top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Hem Smartversity'li, Hem AUBG'li!

Benim adım Metehan Başar BİLGİÇ, 19 yaşındayım, American University of Bulgaria öğrencisiyim.

Yurt dışında üniversite almaya karar verme sebeplerimden birisi, hatta en önemlisi, benim okumak istediğim bölüm olan European Studies bölümünün Türkiye’ deki hiçbir üniversitede bulunmamasıydı. Diğeri bir gerekçe de yurtdışı üniversitelerinin bana daha çok şey katacağı inancımdı. Şu an eğitim almakta olduğum American University of Bulgaria benim için ‘’destek’’ ve ‘’bağlantılar’’ ı ifade eder çünkü bu okulda geliştirdiğim projelere ve hedeflerime tam destek görüyorum.

AUBG (American University of Bulgaria) serüvenim aslında lisenin son sınıfında başladı. European Studies okumak istiyordum. Ailemle beraber yaptığım araştırmalarda bu bölümün sayılı üniversitede olduğunu gördüm (Bulgaristan, Lüksemburg, Azerbaycan). İlk başta Lüksemburg’ takine ardından da Azerbaycan’daki üniversiteye başvurmak istedim. Fakat her ikisi için başvuru tarihini geçirmiştim. Onlar başvuruları kıştan Haziranın 25’ ine kadar kabul ediyorlardı, fakat lise diploması olmadan bu okullara başvuramıyordunuz. Türkiye’ de de diplomaların veriliş tarihi Temmuza kadar sarkabildiği için (benimki sarkmıştı) yeni bir üniversite arayışına geçtik ve AUBG’ yi bulduk. İyi ki de bulmuşuz! Sunduğu eğitim programlarında Avrupa’nın en iyi okullarından biri olan AUBG’ye başvuru ve kabul için Sophia Academy’den akademik danışmanlık ve rehberlik yardımı aldık.

AUBG’de sunulan Smartversity Uniprep Pathway programında bir akademik yıl hazırlık eğitimi almak hem dil yeteneğimi bir üst merhaleye taşıdı hem de eğitim almayı planladığım üniversiteyi yakından tanımayı, akademik ortamı tecrübe etmemi sağladı.

Kariyer hedefin nedir diye sorarsanız, herhangi bir mesleğin ismini vermektense, dünya ve insanlar için bir şeyler yapmak diyebilirim.

Yurt dışında eğitim almayı planlayan arkadaşlara tavsiyem özellikle eğitim alacakları dili mümkün olduğu mertebe üst düzey konuşabilmeleridir. Gerekli durumlarda benim yaptığım gibi doğru bir okulda hazırlık eğitimi almalarıdır.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page