top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Hırvatistan Denizcilik Fakültesi (Split)

Dalmaçyalı denizcilere yüksek öğrenim sağlama fikri II. Dünya Savaşı'ndan önce ortaya çıktı. Ancak savaşın parçaladığı Split'in yeniden inşası Hırvatistan'da denizcilik çalışmalarının gerçekleşmesini yavaşlattı. Yine de Split Denizcilik Koleji 1959 yılında kuruldu. Hırvatistan’da 1997'deki yüksek öğretim reformunun ardından, Split Denizcilik Koleji Yüksek Denizcilik Okulu olarak Split Üniversitesinin kurucu bir birimi oldu ve yeni adı artık Split Denizcilik Fakültesiydi. 1998 yılında Split Denizcilik Fakültesi, Hırvatistan Denizcilik Sistemleri ve Süreçleri Çalışması ile birleşmiştir.

Split her zaman deniz ticareti ve deniz işlerine yönelmiş olduğundan Fakülte öğrenci nüfusu arasında popülerdir. Bu nedenle, Lora Deniz Üssü, Hırvat Hidrografi Enstitüsü, Yüksek Endüstri Okulu, Elektrik Mühendisliği Fakültesi, Makine Mühendisliği ve Gemi Mimarisi (FESB), Brodosplit Tersanesi de dahil olmak üzere, şehrin çeşitli yerlerinde dersler yapılmaya başlandı. Hâlihazırda toplam 1,682 öğrenci Hırvatistan’da denizcilik eğitimi almaktadır.1959'dan 2019'e kadar 6.500'den fazla öğrenci Split'teki Deniz Bilimleri Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Öğrenciler arasında en popüler bölümlerden biri her zaman deniz mühendisliği olmuştur.

Hırvatistan Denizcilik Fakültesi Sertifikasyonları

Split Denizcilik Fakültesi ISO 9001-OH&SS, MCRM Oxford Aviation Academy, Japonya Deniz ve Altyapı Bakanlığı sertifikasyonlarına sahiptir. Fakültenin eğitim kadrosu 140 kişiden oluşmakta olup 52’si öğretim üyesidir.

Hırvatistan Denizcilik Fakültesi Bölümleri ve Ücretleri

Hırvatistan’da deniz bilimlerinde sunulan programların eğitim süresi 3 yıldır. Uluslararası öğrencilerin tercih edebileceği programlar ise aşağıdaki gibidir:

  • Deniz Mühendisliği

  • Gemi İnşaat Mühendisliği

  • Gemi Elektrik Mühendisliği ve Bilgi Teknolojileri

  • Denizcilik İşletmeciliği

  • Yat ve Liman Teknolojileri

Lisans eğitim programları üç akademik yıl (altı yarıyıl) sürer. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra öğrenci ilgili branşta 180 AKTS ve mühendislik alanında üniversite lisans (baccalaureus / baccalaurea) akademik unvanını kazanır. Bu seviyedeki eğitimi bitiren öğrenciler, ilgili lisansüstü eğitime devam etmek için gerekli şartları karşılar ve lisansüstü üniversite programlarına veya uzman profesyonel lisansüstü programlarına kabul için başvurabilir veya işgücü piyasasına girebilirler.

Hırvatistan Denizcilik Fakültesi Kabul Şartları

Lise mezunu olmak, iyi bir diploma genel not ortalamasına sahip olmak ve B2 seviyesinde İngilizce hakimiyeti kabulde yeterlidir.

Yaşam Giderleri

Hırvatistan'da deniz bilimlerinde eğitim almaya karar veren adaylar konaklama ve beslenme için yıllık 5,500 – 6,000 Euro arasında harcama yaparlar.

Hırvatistan'da Denizcilik Eğitimi Danışmanlığı

Hırvatistan'da denizcilik okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page