacky Üniversitesi tıp ya da diş hekimliği eğitimi almaya gelen uluslararası öğrencilere yurtlarda konaklama garantisi verir. Yurtalrı buradan inceleyebilirsiniz.

Palacky Üniversitesi - Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliği Eğitimi

İçin Önce Premed Diyenler

Palacky Üniversitesi'nde tıp ya da diş hekimliği okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Avrupa'da premed eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa ülkelerinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu esas alınarak ve gerekçelendirilerek) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve Palacky Üniversitesi kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Bu üç ülke de AB üyesi ve Schengen Bölgesi ülkesi olduklarından hazırlık öğrencileri hem hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilecekler; hem de kabul sonrası hedeflenen ülkeye herhangi bir viza ihtiyacı duymadan rahatlıkla yolculuk edebileceklerdir.    

Çekya'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Çekya'da tıp okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

✅STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page