top of page
  • Yazarın fotoğrafıEfe Sütçü

İngilizce Öğrenmek ve Uçak Mühendisliğine Hazırlanmak

Hazırlık eğitimine başlayalı bir ay oldu ve bir aydır gözlemlediklerimi, yaşadıklarımı özetlememi rica ettiler. Kabul alarak 07 Eylül 2022 tarihinde eğitime başladığım, Sofya Teknik Üniversitesinde uçak mühendisliği eğitimi almam için altyapı hazırlayan Smartversity UNIPREP Pathway programından kısaca bahsedeceğim.

Uluslararası bir kampüste, çok kültürlü ortamda ve Avrupa’da klasik bir Amerikan kampüsünde üniversite hazırlık eğitimi almak isteyenler için Smartversity Kampüsü (Bulgaristan'daki Amerikan Üniversitesi-AUBG) mükemmel bir fırsattır. En önemli getirilerinden biri sürekli İngilizce diline maruz kalmanız yani konuşmak zorunda olmanızdır. Böylece, anlıyorum ama konuşamıyorum klişesinden de kurtulmuş oluyorsunuz:)

Muhteşem bahçeleri ve çimenleri, Panitza Kütüphanesi ve çok çeşitli öğrenci tesisleri ile daha hazırlık eğitimi alırken bile film benzeri bir üniversite deneyimi yaşamak için Smartversity Kampüsü mükemmel bir yerdir.

Smartversity UNIPREP Pathway eğitiminin felsefesi kampüs yaşamına aktif olarak katılmanın eğitim sürecimizin kritik bir parçası olduğudur ve aslında AUBG'yi Avrupa’daki Amerikan üniversitelerinden olumlu şekilde ayıran en önemli özelliklerinden biri de budur.

Smartversity Kampüsünün sundukları o kadar fazla ki hazırlık sonrası AUBG'de eğitim almaya karar veren tüm uluslararası öğrenciler (bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği tüm üniversite olanaklarından yararlanabildikleri için) yurtlarda kalmaya devam edebilirler. Maalesef benim öyle bir şansım olmayacak çünkü ben Smartversity Pathway eğitimi sonrasında Sofya Teknik Üniversitesi’nde uçak mühendisliği eğitimime devam edeceğim.

Smatversity Kampüsünde hayat tek kelime ile harika – idari personelin öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor, hoş ve rahat bir atmosfer mevcut ve insanlar gerçekten kibar ve yardımsever. Buradaki yaşam koşullarının harika olduğunu düşünüyorum, geceleri gürültü olmaması öğrencilerin daha iyi dinlenmelerine ve çalışmalarına daha iyi konsantre olmalarına yardımcı oluyor.

Kampüsteki kafeteryalar ve restoranlar üst düzey kalitede hizmet verirler iken hiçbir şeyden eksik kalmamak şartıyla aylık harcayacağınız para 200-250 USD geçmeyecektir. Smartversity Kampüsünde 7/24 İngilizce konuştuğunuz bir ortamda bulunuyorsunuz; ders çalışma ve ödevler yapma dışında kendiniz için yapabileceğiniz onlarca aktivite fırsatı sahibi oluyorsunuz. Kültürel ve sosyal aktiviteler, öğrenci kulüplerinin düzenlediği etkinlikler vb.

Smartversity Kampüsünde yaşamanın diğer faydalarından biri de 40'dan fazla ülkeden gelen yabancı öğrenciler ile interaktif çalışmalarda bulunabilmeniz; değişik aksanlara alışabilmeniz ve tabi ki de daha hazırlık öğrencisi iken uluslararası bir network kurmaya başlamanızdır. En önemlisi de kampüste bağımsız yaşamayı öğreniyorsunuz.

Güvenli ve huzurlu, son teknoloji ile donatılmış laboratuvarları, mükemmel spor ve kültür tesisleri ile Smartversity Kampüsü yurtdışında İngilizce öğrenmek ve hedeflediğiniz bölümlere hazırlanmak için mükemmel bir yer. Smartversity kampüs hayatı sizleri bir dünya insanı yapacağından ve hedeflediğiniz okullarda eğitim almanızı sağlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Egehan Kot-Smartversity UNIPREP Pathway Student

 

İngilizce üniversite hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan Egehan, 2023-2024 eğitim-öğretim hayatına Sofya Teknik Üniversitesinde birinci sınıftan başlamıştır. Smartversity UNIPREP Pathway sonrası Sofya Teknik Üniversitesinden doğrudan kabul alan Egehan'a başarılar dileriz.

 

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page