top of page
  • Yazarın fotoğrafıYağız Keskingöz

Öğrencilerimiz, Slovenya Güzeli Maribor'u Fethetti!

Smartversity International Pathways programlarında aldıkları mükemmel eğitim neticesinde %30-%40 da burs kazanarak Bulgaristan Amerikan Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlamış olan başarılı öğrencilerimizi, Sophia Academy'nin de partneri olduğu ‘Living in diversity with urban subcultures’ adlı proje çerçevesinde Avrupa'nın güzel şehri Maribor'a gönderdik. Proje çalışmalarında Maribor ve Viyana'da verimli günler geçiren öğrencilerimiz, beklentilerimizi haklı çıkararak sunumlarını başarılı şekilde yaptılar. Maribor'a gitmişken Viyana'yı da es geçmeyen ve Youthpass sertifikalarını da alan öğrencilerimiz, İspanya, Portekiz, Sırbistan, Macaristan ve Çekya'dan gelen arkadaşları ile vedalaşarak AUBG Kampüsüne döndüler.

Takım Lideri Sude edindiği tecrübeyi, “Projenin amacı, kültürlerimizi tanıtmaktı ve bunun diğer kültürlerde nasıl bir karşılık bulduğunu ve yankı uyandırdığını gözlemekti. Maribor bölgesi başta olmak üzere Slovenya'da kültürlerarası iletişim ve alt kültürler hakkında bir dizi eğitim aldık.

İlk üç gün malzemeyi ve organizasyonun beklentilerini anlamaya yönelik etkinlikler yaptık. Dördüncü gün kültürlerimiz hakkında sunumlar hazırladık ve verilen eserlerin arkasındaki mantığı tartışmak için başkalarına sunduk. Grubumuz kendi içinde çeşitlilik gösterdiği için hem Bulgaristan'ı tanıtma hem de ülkelerimizle karşılaştırma şansımız oldu.

Bu sunumlar, kültürlerimizi uyum içinde sergilemek için bir performans parçası oluşturan final projemizi oluşturmamıza yardımcı oldu. Gösterimiz Maribor şehir merkezinde geceleri sokakta gerçekleşti. Soğuk havaya rağmen yerel halkın dikkatini çekmeyi başardık.

Kapalı alan aktiviteleri dışında, futbol maçına giderek, Maribor ve Ljubljana'da şehir turu yaparak, bir paten parkını ziyaret ederek ve Slovenya'daki tarihi hakkında bilgi alarak ve küçük deneyler yaparak Slovenya'da alt kültürleri deneyimleme şansımız oldu.” şeklinde ifade etti.

Teşekkürler Arkadaşlar!

"truly & proudly international"

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page