top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Hırvatistan'da Tıp Okumak

“İtalya’nın kıskandığı tek ülke Hırvatistan’da tıp eğitimi alırken ülkeye aşık olabilirsiniz.”

Hırvatistan’da Tıp Eğitimi Almak Gerçekten Harika Olsa Gerek!

YÖK tanınırlığı ve denkliği olan, uluslararası geçerli Hırvatistan tıp üniversitelerinde eğitim alarak doktorluk hayallerinizi gerçekleştirin.

Türkiye’de yapılan üniversite yerleştirme sınavında başarılı olamadım. Yine de, Hırvatistan’da tıp okuyabilir miyim?

Hırvatistan’da tıp eğitimi aldıktan sonra YÖK denkliği alabilir miyim?

Rijeka Tıp Üniversitesi, Split Tıp Üniversitesi ve Zagreb Tıp Üniversitesi Hırvatistan'da akredite, YÖK tanınan ve denklik verilen üniversiteler listesindedir. Bir AB üyesi olan Hırvatistan Bologna Sürecine tabi olmasından sonra bir dizi reformlar ile yüksek öğrenimini Avrupai standartlara getirmiştir.

Neden Hırvatistan’da Tıp Okumak İyidir?

Hırvatistan'da tıp okumak, size çarpıcı Akdeniz ülkesinin kültürünü deneyimleme fırsatı sunarken, aynı zamanda Balkan ve Avrupa kültürlerini soluklama imkanı sunacaktır. İngilizce tıp eğitimi verilen bir Hırvat tıp üniversitesinin diploması AB genelinde, İngiltere, Amerika ve Avustralya dahil olmak üzere birçok Batı ülkesinde tanınmaktadır. Hırvatistan’da tıp eğitimi alacakların kafasındaki ilk sorunun cevabı da, evet. Hırvatistan tıp üniversitelerinin YÖK tanınırlığı ve denkliği vardır. Hırvatistan'da İngilizce tıp veya dişçilik eğitimi verilen üniversitelerine başvuru yapmak için Türkiye’de yapılan üniversite sınavını kazanmış olma şartı aranmaz. Lise biyoloji ve kimya notlarının ise başvuruda önemi vardır.

Hırvatistan’da Tıp Okumak

Akdeniz aşığı iseniz, tarihi kasabaların binlerce yıllık duvarlarının gölgesinde kahve içmeyi, safir sularla çevrili adalarda sakin günler geçirmeyi seviyorsanız, Hırvatistan’da tıp okurken tüm bunları yaşayabilirsiniz.

Yurtdışında üniversite eğitimi sadece dersten ibaret değildir, hele hele dünyanın en güzel ülkelerinden olan Hırvatistan'da eğitim alınmaya karar veriliyorsa, ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek elzem olmalıdır. Yüzlerce kara parçasının mavi sularla serpilmiş olması, ortaçağdan çıkıp gelen tarihi kentler, Venedik hikayeleri ve korsanları…Dalmaçya kıyısı boyunca Dubrovnik’e yaklaşırken surların büyüdüğünü hissedersiniz. Gördükleriniz karşısında duyduklarım bir hiçmiş; çok görkemli bir kent demekten kendinizi alamayacaksınız. Akdeniz’in farklı bir yüzünü sergileyen Dalmaçya’yı keşfederken Rijeka Tıp Üniversitesi, Zagreb Tıp Üniversitesi ya da Split Tıp Üniversitesi'nde eğitim almayı unutmayın!

Veee Hırvatistan Schengen Bölgesine Dahil Olur!

Dünyada ilk bindeki tıp fakülteleri ile Batı Avrupa fakültelerine pabuç bırakmayan, İtalya'da 20,000 Euro yerine aynı güzellikleri yaşayarak bende 12,000 Euro'ya tıp oku diyen Hırvatistan 2024 itibariyle artık bir Schengen Bölgesi ülkesi! Hırvatistan'da tıp okurken İtalya'yı da ziyaret etmek iyi olur diyenler artık diledikleri vakit Roma'da dondurma yemeye, Napoli'de pizza yemeğe gidebilirler:). Sadece İtalya mı? Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan dahil AB’ye üyesi olmayan ancak Schengen bölgesine dahil olan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da diledikleri zaman çat kapı gidebilirler.

Hırvatistan’da Tıp Üniversiteleri

Rijeka Üniversitesi Tıp Fakültesi

Rijeka Üniversitesi Tıp Fakültesi, 60 yılı aşkın bir süredir sağlam bir tıp eğitimi ve yenilik tarihine sahiptir. Rijeka Üniversitesi Tıp Fakültesinde İngilizce tıp eğitimi yıllık ücreti 12,000 €. Rijeka Üniversitesi Tıp Fakültesini ►keşfet.

Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesi

Zagreb Üniversitesi, Hırvatistan'ın en eski ve en büyük tıp fakültesidir. Mükemmel itibarı ve yenilikçi öğretim yöntemleri ile dikkat çekmektedir. Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesinde İngilizce tıp eğitimi yıllık ücreti 12,000 €; Zagreb Üniversitesi İngilizce Diş Hekimliği yıllık eğitim ücreti 10,000 €; Zagreb Üniversitesi Tıp Fakültesini ►keşfet.

Split Üniversitesi Tıp Fakültesi

Split Üniversitesi Tıp Fakültesi ABD'deki Wisconsin Tıp Koleji ve Kanada'daki Ottawa Üniversitesi ile resmi bir ortaklığa sahiptir. English MD program of the University of Split School of Medicine are eligible for the US (USMLE) and Canadian (MCC) medical licensing exams. Split Tıp Fakültesi öncelikle tıbba klinik ve pratik yaklaşımlara odaklanmaktadır. Split Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce tıp eğitimi yıllık ücreti 12,000 €. Hırvatistan’da tıp okumak için Split Üniversitesi Tıp Fakültesi ►keşfet.

Game of Thrones Desek!

Nefes kesen ve müthiş sahneleri ile akıllardan silinmeyen Game of Thrones dizisinin çoğu çekimlerinin Hırvatistan'da yapıldığını biliyor muydunuz?

Adriyatik'te sadece İtalya yok, ben de varım diyen Hırvatistan yurtdışı tıp adaylarına bir de zengin kültürel ve tarihi atmosfer armağan eder. Çekimler için yapılan Tahtlar Savaşını kazanan Kralların Ülkesi Hırvatistan'ın tıp eğitiminde de İtalya'yı terleteceğe benziyor:)

Peki, çello desek aklınıza ilk gelen kim? Evet, 2 Cellos:) Onlar da sizin tıp eğitimi alacağınız Hırvatistan'ın dünyaya armağanıdır. Bu iki müthiş çellistin Game Of Thrones yorumunu dinlemek ister misiniz?

 

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Hırvatistan'da yerleşik, profesyonel bir kurumdan danışmanlık almanın güvenini ve keyfini yaşamak isteyenler iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirler.

05368372834 (WhatsApp)

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page