top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

McDaniel College –Budapeşte Tıp Hazırlık Eğitimi

Yurtdışında tıp okuyarak doktor, diş hekimi, eczacı veya veteriner olmak ister misiniz? Cevabınız evet ise, Macaristan’da tıp hazırlık eğitimi sunan bir Amerikan Koleji size yardımcı olabilir! 1990'dan beri McDaniel College-Budapeşte, Macaristan tıp üniversitelerinin ortak hazırlık programı olarak hareket eder ve eğitimler sonrasında da Macar tıp üniversitelerine yönelik ortak bir giriş sınavı düzenler. Macaristan’da tıp okumak isteyen yabancı öğrencilere yönelik tıp hazırlık programları oluşturmada ve sunmada 30 yıllık deneyime sahip McDaniel Koleji tıp hazırlık sonrasında öğrencilerin neredeyse %90'ı hedeflerindeki Macar tıp üniversitelerinden kabul ediliyor.

McDaniel College Macaristan’da Tıp Hazırlık Programları, Başvuru Şartları ve Ücretleri

McDaniel College-Budapeşte, Macaristan’da tıp, diş hekimliği, eczacılık veya veterinerlik okumak isteyen adaylara yönelik (adayların lise akademik geçmişine ve İngilizce dil seviyelerine istinaden) iki farklı tıp hazırlık programı sunar.

Tüm Macaristan tıp hazırlık okullarında olduğu gibi McDaniel College-Budapeşte’de tıp hazırlık programına başvuru yapabilmesi için adayın İngilizce seviyesinin B1 olması gerekir. Aynı zamanda, lise transkriptinde zayıf derslerinin olmaması ve lise kimya ve biyoloji ders notlarının da iyi olması avantajdır.

Tıp Hazırlık programlarında işlenen dersler İnsan Biyolojisi, Kimya Esasları, Tıp Fiziği, Tıp İngilizcesi, Eleştirel Okuma Esasları, Sözlü İletişim Becerileri, Basit Macarca içeriklidir. McDaniel College Tıp Hazırlık Okulunun herhangi bir giriş sınavı yoktur. Fakat bazı durumlarda adaya İngilizce seviye tespit sınavı yapılabilir.

1. İki Dönem Tıp Hazırlık Programı

Bu programa kabul edilecek öğrencilerin İngilizce dil seviyesinin en az B1 olması gerekir. Öğrenci vizesi alarak Macaristan’da tıp eğitimi almak için gelecek ve McDaniel College-Budapeşte’de tıp hazırlık programına katılacak adayların en geç 30 Haziran tarihine kadar başvuru yapmış olmaları gerekir.

McDaniel College 2 dönemlik tıp hazırlık programı Ekim-Mayıs arasındadır. Program, Macaristan’da tıp okumak için gerekli derslerden (Biyoloji, Kimya, Fizik) birini veya birkaçını lisede görmemiş veya İngilizcesi akademik amaçlar için yetersiz olanlar için tasarlanmıştır. Program ücreti 6.850 $, kayıt ücreti 450 $.

2. Genel İngilizce Hazırlık

Program pre-medikal eğitimine geçmeden önce adayları genel İngilizce ve medikal İngilizce konularında hazır hale getirmek için tasarlanmıştır. Programın eğitim ücreti 5.980 Euro, kayıt ücreti 200 $ ve eğitim süresi de bir yıldır.

3. Veterinerlik Hazırlık Eğitimi

Macaristan’da veterinerlik eğimi almak için ülkenin tek veterinerlik üniversitesi olan Budapeşte Veterinerlik Üniversitesinde okumak isteyen fakat veterinerlik hazırlık programına ihtiyacı olan adaylar, Budapeşte Veterinerlik Üniversitesinin hazırlık eğitimlerini sunan McDaniel College-Budapeştede hazırlık eğitimi alabilirler. Programın eğitim ücreti 6,430 Euro.

Neden McDaniel College Tıp Hazırlık Eğitimi?

Yurtdışında tıp eğitimi almak için Macaristan’da tıp okumak seçeneğinde karar kılanlar McDaniel College Macar Tıp Üniversiteleri Ortak Hazırlık Programlarını seçtiklerinde Macaristan tıp üniversiteleri giriş sınavlarının konularına göre tasarlanmış;

Düzenli yazılı ve sözlü testlerin yapıldığı ve adayların tıp giriş sınavlarına girme konusunda deneyim sağlandığı;

Verimli olması açısından eğitimlerin küçük gruplar halinde yapıldığı;

Macaristan tıp üniversiteleri tarafından 30 yıldır izlenmiş ve kalitesi, geçerliliği teyit edilmiş;

Batı Avrupa veya Amerika Birleşik Devletleri'ndeki aynı prestijli programlarla karşılaştırıldığında daha makul ücretlere aynı imkânların sunulduğu;

Hazırlık sonrasında öğrencilerin neredeyse %90'nının hedeflenen Macar Tıp Üniversitesine kabul edildiği;

Dünyanın en güvenli 20 ülkesinden birinde sunulan programlarda tıp hazırlık eğitimi almış olurlar!

McDaniel College Tıp Hazırlık Sonrası?

Macaristan'da tıp eğitimi almak isteyen adaylardan tıp hazırlık eğitimine ihtiyacı olanların McDaniel College-Budapeşte tıp hazırlık programını başarıyla tamamlamalarının akabinde başta Macaristan Tıp Üniversiteleri olmak üzere ( Semmelweis Üniversitesi- tıp, diş hekimliği, eczacılık, hemşirelik, fizyoterapi; Szeged Üniversitesi tıp, diş hekimliği, eczacılık, fizyoterapi, hemşirelik; Peç (Pecs) Üniversitesi; tıp, diş hekimliği, eczacılık, fizyoterapi, hemşirelik; Budapeşte Veterinerlik Üniversitesi ve Debrecen Üniversitesi dahil YKS şartı olmadan başvuru yapılabilen ve mezuniyet sonrası YÖK denklik hakkı verilen aşağıdaki fakültere başvuru yapabilirler.

Macaristan’da Tıp Eğitimi Alabileceğiniz Üniversitelere Kısaca Göz Atalım Mı?

Başvuruda ve mezuniyet sonrası YÖK denklik aşamasında YKS şartı aranmayan, mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen Macar tıp üniversitelerine kısaca göz atalım.

Semmelweis Üniversitesi

Semmelweis Üniversitesi, Macaristan'daki en eski tıp üniversitesidir. Tarihi 250 yılı aşkındır 1796'ya dayanır. Bugün, Macaristan’da tıp okumak isteyen yabancı öğrencilere altı fakültesi ile Semmelweis Üniversitesi, Macar yükseköğretim sisteminde seçkin bir yere sahiptir. Eğitim, araştırma ve hasta bakımı üçlüsü üzerine kurulmuş, uluslararası alanda tanınan bir bilgi merkezi haline gelmiştir. Macaristan’da İngilizce tıp eğitimi 1989 yılında Semmelweis Üniversitesi'nde başlatılmıştır. O zamandan beri Macaristan’da tıp eğitimi almak için gelen ve programa katılan öğrencilerin sayısı sürekli artmaktadır. Şu anda Üniversitenin her üç öğrencisinden biri yurt dışından, beş kıtadan ve 70 farklı ülkeden geliyor.

Szeged Üniversitesi

1581 yılına dayanan bir geçmişe sahip Szeged Üniversitesi (USz), 2018 yılında en iyi Macar üniversitesi seçilmiş ve dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmiştir. Szeged Üniversitesi, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora programları, yüksek öğrenim uzmanlıkları, ileri düzeyde özel eğitimler, kaliteli sağlık hizmeti, temel ve uygulamalı araştırma, araştırma ve araştırma dahil olmak üzere her düzeyde kaliteli eğitimi sürdürmeyi taahhüt eden gelenekler açısından zengin prestijli bir yüksek öğretim kurumudur. USz, 12 Fakülte ve uluslararası öğrenciler için 60'tan fazla tam zamanlı lisans programı ile en büyük yerli yüksek öğrenim komplekslerinden biridir ve 115 ülkeden gelen 4.100'den fazla yabancı öğrenci dahil olmak üzere yaklaşık 21.000 üniversite öğrencisinin bilgilerini zenginleştirmektedir. Stipendium Hungaricum Burs Programı ve USz START Bursu gibi burslar, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilerin Üniversiteye devam etmelerine yardımcı olur. QS (Quacquarelli Symonds), 21 Ekim 2015 Çarşamba günü, Gelişmekte Olan Avrupa ve Orta Asya'daki (EECA) üniversitelerin bölgenin en iyi 150 üniversitesi ile son sıralamasını yayınladı. Bu sıralamada 13. sırada. Bu sonuçla USz ilk 10'da yer aldı. USz, hareketli, şehirli öğrenci yaşamı, renkli festivalleri ve güvenli ortamıyla binlerce genci kendine çeken Macaristan'ın en güneşli şehrinde yer almaktadır. Buradaki öğrenci hayatı hareketli olsa da, Szeged yaşamak için sessiz ve huzurlu bir yerdir.

Debrecen Üniversitesi

Debrecen Üniversitesi Macaristan'ın Debrecen şehrinde bulunan bir üniversitedir. Macaristan'daki en eski, sürekli çalışan bir yüksek öğrenim kurumudur (1538'den beri). Debrecen Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için 1986’dan beri İngilizce tıp eğitimi sunan bir kurumdur.

Debrecen Üniversitesi Avrupa’nın en iyi 300 üniversitesi arasındadır. Debrecen Üniversitesi, Macar yüksek öğretim kurumları arasındaki lider rolünü sürdürürken, çeşitli uluslararası yüksek öğrenim sıralamasındaki konumunu sürekli olarak iyileştirmektedir.

  • QS World University Rankings

-Dünya 601; Avrupa 261

  • Shanghai ARWU Rankings

-Dünya 901; Avrupa 350

  • Times Higher Education Rankings

-Dünya 801; Avrupa 362

Budapeşte Veterinerlik Üniversitesi

McDaniel Koleji, Budapeşte Veterinerlik Üniversitesi'nin resmi hazırlık Kolejidir. Öğrenciler burada pre-medical hazırlık kursu alarak giriş sınavını başarı ile vermektedirler. 10.5 milyon nüfuslu ülkenin bir parçası olan Budapeşte Veterinerlik Üniversitesi, Macaristan’daki tek veterinerlik okuludur. Dünyadaki en eski ve köklü Veterinerlik fakültelerinden biridir. Mevcut öğrenci kontenjanları yaklaşık olarak Macarca programlar için 100, Almanca programlar için 120 ve İngilizce programlar için 120 öğrencidir. Veterinerlik okulunda toplam 1.000 öğrenci vardır. Ülkedeki tüm devlet okullarında olduğu gibi Veterinerlik Üniversitesi de Macar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenmektedir ve eğitim, öğretim ve araştırma programlarına Tarım ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı ve Macar Bilimler Akademisi tarafından sponsorluk sağlanır. Okula İskandinav ülkeleri, İrlanda, İsrail, İngiltere, Yunanistan ve Kanada gibi ülkelerden yoğun öğrenci akışı vardır. Okulu bitirenler direkt denkliklerini alarak ülkelerinde Veterinerlik faaliyetleri icra etmektedirler.

Macaristan'da Premed Eğitimi Danışmanlığı

Macaristan'da premed eğitimi almak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372934 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page