top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Hradec Králové’de Tıp ve Diş Hekimliği Okumak

Hradets Kralove şeklinde telaffuz edilen ve Kraliçenin Kalesi anlamına gelen en eski Çek şehirlerinden biri olan Hradec Kralove, Labe ve Orlice nehirlerinin birleştiği yerdeki büyüleyici manzarası, hareketli tarihi, Prag'a sadece 100 km uzaklıktaki elverişli konumu ve Gotik, Rönesans, Barok ve modern mimarisi ile alışılmadık derecede zarif bir birleşimin resmidir.

Şehrin tam merkezinde yer alan Beyaz Kule, Hradec'in görkemli ve baskın bir özelliğidir. Bu Rönesans kulesi 72 metre yüksekliğe ulaşıyor ve ziyaretçiler sadece Hradec'in güzel manzarasının değil, aynı zamanda Krkonoše ve Orlické Dağları'nın uzak zirvelerinin de keyfini çıkarabiliyor.

Kulenin yakınında tarihi sırlarla dolu Kutsal Ruh Katedrali bulunmaktadır. Kilisenin vakıf senedi korunmadığından, 1307 yılında Çek Kraliçesi Elizabeth Richeza tarafından yaptırıldığı tahmin edebilmektedir.

Hradec galerisi, Çek Cumhuriyeti'nde oldukça benzersiz bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Galeri, 1920'lerden 1970'lere kadar tutarlı bir Çek kübizmi koleksiyonuna ve birçok gerçeküstü sanat eserine sahiptir. İlginç bir gerçek şu ki, bir galeri kurma fikri, 1919'da vasiyetinde kişisel sanat eserleri koleksiyonunu bağışlayan Hradec Piskoposu Doubrava ile başladı.

Doğu Bohemya Müzesi, 1913 yılında mimar Josef Gočár tarafından tasarlanan art nouveau tarzındaki binada yer almaktadır. Anıtsal tasarımı ilk bakışta dikkatinizi çekecektir. Binanın zemin planı, Orta Çağ tapınaklarının zemin planlarıyla pek çok ortak noktaya sahiptir; örneğin Latin haçının şekli. Ancak cephedeki benzersiz süslemeler, adil cepheli tuğlalar ve geometrik bölmelerle dış cephe saf art nouveau tarzındadır. Şu anda bu en büyük bölgesel müzenin arkeolojik, doğal ve tarihi koleksiyonlarında yaklaşık üç milyon sergi bulunmaktadır. Değerli sergilerden biri, Charles IV'ün dul eşi Pomeranya Kraliçesi Elizabeth'e ait olduğu iddia edilen değerli taşlarla süslenmiş bir kemerdir.

Çarklı vapurlar, yavaş yolculuk yönteminin oldukça yaygın olduğu 19. yüzyıldaki insan yaratıcılığını hatırlatıyor. Primátor (Belediye Başkanı), Královna Eliška (Kraliçe Elizabeth) veya Pirátská plachetnice (Korsan Yelkenlisi) gibi çarklı vapurlara binebilir ve Smetanovo nábřeží'den art nouveau Doğu Bohemya'ya bir saatlik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Kraliçenin Kalesinde Tıp ya da Diş Hekimliği Okumak

Orta Avrupa'nın en eski üniversitesi olan Charles Üniversitesi, 7 Nisan 1348'de kuruldu. Çek Cumhuriyeti'ndeki Charles Üniversitesi, dünyanın en prestijli üniversitelerinden biridir. Üniversitenin beş tıp fakültesinden en uygun eğitim ücretine sahip olanı da Hradec Kralove şehrinde bulunan Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesidir. Charles Üniversitesi-Hradec Kralove Tıp Fakültesi dünyanın en iyi ilk 400 üniversite arasındadır. Mezunların diplomaları Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Topluluğu, İsrail, Amerika ülkelerinde kabul görür. Daha fazla bilgi için keşfedin.

Study smart. Live wise. Go with Sophia Academmy.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page