top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eski Zara Üniversitesi olarak da bilinen Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesi 1982 yılında kuruldu. Ihlamurlar şehri olarak da bilinen Eski Zara, kökleri MÖ 342 kadar dayanan eski bir yerleşim merkezidir. Stara Zagora Üniversitesi'nde tıp eğitimi alacak adaylar aynı zamanda şehrin en büyük hastanelerinde uygulama derslerini yapma şansına sahip olurlarken, Bulgaristan'ın en eski tiyatrosuna ve Balkan Yarımadası'nın en büyük operasına sahip kültürel zenginliklerin de tadını çıkarırlar. Stara Zagora birçok müze ve sanat galerisine ev sahipliği yapan Financial Times “FDI Magazine” ödüllü bir şehirdir. İngilizce tıp eğitimi sunan Stara Zagora Üniversitesi bir kampüs üniversitesidir.

Stara Zagora Üniversitesi Akreditasyonları

Stara Zagora Üniversitesi Bulgaristan Bilim, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Bulgaristan Ulusal Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Avrupa Üniversiteler Birliği ve Uluslararası Üniversiteler Birliği üyesidir. Mavi Diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Stara Zagora Üniversitesi AB Denkliği

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilerin diplomaları Avrupa Birliği ülkeleri tarafından direk tanınır. Almanya veya Avusturya gibi ülkelerde doktorluk lisansı alabilmek için sadece dil yeterliliğini ispatlamak yeterlidir.

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesi YÖK Denkliği

Bulgaristan'da tıp eğitimi sunan Stara ZagoraÜniversitesi YÖK tarafından tanınan üniversiteler arasındadır fakat Mart 2024 YÖK Yurtdışı Diplomaları ve Tanıma Yönetmeliğindeki düzenlemelere göre Bulgaristan Tıp Fakülteleri mezunlarına YÖK denklik hakkı tanınabilmesi için Bulgaristan'da tıp eğitimine başladıkları yıl YKS'de Türkiye'de tıp okumalarına imkan tanıyan puanı almış olmaları gerekir. Aksi takdirde YÖK denklik başvurusu yapamazlar.

Haliyle, Bulgaristan tıp fakülteleri adayları şu iki seçenekten birini değerlendirerek yurtdışında tıp eğitimlerine devam edebilirler.

  1. Mezuniyet sonrası YÖK denkliği almayı düşünmüyorum çünkü Avrupa'da bir yaşam planlıyorum.

  2. YÖK denkliği benim için önemli. O yüzden, YÖK Denkliği olan diğer Avrupa Tıp Fakültelerinde eğitim alacağım.

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Ücreti

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesinde İngilizce sunulan tıp eğitiminin yıllık ücreti 7,500 EUR olup iki taksit şeklinde ödenir. Çifte vatandaşlar %50 indirimli öder.

Stressiz, Garantili Bir Süreç İçin

Bulgaristan’da tıp eğitimi almaya karar verdiniz ve hedefleriniz arasında Stara Zagora Üniversitesinde tıp okumak var. Fakat size, genel bilgilendirme dahil başvuru ve kabul sürecinizi doğru yürüten; vize-seyahat-karşılama-transfer-yerleştirme hizmetlerini profesyonelce sunan; doğru tıp hazırlık okulunu seçmenize gerekçeleri ile yardımcı olan; giriş sınavı için mükemmel hazırlık materyalleri sağlayan; sadece Türkiye’de değil Bulgaristan’da da yerleşik olan ve profesyonel rehberlik ve danışmanlık servisleri sağlayan kurumsal bir yapı lazım. O zaman, Sophia Academy'ye ulaşmanız yeterlidir. Çünkü Bulgaristan’da tıp okumak iyi fikirdir. Eğer fikrinizde biz varsak:)

İngilizce ve Bölüm Hazırlık Eğitimi

Bulgaristan'da tıp okumak isteyen adaylar ihtiyaç halinde hazırlık eğitimi alabilirler. İngilizce dil seviyesine, kimya ve biyoloji alan bilgisine güvenen adaylar ise doğrudan fakültenin giriş sınavına girerek şanslarını deneyebilirler. Bulgaristan'da İngilizce ve Bölüm Hazırlık eğitimi hangi üniversitede alınmalıdır sorusuna cevap arayanlara Bulgaristan'da Tıp Hazırlık Programlarının Kalite, İçerik ve Maliyet Kıyaslaması başlıklı makaleyi incelemelerini öneririz.

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesi Başvuru Şartı

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Fakültesine başvuru şartlarını merak ediyorsunuz. O zaman olmazsa olmaz olan ilk şartı söylüyoruz. Lisede biyoloji ve kimya dersi aldığınız her yıl için bu iki dersin notlarının ortalaması 100 üzerinden en az 62,00 olması gerekir.

Hesabı şu şekilde yapmalısınız. Biyoloji ve kimya eğitimi aldığınız yıldaki biyoloji ve kimya dersleri ortalamasını toplayıp ikiye böldüğünüzde çıkan sonuç en az 62,00 olmalıdır. Mesela dokuzuncu sınıftaki biyoloji notunuz 84, kimya notunuz ise 68. İkisinin toplamı 152 eder. İkiye böldüğünüzde sonuç 76 çıkar. Bu sene için şartı sağlıyorsunuz. Bu yöntemi biyoloji ve kimya dersi aldığınız her sene için uygulayabilirsiniz. Başvurular 01 Nisan itibariyle başlar ve son başvuru tarihi 01 Temmuz.

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Giriş Sınavı ve Tarihleri

Stara Zagora Üniversitesi 2024 giriş sınavı içeriği İngilizce, biyoloji ve kimyadan oluşmakta olup sözlü mülakat yoktur. Biyoloji, kimya, İngilizce içerikli yazılı sınavı başarıyla veren adaylar üniversitenin birinci sınıfından eğitimlerine devam edebilirler. Online yapılan sınavın ücreti 70 EUR.

08-09 Haziran: Adaylar 08 Haziran tarihinde İngilizce sınavına, 09 Haziran Biyoloji ve Kimya sınavına girerler.

27-28 Temmuz: Adaylar 27 Temmuz tarihinde İngilizce sınavına, 28 Temmuzda Biyoloji ve Kimya sınavına girerler.

26-27 Ağustos: Adaylar 26 Ağustos tarihinde İngilizce sınavına, 27 Ağustos Biyoloji ve Kimya sınavına girerler.

Sınavın Değerlendirilmesi

Giriş sınavı puanları + lise biyoloji ve kimya notları kabulde esas alınan kriterlerdir. Adaylar, beya edilen her üç sınava da girebilirler. Hangisinden en yüksek puanı alırlar ise değerlendirmede o sınav sonucu esas alınır.

Stara Zagora Üniversitesi Tıp Eğitim Dönemi

Eğitim-öğretim yılının başlama tarihi 15 Eylül olup ikinci dönemin başlangıç tarihi 10 Şubattır. Mayıs sonu biten eğitim-öğretim yılının final sınavları Haziran ayındadır.

Konaklama Çözümleri & Yaşam Giderleri

Yabancı öğrencilere yönelik yurt konaklama imkânları sunulur fakat yabancı öğrenciler genellikle daire kiralamayı tercih ederler. Eski Zara'da bir dairenin aylık kira bedeli, dairenin şehir merkezine uxzaklığına bağlı olarak aylık 250 - 400 € arasındadır. Bir öğrencinin sosyal yaşam masrafı 400-550 EUR arasında değişir.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Profesyonellere güvenmek, Bulgaristan'da yerleşik bir kurumdan danışmanlık almanın keyfini ve güvenini yaşamak istiyorsunuz! Aşağıdaki iletişim kanallarından birini tercih ederek bize ulaşabilirsiniz.

05368372934 (WhatsApp)

Akademik Danışmanlık ve Destek Ücreti

Stara Zagora Üniversitesi tıp sınavına girmeyi planlayan adaylara sunulan akademik danışmanlık ve başvuru hizmetlerinin içeriği ve ücreti.

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page