top of page
  • Yazarın fotoğrafıEfe Sütçü

LCC International American University

Litvanya, Kanada ve Amerika vakıflarının desteği ile 1991 yılında kurulan ve Avrupa'daki tek Kuzey Amerika Üniversitesi olan LCC International University 57 ülkeden gelen uluslararası öğrencisi ile bir Amerikan üniversitesinden beklenen her türlü fırsatı sunmaktadır. Öğretim üyelerinin %60'dan fazlası yabancı olan Litvanya Amerikan Üniversitesi Psikoloji, Uluslararası İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Uluslararası İşletme gibi bölümlerde 4 yıllık eğitim vererek mezun ettiği öğrencilerinin dünyaca ünlü işletmelerde istihdam edilmesini de sağlamaktadır.

LCC International University, Litvanya'da ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan Kuzey Amerika tarzı bir üniversitedir. LCC, benzersiz, geleceğe yönelik bir eğitim ve etkileşimli bir akademik ortam sunarak bölgede kendisini farklılaştırmıştır. LCC-Litvanya Amerikan Üniversitesi, sosyal bilimler ve beşeri bilimlerde akredite lisans programları sunmaktadır. Her program, öğrencileri çok kültürlü bakış açısı ile yetiştirir ve öğrencilerin eleştirel düşünme ve çatışma dönüştürme becerilerini doğrulayan çok disiplinli çekirdek müfredat dersleri içerir.

Bire bir ilgi ve alaka

16:1 rasyosu ve küçük sınıflarda verilen eğitimler sayesinde öğrenciler profesörler ile bire bir ilişki kurabilmekte ve interaktif eğitimin tadını çıkarmaktadır.

Ful Kampüs

LCC, bir Amerikan üniversitesinden beklenen uluslararası standartta kampüs hayatı sunar. Yabancı öğrencilerin %60dan fazlası kampüste yaşar.

Deniz Kenarındaki Eviniz

Klaipeda Baltık Denizi'nde bulunan Litvanya'nın üçüncü büyük şehridir. Gençlerin yüzde 80'inden fazlasının ve birçok yaşlının İngilizce konuşmasıyla, şehirde yolunuzu bulmakta ve yerel kültürün tadını çıkarmakta zorluk çekmeyeceksiniz. Litvanya, AB ve Schengen Anlaşması'nın bir üyesidir; bu, komşu ülkeleri ve Orta Avrupa'yı sınırsız olarak keşfedebileceğiniz anlamına gelir.

Lisans Bölümleri

LCC International-Litvanya Amerikan Üniversitesi %100 İngilizce lisans bölümlerinde öğrenim görme imkanı sağlar. Lisans bölümlerinin süresi 4 yıldır. Yıllık eğitim ücreti ise 3,600 EUR. LCC International University öğrencilerinin %62'si her sene finansal yardım alırlar.

  • Psikoloji

  • Uluslararası İlişkiler

  • Uluslararası İşletme Yönetimi

  • İngiliz Dili ve Edebiyatı

  • Modern İletişim

Programlar Eylül ve Ocak başlangıçlıdır.

Başvuru Dönemleri ve Başvuru Şartları

LCC International-Litvanya Amerikan Üniversitesinde lisans eğitimi planlayan adayların:

  • Eylül başlangıçlı eğitimler için en geç 15 Mayıs tarihine kadar,

  • Ocak başlangıçlı eğitimler için en geç 15 Kasım tarihine kadar başvurmuş olmaları gerekir.

Başvuru esnasında değerlendirilen kriterlerin yüzdelikleri aşağıdaki gibidir:

  • Lise matematik ve tarih dersleri notları (%50)

  • İngilizce Dil Seviyesi (%20)

  • Mülakat (%30)

LCC İngilizce Hazırlık Eğitimi-PRIME

Kabul için yetersiz görülen adaylar LCC İngilizce Hazırlık Programına katılabilirler ve LCC'deki yerlerini garantileyebilirler. PRIME eğitim ücreti dönemlik 810 EUR.

LCC Kampüsünde Konaklama

Litvanya Amerikan Üniversitesi-LCC her anlamda klasik bir Amerikan üniversitesidir. İki modern kampüsten oluşan LCC Kampüsü sunduğu mükemmel konaklama seçeneklerinden dolayı yabancı öğrencilerin %70 tarafından tercih edilir. Şehir merkezine yürüme mesafesinde olan LCC Kampüsü her türlü çalışma ve eğlence olanakları sunmaktadır. Kampüste konaklamanın aylık maliyeti 375 EUR.

Akademik Danışmanlık ve Litvanya'da Rehberlik Servisleri Ücreti

Litvanya’da psikoloji, işletme yönetimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı gibi eğitimleri gerçek anlamda bir Amerikan üniversitesinde almak istiyorsanız, bizimle irtibata geçebilirsiniz. Sunulan akademik ve rehberlik hizmetlerinin ücreti alınan destek servislerinin içeriğine istinaden 1,250 - 1,750 Euro arasında değişmektedir. Sophia Academy, yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetleri sunan; İstanbul ve Riga ana ofisleri ile akredite bir Avrupa Birliği kuruluşudur.

"Avrupa'da yerleşik profesyonel bir kurumdan danışmanlık almanın keyfini yaşayın"

SOPHIA ACADEMY

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page