top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Litvanya'da Tıp Okumak

Baltık’ın İtalya’sında, Litvanya’da Tıp Eğitimi

YÖK tanınırlığı ve denkliği olan, uluslararası geçerli Litvanya tıp üniversitelerinde eğitim alarak doktorluk hayallerinizi gerçekleştirin. Türkiye’de yapılan üniversite yerleştirme sınavında başarılı olamadım.

  • Yine de, Litvanya’da tıp okuyabilir miyim?

  • Litvanya’da tıp eğitimi aldıktan sonra YÖK denkliği alabilir miyim?

  • Litvanya’daki tıp eğitimi ile Ukrayna veya Rusya tıp eğitimi arasında far var mıdır? Litvanya tıp üniversiteleri sadece Litvanya’da mı akredite?

  • Litvanya tıp üniversiteleri Bologna Sürecine tabi midir?

Neden Litvanya’da tıp okumak gereklidir?

Baltık Denizi'nde Avrupa'nın kuzeyinde yer alan Litvanya, modern ve kozmopolit öğrenci şehirleriyle bir çok kültürün etkisi ile şekillenmiş Avrupai bir yaşam sunmaktadır. Avrupa Birliği'nin en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Litvanya, birçok Batı Avrupa ülkesinden daha düşük yaşam maliyetleri sunuyor ve halkı Avrupa'nın en az iki dili konuşan ve iyi eğitimli milletlerinden biridir. Yurtdışında eğitim manasında ideal bir seçim olan Litvanya'da tıp okumak keyifli olsa gerek. Litvanya’da üniversite eşsiz bir deneyimdir. Eğitim seviyesi yüksek ve güvenli bir ülke olan Litvanya'da tıp okuyacaklar ilk 1000’nde yer alan dünyaca saygın kurumlarda yurtdışında doktorluk hayallerine ulaşacaklardır.

Meltemi ve bitmeyen yaz günlerini seviyorsanız, yeşil doğaya hayransanız, kehribarlarla süslü plajlardan keyif alıyorsanız Litvanya’da yaşam tam da size göre. Dünya çapında bir kaliteye sahip Litvanya’da tıp okumak için gittiğinizde veya Litvanya’da tıp eğitimi alırken Vilnius’un barok mimarisini incelerken yürüdüğünüz Arnavut kaldırımlarına ayak izlerinizi bırakabilirsiniz. Ve yurtdışında tıp eğitimi almak için yola çıktığınızda ve bu tercihinizi Litvanya’da tıp okumaktan yana kullandığınızda hayatınızda izler bırakacak tüm bu güzellikleri yaşamak için Türkiye’de yapılan üniversite sınavında başarılı olma şartı size koşulmayacak.

1. Vilnus Üniversitesi Tıp Fakültesi

Baltık'ın Venedik'i Vilnius'da bulunan Vilnis Üniversitesi Avrupa'nın en eski saygın üniversitelerinden biridir. Vilnius Üniversitesi, bu yıl QS Dünya Üniversiteleri Sıralamaları tarafından dünyanın en iyi ilk 400 üniversitesi sıralamasında gösterilmektedir. Akredite edilmiş programları olan üniversitenin diplomaları dünya çapında tanınmaktadır. Vilnius Üniversitesinin Erasmus + çerçevesinde, akademik değişim çalışmasıyla Avrupa ülkeleri üniversiteleriyle 800’den fazla anlaşması bulunur. Tıp eğitiminin yıllık ücreti 11,000 €, diş hekimliği ise 12,960 €.

2. Litvanya Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Litvanya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (LSMU), Litvanya'da biyomedikal bilimlerde en büyük yüksek öğrenim kurumudur ve çalışmalarını, araştırma ve klinik uygulamalarla başarıyla entegre etmektedir. Litvanya'da tıp, dişçilik, eczacılık, veterinerlik ve hemşirelik eğitimleri sunan üniversitenin yıllık eğitim ücretleri şu şekildedir: tıp doktorluğu ●12,500 €, diş hekimliği 13,500 €, veteriner hekimlik 8,000 €, eczacılık 7,000 €, hemşirelik ●4,200 €.

Merak Edilenler

Litvanya’da tıp okumak isteyenlerin genelde merak ettiği sorular vardır. Bu sorularınıza en doğru cevapları bizimle irtibata geçerek öğrenebilirsiniz. Litvanya’da üniversite eğitimi ile alakalı elde edeceğiniz güncel bilgiler yurtdışında tıp eğitimi sunan üniversiteleri kıyaslamada sizleri diğer adaylara nazaran bir adım öne geçirecektir. Çünkü bu çağdaki en değerli şey doğru bilgidir.

Litvanya Tıp Başvuru

  1. Litvanya’da tıp okumak için ne zaman başvurmalıyım?

  2. Litvanya’da tıp üniversitelerinin başvuru şartları nelerdir?

  3. Başvurum ne kadar zamanda sonuçlanır?

  4. Başvuru için Türkiye’de üniversiteyi kazanmış olma şartı var mı?

  5. Yurtdışında tıp eğitimi almak için başvuru esnasında İngilizce bilmek şart mı?

Litvanya Tıp Kabul

  1. Tıp üniversitelerine kabul şartı nedir?

  2. Litvanya’da tıp eğitimi almak için giriş sınavı var mı?

  3. Sadece giriş sınavına yönelik hazırlık kursu alınabilir mi?

  4. Litvanya tıp üniversiteleri giriş sınavlarının içeriği nedir? Sınavlar online mı yapılmaktadır yoksa üniversite kampüslerinde mi?

  5. Tıp hazırlık eğitimi alınmadan direk giriş sınavlarına girilebilir mi?

  6. Birden fazla Litvanya tıp üniversitelerinin giriş sınavlarına girilebilir mi?

Danışmanlık ve Rehberlik Servisleri

Litvanya'da tıp ve diş hekimliği eğitimi almak isteyen fakat İngilizce ve Bölüm Hazırlık eğitimine ihtiyaç duyan adaylara önereceğimiz hazırlık okulunu Smartversity International Premed Pathway linkinde görebilirsiniz. Bu okulda eğitim alarak Litvanya'da birinci sınıftan tıp, diş hekimliği, eczacılık, veterinerlik eğitimlerine devam edeceklere akademik ve danışmanlık hizmetleri sunmaktayız.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page