top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Hırvatistan Tıp Giriş Sınavları

Hırvatistan’da tıp, diş hekimliği ve veterinerlik eğitimi almak isteyen öğrenciler 2024 senesinde Hırvatistan tıp giriş sınavlarına Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında girebilirler. Avrupa'da yerleşik bir kurum olan Sophia Academy, Hırvatistan'da tıp eğitimi veren ve giriş sınavları ile alan üniversite ve fakültelere yönelik danışmanlık hizmetleri sunar.

Hırvatistan’da tıp eğitimi alacak adayların tıp fakültelerinin kabul şartlarını sağlamaları gerekir. Hırvatistan’da tıp giriş sınavları biyoloji, kimya, fizik ve Medikal İngilizce içeriklidir. Adayın lise kimya, fizik ve biyoloji bilgisini ölçen sınav yazılı formattadır ve sınav sonrası diğer Avrupa tıp üniversitelerinde olduğu gibi bir de mülakat yapılır. Adayların, Hırvatistan'da tıp giriş sınavlarına katılabilmeleri için önce hedef üniversitelere başvuru yapmaları gerekir. Hırvatistan tıp üniversiteleri giriş sınavları sonuçlarının açıklanmasından sonra alınacak yabancı öğrenci kontenjanına istinaden başarı sırasına göre öğrenciler kabul alırlar ve fakülte eğitimlerine birinci sınıftan başlarlar.

Hırvatistan tıp giriş sınavlarının final notunu kimya, biyoloji, fizik, medikal İngilizce ve mülakat etkenleri belirler. Hırvatistan’da tıp giriş sınavlarının ücretleri vardır ve genelde 200 Euro’dur. Lise kimya, biyoloji bilgisine ve İngilizce seviyesine güvenen her aday Hırvatistan tıp fakültelerinin giriş sınavlarına direk girebilir. Bazı hırvat tıp fakülteleri sınav öncesi 3 haftalık tıp giriş sınavına yönelik hazırlık kursları sunar. Dileyen adaylar bu hazırlık kurslarından istifade ederek kendilerinden daha emin bir şekilde sınavlara girebilirler.

HIRVATİSTAN TIP GİRİŞ SINAVLARI 2024

Hırvatistan’da tıp, diş hekimliği ve veterinerlik eğitimi almak isteyen öğrenciler 2024 senesinde Hırvatistan tıp giriş sınavlarına online ve fiziki olarak katılabilirler. Sınavlara Sophia Academy aracılığı ile kayıt olabilirsiniz. Başvurunun sınav tarihinden iki hafta önce yapılması gerekir. Sınav tüm Türk ve Türkiye’de ikamet eden öğrencilere açıktır. Sınav tarihlerini merak ediyorsanız üniversitelerin tanıtımlarına göz atabilirsiniz.

GİRİŞ SINAVI BAŞVURU EVRAKLARI

  • Lise diploması ( Lise son senede olanlar diplomasını daha sonra verebilir.)

  • Lise transkripti ( İngilizce olarak alınabilir )

  • Pasaport ( Sadece resim ve kişisel bilgilerin olduğu sayfa )

  • Biometrik fotoğraf

  • Motivasyon mektubu

  • Referans mektubu ( Tercihen Biyoloji, Kimya öğretmenlerinden)

  • Akademik CV ( Europass esas alınarak hazırlanmalıdır)

  • Sağlık Raporu

Hırvatistan Tıp Giriş Sınavları Örnek Soruları

Hırvatistan tıp fakültelerinin her yıl düzenlediği tıp giriş sınavlarında lise müfredatından hangi konulardan sorular geliyor diye merak ediyorsanız dosyalara göz atabilirsiniz.


Bizimle görüşmeden önce Hırvatistan Tıp Giriş Sınavlarında başarılı olur muyum diye merak ediyorsanız ve İngilizce ve Bölüm bilginize güveniyorsanız testleri çözebilirsiniz.


Hırvatistan'da Tıp Eğitimi Veren Üniversiteler

Yurtdışında tıp okumak için neden Hırvat tıp üniversiteleri seçilmelidir; hangi tıp üniversiteleri ne tür imkanlar sağlıyor; eğitim ücretleri ve programları nelerdir diye merak ediyorsanız Hırvatistan'da Tıp Okumak yazımıza göz atabilirsiniz.

Hırvatistan'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Hırvatistan'da tıp okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page