top of page
  • Yazarın fotoğrafıYağız Keskingöz

Macaristan’da Eczacılık Eğitimi

Macaristan’da eczacılık okumak için tercih edilen ve Sophia Academy olarak çalıştığımız 4 eczacılık fakültesi mevcuttur. Bu dört Macar eczacılık fakültesinin bulunduğu üniversiteler de dünyada ilk bin üniversite arasındadır. Macaristan'da İngilizce dilinde sunulan eczacılık eğitimlerinin süresi 5 yıldır.

Başvuru ve Kabul Şartları

Macaristan’da eczacılık fakültelerinde eğitim alacak adayların başvuru yapabilmeleri için lise mezunu olmaları; lise kimya, matematik ve fizik derslerinde başarılı olmaları gerekir. Macaristan eczacılık fakültesi başvurusunda bulunan adaylardan Türkiye’de yapılan üniversite sınavında yerleşmiş olma şartı aranmaz.

Kabul Şartları

Macaristan’da eczacılık okumak için başvuru yapan adayın en az B2 İngilizce seviyesine sahip olduğunu belgelemesi gerekir. Medikal İngilizceye de hakim olması beklenen aday

giriş sınavında başarılı olduğu takdirde birinci sınıftan eğitimine başlar. Giriş sınavları online yapılır. Yazılı sınav sonrasında bir de kısa bir mülakat vardır.

Eğitim Ücretleri

Yurtdışında eczacılık okumak için Macaristan'da tıp üniversitelerinde sunulan eczacılık eğitimini seçenler için eğitim ücretleri Kanada veya İngiltere eczacılık eğitimi ücretlerine kıyasla makul olmakla beraber yıllık 8,000-12,000 USD arasında değişmektedir.

YÖK Denkliği

Macaristan’da eczacılık eğitimi alanlar YÖK tarafından tanınan bir üniversiteden mezun olurlar. Mevcut YÖK yurtdışı diplomaları tanıma ve denklik yönetmeliğine göre Macaristan eczacılık fakültelerinin bulunduğu üniversiteler dünyada ilk bin arasında olduklarından mezunlar doğrudan, herhangi bir STS tabi olmadan, denklik alırlar.

Eczacılık Üniversiteleri

Macaristan'da eczacılık eğitimi aşağıdaki dört üniversitede sunulur. Eğitim dillerinin İngilizce olduğu bu üniversitelerin adlarına tıklayarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

12,000 USD

Peç Üniversitesi

9,900 USD

Szeged Üniversitesi

10,000 USD

Debrecen Üniversitesi

​8,000 USD

BAŞVURU DESTEKLERİ

Budapeşte merkezli Sophia Academy, Macaristan eczacılık fakültelerine başvuru desteği hizmeti sağlarken adayların eczacılık fakültelerine erişim kazanmalarına yardımcı olur; onları mülakatlara ve giriş sınavlarına hazırlar ve eczacılık kariyerlerine başlamalarında destekler. Sophia Academy, programlar hakkında kapsamlı bilgiler, doğru programı seçme konusunda tavsiyeler, üniversite ziyaretleri düzenleme konusunda yardımlar ve Macaristan'da yaşarken destek sağlar.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page