top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Eötvös Lorand Üniversitesi'nde Psikoloji Okumak ve Yurtdışında Psikoloji Eğitimi

“Şiir ve tiyatro aşığı iseniz, Avrupa’nın köklü ve özgün ülkesi Macaristan’da psikoloji eğitimi tam da size göre.” Sophia Academy

Macaristan’da Psikoloji Okumak Doğru Bir Karar Mı?

YÖK denkliği olan, uluslararası geçerli Macar psikoloji üniversitelerinde (Eötvös Lorand Üniversitesi, Peç Üniversitesi, McDaniel College) eğitim alarak yurtdışında psikolog olma hayallerinizi gerçekleştirin. Müzeleri ve kafeleri ile insanın ruhunu tazeleyen bu eski dünyada, Macaristan’da modern bir psikoloji eğitimi alın. İngilizce psikoloji eğitimi veren Macaristan üniversiteleri Avrupa standartlarındadır. Bologna Sürecine tabi olan akredite Macar üniversiteleri AKTS sistemini uygular ve mezunların diplomaları Avrupa dahil Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyanın birçok ülkesinde geçerlidir. Avrupa’da yüzyıllar boyu gelenekler üzerine kurulu üniversite eğitiminden istifade etmek için Macaristan’a gelen uluslararası öğrenci sayısı her geçen yıl artmaktadır. Macaristan’da psikoloji eğitimi için gelen uluslararası öğrenciler İngilizce psikoloji okurken aynı zamanda Almancayı da öğrenebilir; Avusturya, Slovakya, Slovenya ve Hırvatistan gibi güzel ülkeleri de keşfederek psikolog kariyerlerine uluslararası bir deneyim ile adım atabilirler.

Macaristan'da Psikoloji Okumak Harika Olsa Gerek!

Çarpıcı mimari manzaraları, canlı halk sanatı, Roma kalıntıları ve ortaçağ şehir evlerinden barok kiliselere, neoklasik kamu binalarından art nouveau hamamlarına ve okullarına kadar her şeyi içeren bir hazine olan Macaristan sizi kendine aşık edebilir. Macaristan'da psikoloji eğitimi alırken hava karardıktan sonra Avrupa’nın en heyecan verici başkentini ve Peç'de her köşe başında bir mimari şaheser keşfedeceksiniz. Avrupa’da İngilizce psikoloji eğitimi denilince Çekya, Polonya, Bulgaristan gibi ülkeler ile birlikte akıllara gelen Macaristan'da psikoloji eğitimi almış olmak için Türkiyede yapılan üniversite sınavını kazanmış olma şartı aranmaz. Lise diploması ile başvuru yapılan Macaristan psikoloji üniversitelerinde başvuru esnasında B1 seviyesinde İngilizce bilme şartı vardır.

EÖTVOS LORAND ÜNİVERSİTESİ-ELTE

Macaristan'ın kalbinde yer alan Eötvös Lorand Üniversitesi (Eötvös Loránd University -ELTE) Budapeşte merkezli lider bir araştırma üniversitesidir. Geniş eğitim seçenekleri programları ile kaliteli bir yükseköğrenim sunan ELTE, uluslararası bilim insanları toplumuna müthiş araştırmalar yapma atmosferi sunmaktadır. ELTE psikoloji lisans programı süresi 3 yıldır ve yıllık eğitim ücreti de 8,300 Euro. ELTE psikoloji yüksek lisans süresi 2 yıl olup, yıllık eğitim ücreti 8,400 Euro. Eötvös Lorand Üniversitesi (Eötvös Loránd University -ELTE) İngilizce psikoloji programlarının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır.

ELTE-Avrupa’nın kalbinde öncü bir araştırma üniversitesi

Macaristan'ın kalbinde yer alan Eötvös Lorand Üniversitesi (Eötvös Loránd University -ELTE) Macaristan’ın başkenti Budapeşte merkezli lider bir araştırma üniversitesidir. Dünya ve Avrupa üniversiteleri sıralamalarında 200-500 bandında yerini koruyan ELTE, 1770-1780'de Buda'ya ve daha sonra Pest'e transfer edildi. Akabinde de Avusturya İmparatoriçesi ve Macaristan Kraliçesi Maria Theresa'nın desteğiyle Kraliyet Macar Üniversitesi oldu. Çeşitli konsorsiyumların üyesi olan ELTE, diğer Avrupa üniversiteleri ile birlikte ortak lisans programları da sunmaktadır. Eötvös Loránd Üniversitesi'nin sekiz fakültesindeki çeşitli araştırma faaliyetleri, neredeyse tüm bilimsel alanları kapsar. Eötvös Loránd Üniversitesi'ni fizik ve yaşam bilimleri, bilişim, beşeri bilimler, eğitim bilimleri yanı sıra sosyal bilimler alanında da eğitimler ve araştırma olanakları sunar.

ELTE Akreditasyonları

Eötvös Lorand Üniversitesi (Eötvös Loránd University -ELTE) Macaristan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Macaristan Akreditasyon Komitesi, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

●Eötvös Lorand Üniversitesi (Eötvös Loránd University -ELTE) mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

●Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.

●Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

ELTE, YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler.

ELTE Üniversitesi Dünya Sıralaması

Mezunlarının doğrudan YÖK denkliği aldığı Eötvös Lorand Üniversitesi (Eötvös Loránd University -ELTE) dünyaca prestijli ve güvenilirliği yüksek derecelendirme ajanslarına istinaden dünya üniversiteler sıralamasındaki yeri aşağıdaki gibidir:

■QS Dünya Üniversiteler Sıralaması # 651-700

■QS EECA Dünya Üniversiteler Sıralaması # 20

■THE Dünya Üniversiteler Sıralaması # 601-800

■THE Gelişmekte Olan Ülke Üniversiteleri Sıralaması # 149

■US News Global Üniversiteler Sıralaması # 434

■US News Avrupa Üniversiteler Sıralaması # 194

■GTU Global Üniversiteler Sıralaması # 511

■Shanghai (ARWU) Dünya Üniversiteler Sıralaması # 501-600

■CWUR Dünya Üniversiteler Sıralaması # 413

■SJR-Scimago Dünya Üniversiteler Sıralaması # 624

■CWTS Leiden Dünya Üniversiteler Sıralaması # 844

■URAP Dünya Üniversiteler Sıralaması # 621

Avrupa’nın ve dünyanın en iyi İngilizce psikoloji programlarında lisans eğitimi almak ve yüksek lisans yapmak için ELTE Psikoloji ve Eğitim Fakültesini tercih edebilirsiniz. Çünkü Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesinde psikoloji okumak aynı zamanda dünyada en iyi psikoloji eğitimi sunan ilk 251-300 arasındaki bir yükseköğrenim kurumunda okumak demektir.

ELTE İngilizce Psikoloji Lisans Programı

Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi İngilizce psikoloji lisans programının amacı psikolojinin teorik temelleri dahil temel psikoloji yöntemleri, psikolojinin uygulamalı dalları hakkında bilgi sahibi olan; ölçmek, keşfetmek ve geliştirmek için kullanılabilecek beceri ve tekniklere sahip profesyonelleri yetiştirmektir. Programın eğitim süresi 3 yıldır ve toplam AKTS ise 180. İki taksit şeklinde ödenen programın yıllık ücreti ise 8,400 €.

ELTE Psikoloji Lısans Kabul Şartları

Eötvös Lorand Üniversitesi psikoloji lisans bölümünde eğitim almak isteyenlerin lise diploma notunun iyi olması gerekir. Aday, en az B2 düzeyinde de İngilizce seviyesine sahip olmalıdır. Buna ek internet üzerinden ( skype görüşmesi ) mülakat yapılmaktadır.

ELTE İngilizce Psikoloji Hazırlık Eğitimi

Macaristan’da İngilizce psikoloji lisans veya yüksek lisans eğitimi düşünenler ancak İngilizce dil yeterliği olmayanlar ve akademik beceriler eğitimine de ihtiyaç duyanlar, Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi (ELTE) dahil başka bir Avrupa veya Amerikan üniversitesinde uluslararası geçerli hazırlık programlarına katılabilirler. Adaylar Sophia Academy ile irtibata geçerek Budapeşte ELTE İngilizce hazırlık eğitimi dahil Budapeşte ELTE’nin kabul ettiği uluslararası üniversite hazırlık (preps) ve geçiş (pathways) programları hakkında detaylı bilgiler edinebilirler. ELTE Genel İngilizce hazırlık programı bir yıldır ve ücreti de 2,980 Euro.

ELTE İngilizce Psikoloji Yüksek Lisans Bölümü

ELTE psikoloji yüksek lisans programlarının amacı, psikoloji biliminin teori ve yöntemlerine ileri düzeyde hakim olan, psikolojinin çeşitli alanlarında yetkin, psikolog mesleğinin beceri ve tekniklerine sahip psikolog uzmanları yetiştirmektir. ELTE İngilizce Psikoloji yüksek lisans programın süresi 4 dönem ve dönemlik eğitim ücreti ise 4,200 €.

ELTE Psikoloji Yüksek Lisans Uzmanlık Alanları

Klinik ve Sağlık Psikolojisi

ELTE Klinik ve Sağlık Psikolojisi uzmanlık dalında öğrenciler hem ilk yardım durumlarında hem de klinik psikoloji ortamlarında nasıl çalışacağı yönünde eğitilmektedirler. Eğitimde sağlanan yeterlilik alanları arasında klinik ve tanısal çalışmalar, iletişime yardımcı olma ve motive etme, sağlığı geliştirme programları ve bunların değerlendirilmesi, klinik ve sağlık psikolojisi araştırmalarının planlanması ve klinik araştırmaların eleştirel değerlendirilmesi yer almaktadır.

Bilişsel Psikoloji (Kognitif) ve Gelişimi

ELTE Bilişsel Psikoloji ve Gelişimi uzmanlık dalı, gelişimsel ve nörobilişsel bir bakış açısıyla algı, dikkat, bellek, sayısal biliş ve dili anlamaya çalışan araştırma yoğunluklu bir programdır. Program yoğun laboratuvar uygulamaları, elektrofizyolojik ve fonksiyonel değişiklikleri araştıran bilişsel sinirbilim uzmanlığını, algısal ve bilişsel yeteneklerin davranışsal korelasyonlarını, bilişsel gelişimin ve sosyal öğrenmenin altta yatan sinirsel mekanizmaları araştıran bilişsel gelişim uzmanlığını içerir.

Psikolojik Danışmanlık ve Sosyal Psikoloji

ELTE Psikolojik Danışmanlık ve Sosyal Psikoloji uzmanlık dalı, psikolojik danışmanlığa özel önem veren yoğun bir çalışma programıdır. Program, beceri eğitimi ve saha hazırlığını vurgular ve eğitim (okul), aile ve kriz danışmanlığı ve kariyer rehberliği alanında etkili profesyoneller olmak için gerekli bilgiye sahip öğrencileri kapsamlı bir şekilde donatmak için tasarlanmıştır.

Gelişim ve Klinik Çocuk Psikoloji

ELTE Gelişim ve Klinik Çocuk Psikolojisi uzmanlık dalı, tipik ve atipik gelişim hakkında güncel bilgi sağlar. Klinik alanları ve araştırma grupları uzmanları öğrencileri bilgilerini gerçek dünyadaki uygulamalara uyarlama konusunda eğitmektedir. Öğrenciler, çocukları tedavi eden klinik kurumlarda çalışmaya başlayabilmeye ve / veya doktora öğrencisi olarak araştırma yapmaya hazırlanırlar.

Sosyal ve Örgütsel Psikoloji

ELTE Sosyal ve Örgütsel Psikoloji uzmanlık dalı sosyal psikoloji ve karar verme perspektifinden belirli organizasyonları veya büyük ölçekli ekonomik ve toplumsal süreçleri incelemek için sağlam bir teorik altyapı sağlar. Disiplinlerin ana akım teorik çerçeveleri uygulanır ve sosyal, politik ve örgütsel konularda yapılan araştırmalar, girişimcilerin ve kuruluşların risk alması, Ulusal kimlik, uluslararası ilişkiler, ülke imajı; kamuoyu ve komplo teorilerinin rolü; medya çalışmaları, yeni medya; yatırım kararları; internetten alışveriş konuları Macar ve Orta Doğu Avrupa bağlamlarıyla renklendirilir. Mezunlar bilgilerini insan kaynakları yönetimi, örgütsel gelişim, kamuoyu araştırması, siyasi danışmanlık, reklam ve pazarlama ve arabuluculuk konularında kullanabilecektir.

Bilişsel Sinirbilim Yüksek Lisans Programı

ELTE’deki bu yüksek lisans programının araştırmalarının odak noktası, disiplinlerarası bir bakış açısıyla biliş - algı, dikkat, bellek, akıl yürütme, düşünme ve davranış olgulardır. Antropoloji, Yapay Zeka, Biyoloji, Dilbilim, Sinirbilim, Felsefe ve Psikoloji çekirdek disiplinler olarak gelişimine katkıda bulunur. Program, model kurma ve sofistike izleme teknikleri gibi modern bilimsel yöntemlerin yardımıyla, insan bilişinin ne olduğu, 'Biz kimiz ve ne tür yetenekler bizi insan yapıyor' gibi derin felsefi soruyu cevaplamak için yaklaşımlar sunar. Programın süresi 2 yıldır ve yıllık ücreti 1,300 Euro.

Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi’nde Eğitim

Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi (ELTE) - öğrenci ve personel sayısı, eğitim ve araştırma kalitesi ve uluslararası ilişkileri açısından - 1635'teki kuruluşundan bu yana sürekli olarak faaliyet gösteren, prestijli bir Macar üniversitesidir. Macaristan'da araştırma üniversiteleri arasında beş Nobel ödüllü olmasının yanında ELTE yabancı öğrenciler açısından en popüler yükseköğrenim kurumları arasındadır ve Macaristan'daki teknoloji, kamu politikası ve kültüründe önde gelen isimler üniversitede görev yapmaktadır. ELTE'nin uluslararası ilişkileri yaygındır ve dünya genelinde yaklaşık 600 üniversite ile işbirliği ve değişim için ikili anlaşmaları mevcuttur. Prestijli uluslararası üniversite ağlarının aktif bir üyesidir ve ortak diploma programlarına katılmaktadır. Halen, Budapeşte Eötvös Lorand Üniversitesi 'deki sekiz fakültede 29.000 öğrenci 100'den fazla ülkeden yaklaşık 3.000 uluslararası öğrenciyle eğitim görmektedir. ELTE yapılan pazar araştırmalarında, en popüler Macar markalarından biri olarak gösteriliyor. ARWU küresel üniversite sıralamasında en yüksek sıradaki Macar üniversitesidir ve ilk 200 Avrupa üniversitesi arasındadır.

Macaristan'da Destek Servisleri

Resmi temsilcisi olduğumuz ELTE'den kabul alan danışanımız Macaristan'a varış sonrası dilediği takdirde aşağıdaki hizmetlerin birinden istifade edebilir:

  • Kısmi Danışmanlık Hizmeti: 1,500 EUR

  • Bütünsel Danışmanlık Hizmeti: 2,000 EUR

Sophia Academy, yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetleri sunan; Türkiye ve Macaristan ofisleri ile akredite bir Avrupa Birliği kuruluşudur.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page