top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Jagiellonian Üniversitesi Polonya’da Tıp Okumak

Jagiellonian Üniversitesi (Uniwersytet Jagielloński, UJ), Polonya'nın Kraków şehrinde bulunan bir kamu araştırma üniversitesidir. 1364 yılında kurulan üniversite, Polonya'nın en eski üniversitesidir ve dünyanın sürekli faaliyet gösteren 13.cü en eski üniversitesidir.

Polonya'nın en prestijli akademik kurumu ve Avrupa'nın entelektüel mirasına önemli bir katkıda bulunan Jagiellonian Üniversitesi Polonya’da tıp okumak hayal değil.

Jagiellonian Üniversitesi Polonya’da Tıp Okumak İçin Doğru Yer

Geniş çapta kabul gören araştırma başarılarıyla Polonya ve yurtdışındaki akademik gelişime ciddi katkılar sunan Collegium Medicum'un bilim adamları ve doktorlarının yürüttüğü öncü çalışmalar kalp cerrahisi, üroloji ve nörolojide sıklıkla yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yol açmakta. Bu konudaki bulgular Avrupa Kardiyo-Torasik Tıp Dergisi, New England Tıp Dergisi ve The Lancet gibi uluslararası dergilerde yayınlandı. UJ biyoteknoloji uzmanlarının çalışmaları Bioorganic & Medicinal Chemistry, Molecular Ecology Resources ve European Journal of Human Genetics gibi dergilerde yayınlandı.

Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri öğretim üyeleri ABD, Kanada ve Almanya'nın en deneyimli JU öğretim görevlileri ve misafir profesörlerinden oluşur. İngilizce tıp ve diş programlarının standartları Avrupa Birliği ve ABD (ABD Eğitim Bakanlığı Kredi Programı, Kaliforniya Tıp Kurulu) tarafından sağlanan spesifikasyonlara dayanır. Okulun son yıllarındaki öğrenciler California Üniversitesi San Diego, California Irvine Üniversitesi, California Los Angeles Üniversitesi, Loma Linda Üniversitesi Medica Merkezi, Rochester Üniversitesi School of Tıp ve Diş Hekimliği ve Cleveland'daki Case Western Reserve Üniversitesi gibi üniversitelerde klinik seçmeli rotasyonları tamamlama konusunda heyecan verici bir fırsata sahiptirler.

Jagiellonian Üniversitesi Uuslararası İşbirlikleri

Jagiellonian Üniversitesi'nin Cambridge Üniversitesi, Melbourne Üniversitesi, Chicago Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles, Londra Ekonomi Okulu, Rochester Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Western Reserve Üniversitesi ile ortaklıkları vardır. Fransızca konuşulan dünyada ortak üniversiteler arasında Sorbonne, Montpellier Üniversitesi bulunmaktadır. UJ ayrıca Almanya'nın en eski üniversitesi olan Heidelberg Üniversitesi ile güçlü bir akademik ortaklığa sahiptir. Prag Charles Üniversitesi, Viyana Üniversitesi, Tokyo Üniversitesi, Saint Petersburg Devlet Üniversitesi, Münih Teknik Üniversitesi ile işbirliği anlaşmaları da mevcuttur.

Jagiellonian Üniversitesi Tıp Fakültesi Dünya Sıralaması

Jagiellonian Üniversitesi’nin, YÖK tarafından kabul edilen derecelendirme ajanslarına istinaden dünya üniversiteler 2024 sıralaması aşağıdaki gibidir.

Jagiellonian Üniversitesi Tıp Eğitimi YÖK Denkliği

Polonya’da tıp, diş hekimliği eğitimi sunan Jagiellonian Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Jagiellonian Üniversitesi YÖK tarafından tanınan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarına (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking) göre en az ikisinde dünyada ilk bin üniversite arasında olduğundan mezunları YÖK'e başvuru yaparak denklik alabilirler.

Başvuruda YKS şartı aranmayan ve mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen Wroclaw Tıp Üniversitesi ve Varşova Tıp Üniversitesi tercih edilebilecek diğer iki Polonya tıp üniversiteleridir.

Avrupa'da YKS şartı olmadan mezunlarına YÖK denklik hakkı verilen diğer yurtdışı tıp üniversitelerini keşfedin.

Jagiellonian Üniversitesi Polonya’da Tıp Okumak

Jagiellonian Üniversitesi Polonya’da tıp okumak için fırsatlar sunan İngilizce Tıp Fakültesi, 1994 yılında kapılarını ilk öğrencilerine açmıştır. Hızlı gelişimi, bugün beş farklı kıta ve yirmi ülkeden gelen 700'e yakın öğrencinin eğitim görmesini sağlamıştır. Okulun öğrencilerinin çoğu Norveç, Amerika ve Kanada vatandaşıdır. Yıllık eğitim ücreti 15,500 EUR.

Jagiellonian Üniversitesi Polonya’da Diş Hekimliği Okumak

Jagiellonian Üniversitesi Polonya’da Diş Hekimliği okumak için fırsatlar sunan Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerini uluslararası düzeyde tanınan MD unvanı ile mezun eder. Yıllık eğitim ücreti 15,000 EUR.

Jagiellonian Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Kabul Şartları

Polonya'nın en eski ve Avrupa'nın en eski üniversitelerinden birinde tıp okuyabilirsiniz; Doğu Avrupa'nın akademik merkezi Krakow’da diş hekimliği eğitimi alabilirsiniz. Üniversite kanulde online giriş sınavı uygular. Başvuru için gerekli şartlar aşağıdaki gibidir:

  • IELTS at least 6.5

  • TOEFL iBT – at least an 87 points

  • Lisede Biyoloji ya da Fizik ve Kimya dersleri almış olmak

Jagiellonian Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Giriş Sınavı

Giriş sınavı, tıp öncesi bilimlerde (lise) akıl yürütme ve eleştirel düşünme konusunda çoktan seçmeli bir testtir. Test, adayın analitik becerilerini ve sağlanan bilgilere, genel bilgilere ve tıbbın temellerine dayanarak problemleri mantıksal olarak çözme yeteneğini ölçer. Adayın Biyoloji, Kimya, Matematik/Mantık, Etik alanlarındaki bilgileri, metin analizine dayalı problemler ve çizelge, grafik ve muhakeme becerilerine ilişkin sorular aracılığıyla kontrol edilir.

Giriş sınavı 100 çoktan seçmeli sorudan oluşur. Sınav süresi 180 dakika.

28 Şubat tarihinde başlayan başvuru süreci 08 Mayıs tarihinde sona erer. Sınav tarihi 08 Haziran. IB mezunları sınavdan muaf değildir.

Sophia Academy- Krakow

Jagiellonian Üniversitesi Polonya’da tıp ya da diş hekimliği okumak için kabul alan öğrecilerimizin Krakow'da da yanındayız. Wroclaw-Krakow arası 270 km olduğundan Krakow destek operasyonlarımızı rahatlıkla Wroclaw ofisimizden yürütebilmekteyiz.

Krakow'da 24/7 ulaşabileceğiniz profesyonel bir kurumdan danışmanlık almanın güvenini ve keyfini yaşayın.


Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page