top of page
  • Yazarın fotoğrafıİskender Balkanlar

Masaryk Üniversitesi'nde Tıp Okumak İçin 10 Neden

Yurtdışında tıp eğitimi almak isteyenler için binlerce üniversite arasından doğru üniversiteyi seçmek zor bir iş olabilir. Bu zor görevi biraz kolay hale getirmek ve neden Çekya'da tıp eğitimi almak için dünyanın her yerinden gelen öğrencilerin Masaryk Üniversitesi'ni seçtiklerini anlamak için 10 iyi nedene göz atalım. Brno'da yaşamak ve Masaryk Üniversitesi'nde tıp okumak, kariyerini zenginleştirmek ve öğrenmek isteyen bir öğrenci için en iyi fırsatları sunar.

Masaryk Üniversitesi-Brno, Çek Cumhuriyeti'nin ikinci büyük şehri ve eğitim merkezi olan Brno'da yer alır. İngilizce tıp ve diş hekimliği eğitimi sunan ve 1919 yılında kurulan Masaryk Üniversitesi dünya çapında tanınmaktadır. Masaryk Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi, tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan ve Avrupa'nın en modern ve öğrenci dostu tıp fakültelerinden biri olarak yeni ve muhteşem kampüsünde kaliteli öğrenim ve yaşam şartları sunar.

Tıp eğitiminin ilk iki yılında, müfredat temel olarak teorik dersleri (Biyoloji, Biyofizik, Tıbbi Kimya ve Biyokimya, Anatomi, Histoloji, Fizyoloji) içerir. Bu dersleri başarılı bir şekilde geçmek, doğa bilimlerine yönelik konularda mükemmel bir ön bilgi birikimi gerektirir. Öğretim dersler, laboratuvar uygulamaları ve seminerler şeklinde yürütülmektedir. Çalışmaların üçüncü yılı, klinik öncesi kursları içerir ve klinik kursların çalışmasına hazırlıktır. Diş Hekimliği Programı, öğrencileri güncel bilgilere ve deontolojik standartlara uygun olarak yüksek profesyonel düzeyde diş hekimliği uygulamalarına hazırlamak için tasarlanmıştır.

1. Prestijli Bir Orta Avrupa Üniversitesi

Masaryk Üniversitesi, Orta Avrupa'nın en prestijli ve saygın yüksek öğretim kurumlarından biridir. 35.000'den fazla öğrencisi ile Çek Cumhuriyeti'nin ikinci büyük üniversitesidir. 2010 yılında Masaryk Üniversitesi, üniversitenin yüksek eğitim standartlarının kanıtı olarak Avrupa Komisyonu tarafından verilen bir sertifika olan ve tüm Lisans ve Yüksek Lisans derecelerinde kredi sisteminin doğru uygulanmasının garantisi olan Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketine sahip ilk Çek kurumu oldu. Bu sistemin benimsenmesi uluslararasılaşma çabalarının desteklenmesine yardımcı oldu ve bu da şu anda tüm öğrencilerin yaklaşık % 20'sini oluşturan uluslararası öğrenci sayısında artışa neden oldu.

2. Uygun Maliyete Kaliteli Üniversite Eğitimi

Masaryk Üniversitesi'nde, uluslararası öğrenciler uygun ücret karşılığında mükemmel kalitede eğitim alırlar. Lisans'dan Yüksek Lisans'a ve Doktora programlarına kadar tüm seviyelerde Çekçe'de düzenlenen derece programlarına kaydolan öğrenciler için eğitim ücretsizdir. Yoğun Çekçe kursları ile MU'ya kabul edilmeden önceki bir hazırlık yılı sizi 300'den fazla çalışma alanında Çekçe eğitimine hazırlayabilir ve 6,200 € 'ya mal olur.

Diğer Yüksek Lisans ve Doktora programları için öğrenim ücretleri, çalışma programına bağlı olarak 1.650-11.500 € arasında değişmektedir.

3. Herkes İçin Bir Program

Masaryk Üniversitesi, hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı çeşitli akredite Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora programları sunmaktadır. Masaryk Üniversitesi, doğa bilimlerinden beşeri bilimlere kadar çok çeşitli akademik ve araştırma disiplinlerini kapsayan on fakülte ve 200'den fazla bölüm, enstitü ve klinikten oluşmaktadır. Yapılandırılmış bir çalışma sistemi, öğrencilerin Lisans programlarındaki birçok çalışma alanını Yüksek Lisans ve Doktora programları ile birleştirmelerine olanak tanır.

4. Eşsiz Bir Üniversite Altyapısı

Eğitimler, birinci sınıf laboratuvar tesislerinde, sınıflarda ve kütüphanelerde ve ayrıca şehir merkezindeki tarihi binalarda yeni, ultra modern bir eğitim ve araştırma kampüsünde verilmektedir. 2010 yılında resmen açılan yeni üniversite kampüsünün inşası, Üniversitenin en büyük başarılarından biridir. Bir kütüphane, oditoryum, spor salonları ve diğer spor tesisleri, yurtlar, restoranlar ve kafeleri de içeren 24 eğitim ve araştırma binasından oluşmaktadır. Kampüs, tıp öğrencileri için büyük bir avantaj olan üniversite hastanesinin hemen yanındadır. Brno'nun tarihi merkezindeki tüm üniversite binaları da dünya standartlarını karşılamak için kapsamlı bir yenileme ve modernizasyondan geçti.

5. Öğrenci ve İdari İşlerde Kolaylıklar

Masaryk Üniversitesi ödüllü online Bilgi Sistemi (IS) en gurur duyduğu şeylerden biridir. Sistem sayesinde gereksiz evrak işleri azaltılır ve tüm yönetim süreci kolaylaştırılır. Kayıt, burs başvuruları, ders kayıtları ve diğer pek çok işlem ev bilgisayarınızdan çevrimiçi olarak tek tıkla yapılabilir. Online Bilgi Sistemi sadece Çek üniversiteleri için değil diğer bir çok üniversiteye de ilham vermiş olan öğrenciler arasında popüler bir sistemdir.

6. Dünya Çapında Araştırma Olanakları

Masaryk Üniversitesi, araştırma odaklı bir yüksek öğretim kurumudur. Araştırma faaliyetleri Çek Cumhuriyeti ile sınırlı değildir: Masaryk Üniversitesi araştırmacıları her kıtada çalışmaktadır. Üniversite, bilim adamlarının uzun vadeli ekosistem araştırması yaptıkları ilk Çek Antarktik istasyonunu bile işletiyor. Araştırma, Masaryk Üniversitesi'nin en önemli önceliklerinden biridir. Üniversite, tanınmış uluslararası üniversiteler ve araştırma kurumları ile yoğun bir şekilde işbirliği yapmaktadır. Bilim adamları ve akademisyenleri çeşitli alanlarda geniş uluslararası tanınırlık kazanmıştır.

7. Avrupa'nın Kalbinde Bir Üniversite

Öğrenciler Masaryk Üniversitesi'nin konumundan yararlanır ve Prag, Bratislava, Viyana, Budapeşte, Krakow veya Berlin gibi dünyaca ünlü şehirleri ziyaret ederler. Bütün bu şehirler bir gün ya da hafta sonu ziyaret edilebilecek kadar yakın. Merkezi konumu sayesinde Brno, Orta Avrupa'yı keşfetmek için ideal bir merkezdir. Bölgenin harika tarihi şehirlerinin çoğu, Brno'dan tren veya otobüsle kolayca ulaşılabilecek mesafededir. Brno havaalanından düşük maliyetli uçuşlar sizi Londra veya Münih gibi daha uzak yerlere götürecektir. Masaryk Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için bu şehirlere ve Çek Cumhuriyeti'ndeki popüler yerlere geziler düzenlemektedir.

8. Zengin Ders Dışı Etkinlikler

Masaryk Üniversitesinde öğrencilere, yeni insanlarla tanışma, yeni bilgiler toplama ve hatta daha önce hiç denemedikleri bir şeyi deneme şansı buldukları çok çeşitli kulüpler ve topluluklar sunulur. MU Uluslararası Öğrenci Kulübü (ISC) tarafından düzenlenen, özellikle uluslararası öğrencilere odaklanan, bir dizi hizmet sunan ve Çek Cumhuriyeti'nin yanı sıra diğer ülkelerdeki saha gezileri, dil kursları, dil kursları gibi boş zaman etkinlikleri düzenleyen kültürel ve sosyal aktivitelere birçok öğrenci katılır. ISC ayrıca özel ders hizmetleri de sunmaktadır: her uluslararası öğrenciye, varışta ortaya çıkan formaliteleri halletmek ve onlara şehir ve üniversite çevresini göstermek için bir Çek öğrenci öğretmeni atanır.

9. Düşük Yaşam Maliyeti

Brno, makul harcamalara istinaden harika bir yaşam kalitesi sunar. Brno'da yaşamanın maliyeti, diğer AB şehirlerine kıyasla çok düşüktür, bu da öğrencilerin çok küçük bir bütçeyle rahat bir şekilde yaşamalarını sağlar. Masaryk Üniversitesi'nde okurken aslında ne kadar paraya ihtiyaç var? İşte temel yaşam giderleri için ortalama fiyatlar.

70–140 €-üniversite konutları (aylık)

80–320 €-paylaşılan özel daire (aylık)

10 €-toplu taşıma kartı (aylık)

100 €-bakkaliye (aylık)

1-3 €-Bir restoranda bira veya şarap

6 €-dışarıda yemek

10. Öğrenci Ruhlu Şehir

Öğrenciler, Brno yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır ve festivallere, kültürel etkinliklere, şehir geçit törenlerine ve diğer birçok etkinliğe yerel halk ile beraber katılırlar. Şehirde 80.000'den fazla öğrenciyle, Brno'da sadece gençlerin yaşadığı izlenimi kolayca edinilebilir. 400.000 kişilik bir nüfusa sahip olan Brno, büyük bir Avrupa şehrinin tüm olanaklarını sunacak kadar büyük, ancak samimi bir atmosferi koruyacak kadar da küçük. Brno, yurtdışında bile ünlüdür - New York Times, beklenmedik mutfağı, gece hayatı ve minimalist mimarisi nedeniyle Brno'yu ziyaret etmeyi tavsiye etti.

British Guardian, zengin gece hayatının yanı sıra kültürel ve tarihi yönleri vurguladı ve prestijli Quacquarelli Symonds, Brno olarak dünya sıralamasında yer aldı en iyi öğrenci şehirleri. Brno, yaşamak için ideal bir yerdir. Numbeo sunucusuna göre Brno, yaşam kalitesi açısından dünyanın en iyi şehirlerinden biridir. Çok sayıdaki tiyatrosu, konser salonları ve müzik kulüpleri ve yıl boyunca olağanüstü zengin kültürel ve sosyal yaşamı sayesinde asla sıkılmayacaksınız. Spor yapmaktan hoşlananlar için, toplu taşıma araçlarıyla dakikalar içinde kolayca ulaşılabilen çevredeki kırsal alan, yılın büyük bölümünde yürüyüş ve bisiklet, kışın ise kros kayak için ideal bir arazi sunuyor.

Comentarii


Comentariile au fost dezactivate.
bottom of page