top of page
Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Macaristan Tıp Giriş Sınavları

Macaristan’da tıp, diş hekimliği, eczacılık ve veterinerlik eğitimi almak isteyen öğrenciler Macaristan tıp giriş sınavlarına Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında girebilirler. Macaristan’da tıp giriş sınavları biyoloji, kimya ve Medikal İngilizce içeriklidir. Adayın lise kimya ve biyoloji bilgisini ölçen sınav yazılı formattadır ve sınav sonrası bir de mülakat yapılır.

Adayların, Macaristan'da tıp giriş sınavlarına katılabilmeleri için önce hedef üniversitelere başvuru yapmaları gerekir. Yabancı öğrenciler ilan edilen tarihlerdeki sınavlara girebilirler. Macaristan tıp üniversiteleri giriş sınavları sonuçlarının açıklanmasından sonra alınacak yabancı öğrenci kontenjanına istinaden başarı sırasına göre öğrenciler kabul alırlar ve fakülte eğitimlerine birinci sınıftan başlarlar.

Macaristan’da tıp giriş sınavlarının ücretleri vardır ve bazı tıp üniversitelerinde 240 Euro iken bazılarında ise 300 Euro’dur.

Lise kimya, biyoloji bilgisine ve İngilizce seviyesine güvenen her aday Macaristan tıp üniversitelerinin giriş sınavlarına direk girebilir. Macaristan üniversitelerinin tıp giriş sınavlarında başarısız olan veya fakülteye yerleştirilmesini sağlayacak yeterli puanı alamayan aday, sınavdaki performansına istinaden bir veya iki dönemlik tıp hazırlık eğitimi alabilir.

MACARİSTAN TIP GİRİŞ SINAVLARI 2024

Macaristan’da tıp, diş hekimliği, eczacılık ve veterinerlik eğitimi almak isteyen öğrenciler Macaristan tıp giriş sınavlarına online katılabilirler.

 

Macaristan Tıp Giriş Sınavları - Semmelweis Üniversitesi

Semmelweis Üniversitesi 2024 giriş sınavının yazılı kısmı online, mülakat kısmı ise İstanbul’da yüz yüze yapılacaktır. Sınav tarihi 18-19 Mayıs 2024 (Yazılı sınav 16 Mayıs tarihinde çevrim içi olarak yapılacak. İstanbul'da ise yüz yüze mülakatlar gerçekleştirilecek.)

Başvurunun sınav tarihinden iki hafta önce yapılması gerekir. Sınav tüm Türk ve Türkiye’de ikamet eden öğrencilere açıktır. Sınav başvuru ücreti 500 USD.

 

Macaristan Tıp Giriş Sınavları - Szeged Üniversitesi

Szeged Üniversitesi 2024 yılı tıp, diş hekimliği ve eczacılık bölümleri giriş sınavları aşağıdaki gibidir. İlk günde yazılı test yapılır, ikinci günde ise mülakatlar.

27-28 Şubat

19-21 Mart

23-25 Nisan

7-9 Mayıs

21-23 Mayıs

4-6 Haziran

18-19 Haziran

2-4 Temmuz

16-18 Temmuz

Her sınava, sınav tarihinden bir hafta öncesine kadar başvurabilirsiniz.

 

Macaristan Tıp Giriş Sınavları - Debrecen Üniversitesi

Debrecen Üniversitesi 2024 yılı tıp, diş hekimliği ve eczacılık bölümleri giriş sınavlarını aylara göre buradaki takvimden görebilirsiniz.

Macaristan Tıp Giriş sınavı Başvuru Evrakları

  • Lise diploması ( Lise son senede olanlar diplomasını daha sonra verebilir.)

  • Lise transkripti ( İngilizce olarak alınabilir )

  • Pasaport ( Sadece resim ve kişisel bilgilerin olduğu sayfa )

  • Biometrik fotoğraf

  • Motivasyon mektubu

  • Referans mektubu ( Tercihen Biyoloji, Kimya öğretmenlerinden)

  • Akademik CV ( Europass esas alınarak hazırlanmalıdır)

  • Sağlık Raporu-her üniversiteye göre boş raporlar linklerden indirilebilir.

  • Semmelweis Sağlık Raporu

  • Szeged Sağlık Raporu

  • Debrecen Sağlık Raporu

Giriş Sınavı Örnek Sorular

Bizimle görüşmeden önce Macaristan Tıp Giriş Sınavlarında başarılı olur muyum diye merak ediyorsanız ve İngilizce ve Bölüm Bilginize güveniyorsanız testleri çözebilirsiniz.


Medikal Biyoloji ve Kimya Konuları

Macaristan'da tıp okumak için girilen giriş sınavlarının medikal konularını tespit etmek ve ona göre kaynaklar elde edip sınava çalışmak isteyenler dosyalara göz atabilirler.


Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Macaristan'da tıp, diş hekimliği, eczacılık, diyetisyenlik, fizyoterapi eğitimi dahil Macaristan’da üniversite eğitimi ve üniversite yaşamına dair her konuda detaylı ve en doğru bilgiye ihtiyacınız var ise bilgi danışmanlığı için aşağıdaki iletişim kanallarından birini tercih edebilirsiniz.

05368372934 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page