top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Hırvatistan'da Veterinerlik Okumak-Zagreb Veterinerlik Fakültesi

Zagreb Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi-VEFUNIZG, Hırvatistan'da İngilizce veterinerlik eğitimi sunan ve son derece profesyonel çalışmalar yürüten bir kamu yüksek öğrenim kurumudur. Yüz yıl önce Hırvatistan Cumhuriyeti'nin en eski fakültelerinden biri olarak kurulan Zagreb Veterinerlik Fakültesi, uzun geleneği ve yerleşik mükemmellik kriterleri ile Hırvatistan topraklarında veterinerlik mesleğinin gelişiminin öncüsüdür.

Fakülte, veterinerlik alanında altı yıl süren (staj dahildir) entegre bir lisansüstü program yürütür. Zagreb Veterinerlik Fakültesi, eğitim ve bilimsel araştırmaların yanı sıra, veteriner halk sağlığı ve çevre koruma, klinik ve saha içi teşhis, hayvan ve zoonoz hastalıklarının tedavisi ve önlenmesi, veteriner hekimliği ve hayvan yetiştiriciliği, hayvan sağlığının korunmasına yönelik ilaçların araştırılması ve üretimi, hayvancılığın tasarlanması ve düzenlenmesi, hayvansal gıda maddelerinin üretiminde hijyen ve teknoloji gibi birçok alanda birçok profesyonel faaliyet yürütür.

Zagreb Üniversitesi Veterinerlik Kampüsü, şehrin doğu kesiminde, Vjekoslav Heinzel Caddesi üzerinde, Zagreb'in tarihi merkezinde, huzurlu bir vahada yer almaktadır. Üniversite uluslararası öğrencilere yurt konaklaması sunmaz fakat Zagreb'de öğrencilere uygun özel konaklama seçenekleri mevcuttur; Bir oda veya bir dairenin tamamını kiralamak en popüler seçimdir. Ortak bir dairede tek bir oda için aylık ortalama fiyatlar 150 - 200 EUR veya tüm daire için aylık 250 - 400 EUR'dur.

Zagreb Veterinerlik Fakültesi Akreditasyonları

1699 yılında kurulan Zagreb Üniversitesinin İngilizce eğitim veren Veterinerlik Fakültesi EAEVE akreditasyonuna sahiptir. Ulusal akreditasyona sahip Zagreb Veterinerlik Fakültesi Hırvatistanda veterinerlik eğitimi sunan tek okuldur. Zagreb Veterinerlik Fakültesi programı ise 2005/36/AB Direktifi esas alınarak akredite edilmiş ve Bologna yükseköğrenim programlarının yapısı ile uyumlu hale getirilmiştir. ISO 9001 Bureau Veritas kriterlerine istinaden kalite kontrol sağlamasını geçerek geçerli sertifikasyona sahiptir.

Zagreb Veterinerlik Fakültesi Dünya Sıralaması

Zagreb Üniversitesi (University of Zagreb) QS dünya Üniversiteleri Sıralamasında 801-1000 bandında yer alır. CWUR listesinde 495 sırada yer alan Zagreb Üniversitesi USnews Best Global Universities listesinde 557 sıradadır. Zagreb Veterinerlik Fakültesi eğitimi EAEVE akreditasyonuna sahiptir. Dolayısı ile diplomalar tüm Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Topluluğu ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada geçerlidir.

Zagreb Veterinerlik Fakültesi YÖK Denkliği

Zagreb Üniversitesi (University of Zagreb) Veterinerlik Fakültesi mezunları YÖK denkliğine başvuru yapabilirler ve rahatlıkla YÖK'den denklik alabilirler.

Hırvaistan'da Veterinerlik Okumak İçin Sunulan Program

Hırvatistan’da veterinerlik eğitimi alan yabancı öğrenciler ilk dört yılda sosyal, temel, zooteknik, klinik öncesi ve bazı klinik konularda teorik ve uygulamalı derslere katılırlar. Programın son iki yılında, düzenli klinik konularda teorik ve pratik derslere, halk sağlığı ile ilgili kurslara ve zorunlu seçmeli derslere (Çiftlik Hayvanları ve Atları; Hayvansal Gıda Maddeleri ve Veterinerlik Hijyen ve Teknolojisi) katılırlar.

Ayrıca, veterinerlik organizasyonlarında, çiftliklerde ve gıda endüstrisinde (ayakta tedavi kliniklerinde fakülte dışı sınıflar ve organize profesyonel saha çalışması) uygulamalı çalışmalarda yer alırlar ve bu sayede gelecekleri için ihtiyaç duydukları tüm mesleki bilgi ve becerileri edinebilirler. Öğrenciler, öğrenimleri sırasında, öğrenim programlarının yaklaşık %20'sini oluşturan seçmeli dersler de alırlar. Seçim nispeten geniştir ve konular üç yönelimin tümü için genel ortak konulara ve bireysel yönelimlerle ilgili konulara ayrılmıştır. Öğrenciler bunları, kayıtlı oldukları yarıyılda seçebilecekleri gibi, daha sonra kendi eğilimlerine göre ek bilgiye ihtiyaç duyduklarında da ders sırasında seçebilirler. Bu sayede öğrenciler kendi yeterliliklerini şekillendirirler. Veteriner hekimlik diplomasına sahip olmak, mezuniyet sonrası uzmanlık veya doktora çalışmalarına devam etme veya yaşam boyu öğrenme programlarına dahil olma, mevcut bilgilerini mesleki yeterliliklerinin bir parçası olarak tamamlama olanağı sağlar.

Zagreb Veterinerlik Fakültesi Eğitim Ücreti

Yılda sadece 35 yabancı öğrenci kabul eden ve öğrenci seçiminde titiz davranan Zagreb Veterinerlik Fakültesinde yıllık eğitim ücreti 9,000 €. Başvuru ücreti 50 €. Ödemelerin yapılacağı hesap bilgileri aşağıdaki gibidir:

VAT No: HR36389528408

Name of Bank: Zagrebačka banka Address of Bank: Zagreb, Savska cesta 60

Swift Code: ZABAHR2X

IBAN: HR1723600001101354554

Başvuru Evrakları

  • Başvuru Formu (aşağıda ektedir)

  • Başvuru Ücreti Dekontu ( 50,00 EUR)

  • Pasaport Fotokopisi

  • Nüfus Kayıt Örneği

  • İki Adet Biyometrik Foto (4*6cm)

  • Lise Diploması ve Transkripti

  • İngilizce Dil Belgesi: TOEFL, IELTS, CAE, Amerikan Üniversiteleri Hazırlık Belgeleri

  • Europass CV ve Niyet Mektubu

  • Sağlık Belgesi

  • Latince Dil Sertifikası: Small Latinum, Big Latinum-eğer başvuru esnasında yok ise eğitiminin 2 yılının sonuna kadar ibraz edilmelidir. Bu sertifikanın nereden alınacağına dair fakülte yardımcı olmaktadır.

  • Veterinerlik Sertifikaları (varsa): Aday öğrencinin daha önce veterinerlik ile alakalı alanlarda çalıştığına ya da tecrübesi olduğuna dair sertifikalar. Mecburi değilldir ama olması adaya başvuruda avantaj sağlar.

Başvuru Dönemleri

  • İlk başvuru döneminin son başvuru günü 13 Nisan. Bu başvurunun değerlendirilmesi 22 Nisanda açıklanır.

  • İkinci başvuru döneminin son başvuru 27 Haziran. Bu başvurunun değerlendirilmesi 15 Temmuzda açıklanır.

  • Son başvuru döneminin son başvuru günü ( eğer ilk iki başvuru dönemi sonucu boş yer kaldı ise) 29 Ağustos. Bu başvurunun değerlendirilmesi 09 Eylül açıklanır.

Adaylar, lise ders notlarının başarılarına, aldıkları ödüller (var ise), İngilizce dil seviyelerine ve kişisel deneyimlerine istinaden kabul edilirler. Herhangi bir giriş sınavı uygulanmaz.

Zagreb Veterinerlik Fakültesi Kabul Şartları

Zagreb Üniversitesinde veterinerlik eğitimini İngilizce dilinde planlayanların en az B2 seviyesinde İngilizce sahibi olması ve adayların lise eğitimleri esnasında biyoloji ve kimya dersleri almış olması beklenir. İngilizce ve bölüm hazırlık eğitimine ihtiyaç duyan adaylar uluslararası geçerli premedikal programlarında hazırlık eğitimi alarak Zagreb Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde birinci sınıftan veterinerlik eğitimlerine başlayabilirler. Üniversite adayları lise transkriptine, dil yeteneklerine ve alan bilgilerine istinaden kabul ettiğinden herhangi bir giriş sınavı uygulamaz.

Eğer, Zagreb Veterinerlik Fakültesinde Eğitim Alırsanız

• EAEVE tarafından akredite edilmiş Avrupa'nın en eski veterinerlik okullarından birinde eğitim alabilirsiniz.

• İngilizce Veterinerlik Programı, 2017 yılında Bilim ve Yüksek Öğrenim Ajansı tarafından yüksek kalite ödülüne layık görülmüştür.

• Zagreb, büyük Avrupa şehirlerine çok iyi uçak ve tren bağlantıları ile Hırvatistan'ın başkentidir.

• Fakülte, Zagreb şehir merkezinin yakınında yer almakta olup, öğrencilerin kullanımına açıktır.

• Zagreb Veterinerlik Fakültesindeki çalışmalar, en yüksek etik standartlara saygı duyarak, yenilikçi bir ortamda bilimsel, öğretimsel ve profesyonel çalışmalarda sürekli ilerleme üzerine kurulmuştur.

• Zagreb Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Veterinerlik Öğrenci ve Personel Transfer Ağı'nın (VetNEST) bir parçasıdır.

Hırvatistan'da Veterinerlik Eğitimi Danışmanlığı

Hırvatistan'da vetrinerlik okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyen adaylar iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page