top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Debrecen Üniversitesi

Macaristanın ulusal mükemmeliyet üniversitesi olan Debrecen Üniversitesi tarihi, Reform Debrecen Koleji'nin kurulduğu 1538 yılına dayanmaktadır.

Bugün 7 kampüste yer alan 14 fakültenin 27.000'den fazla öğrencisi var. Uluslararası programlar 1987 yılında başlatıldı ve hepsi İngilizce olarak verildi. Şu anda, uluslararası öğrenci sayısı 5.000'den fazladır ve Avrupa, Orta ve Uzak Doğu, Afrika ve Kuzey Amerika dahil dünyanın tüm önemli bölgelerinden ülkeleri temsil etmektedir.

Debrecen Üniversitesi, hazırlık, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 60'dan fazla İngilizce dili ve 4 bölünmemiş, tek katmanlı program sunmaktadır. Debrecen Üniversitesi, olağanüstü kalitede bir eğitim ile birleştirilen çok çeşitli İngilizce dil programları sayesinde, herhangi bir Macar yükseköğretim kurumunun en fazla sayıda uluslararası öğrencisini cezbetmede başarılı olmuştur.

'Ulusal Mükemmeliyet Üniversitesi' olarak sınıflandırılan ve çok çeşitli akademik programlar sunan Debrecen Üniversitesi, Macaristan'ın en iyi üniversitelerinden biri olan seçkin bir kültür ve entelektüel merkezdir. Yaklaşık 450 yıllık geçmişiyle Macaristan’ın önemli üniversitelerinden biri olan Debrecen Üniversitesinde 30.000 öğrenci eğitim almaktadır. Değişik ülkelerden öğrenciler kaliteli ve ekonomik eğitim olanakları için buraya gelir. Öğrenciler genellikle Avrupa ülkelerinin yanısıra İskandinav ülkeleri (Norveç, İsveç, Danimarka, Finlandiya) , İran, Çin ve bazı Afrika ülkelerinden gelmektedir. Debrecen üniversitesi mühendislik, işletme, müzikoloji, Amerikan kültür ve edebiyatı gibi birçok diğer bölümde de İngilizce olarak eğitim vermektedir. Üniversite aynı zamanda ülkenin 2.ci en büyük kütüphanesine sahiptir.

Üniversite, eğitimin yanı sıra öğrencilerin sosyal ve sportif aktivitelerini desteklemek amacıyla önemli yatırımlar yapmaktadır. Debrecen üniversitesinde öğrenciler 23 farklı sporda aktivite gösterebilirler. Yeni tamamlanan modern olimpik havuzu ve futbol sahaları, tenis kortları, jimnastik salonları ve daha birçok imkan öğrencilerin hizmetine sunulmaktadır.

Sportif faaliyetlere ek olarak Debrecen üniversitesi Doğu Avrupa’nın en büyük öğrenci merkezine (Lovarda) sahiptir. Her Çarşamba günü Macaristan’ın en büyük öğrenci partisi burada düzenlenir. Debrecen Üniversitesi 44 ülkeden 615 kurum ile 874 ikili işbirliği anlaşmaları imzalamıştır.

Debrecen Üniversitesi Akreditasyonları

Debrecen Üniversitesi Macaristan MEB tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Macaristan Akreditasyon Komitesi, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

Debrecen Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

Bologna Sürecine tabi olan ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygulayan Debrecen Üniversitesi mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Debrecen Üniversitesi Tıp Okulu Dünya Sağlık Örgütü, Amerika Eğitim Departmanı, New York Eyalet Eğitimi Departmanı, Kaliforniya Tıp Kurulu, GMC, İsrail Tıp Konseyi, İrlanda-İran-Norveç Tıp Konseyleri onaylıdır.

Avrupa Üniversiteler Birliği ve Uluslararası Üniversiteler Birliği üyesi olan Debrecen Üniversitesi öğrencileri uluslararası geçerli bir Avrupa diploması ile mezun olurlar.

Debrecen Üniversitesi Dünya Sıralaması & YÖK Denkliği

Debrecen Üniversitesi, Macar yüksek öğretim kurumları arasındaki lider rolünü sürdürürken, çeşitli uluslararası yüksek öğrenim sıralamasındaki konumunu sürekli olarak iyileştirmektedir.

Macaristan’da eğitim için Debrecen Üniversitesini tercih edenler mezun olduklarında mevcut yurtdışı diplomarı denklik yönetmeliğine göre YÖK denklik hakkı elde ederler. YÖKün kabul ettiği derecelendirme kurluşlarının en az ikisinde ilk 1000 arasında olan Debrecen Üniversitesine başvuru yapmak için YKS şartı yoktur.

Debrecen Üniversitesi Bölümleri ve Ücretleri

Debrecen Üniversitesinde İngilizce dilinde sunulan ve mezunlarının YÖK denklik hakkı elde ettiği lisans bölümleri aşağıdaki gibidir.

♦Ziraat Mühendisliği – 7 dönem/3,250 €

Gıda Mühendisliği -7 dönem/3,250 €

Zirai İşletme ve Kırsal Kalkınma Mühendisliği – 7 dönem/2,750 €

♦İşletme Enformatiği -7 dönem/2,750 €

Bilgisayar Bilimleri - 6 dönem/2,750 €

Bilgisayar Mühendisliği – 7 dönem/2,750 €

Kimya Mühendisliği -7 dönem/3,000 €

Biyokimya Mühendisliği -7 dönem/3,000 €

Elektrik Mühendisliği -7 dönem/3,000 €

Makine Mühendisliği-7 dönem/3,250 €

İnşaat Mühendisliği -8 dönem/3,000 €

Çevre Mühendisliği – 7 dönem/2,750 €

♦Mekatronik Mühendisliği – 7 dönem/3,250 €

♦Teknik Yönetim -7 dönem/3,250 €

Yaratıcı Sanatlar ve Müzikoloji -6 dönem/4,250 €

♦Müzik – 6 dönem/4,250 €

Psikoloji-6 dönem/3,000 €

Diş Hekimliği -5 yıl/17,500 USD

♦Tıp – 6 yıl/16,900 USD

Eczacılık-5 yıl/8,000 USD

Debrecen Üniversitesi Başvuru Şartları

Debrecen Üniversitesinde eğitimi planlayanlar lise diploması ile başvuru yapabilirler. Debrecen Üniversitesi’nde eğitim almak için Türkiye’de yapılan üniversite sınavında kazanma şartı aranmaz. Başvuru esnasında dikkat edilmesi gereken nokta eğitim alınacak programa istinaden lise ders notlarının iyi olmasıdır. Aynı zamanda her programın kendi giriş sınavı vardır. Adayların bu sınavlarda başarılı olmaları gerekir.

Bilgi & Başvuru Danışmanlığı

Debrecen Üniversitesi'nde okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372934 (WhatsApp)

Tarihini Koruyan Kent Debrecen’de Öğrenci Olmak

Debrecen Üniversitesinde eğitim alırken her zaman zevk alacağınız şeylerden biri de şehir merkezinde gezintiye çıkmak olacaktır. İkonik Büyük Reform Kilisesi'nin eteklerinde, Árkád Café'nin terasında oturup serinletici bir limonata veya bir kahve eşliğinde ana meydanın güzel panoramasını hayranlıkla seyrederken Türkiye’deki sevdikleriniz ile de görüntülü konuşabilirsiniz:)

Yolun birkaç metre aşağısında lezzetli bir öğle veya akşam yemeği yiyebilir sonra da Déri Müzesi'nin parkında dolaşabilirsiniz. Bu sevimli küçük park, eminim ki Debrecen’de yüzlerce anı biriktirmenize vesile olacaktır.

Debrecen merkezindeki yaya bölgesi, hem yerel halk arasında hem de turistler arasında popülerdir. Restoranlar ve barlar, insanlarla dolu sokak terasları canlı bir hayat sunar. Özellikle Simonffy Caddesi'ni ve diğer yabancı öğrencilerle buluşma noktası yapacağınız Hal Köz'ü eminim ki çok seveceksiniz. Debrecen’in, çoğu Debrecen Üniversitesi’nde okuyan 113 farklı ülkeden yaklaşık 6000 uluslararası öğrenciden oluşan uluslararası atmosferine bayılacaksınız. Yurtdışında eğitimi gerçek manasında yaşayabileceğiniz Debrecen diğer kültürleri tanımanın en iyi yollarından biridir.

Debrecen'de bunun için en iyi fırsat, her yıl Mayıs ayında uluslararası öğrencilerin geleneksel ulusal yemeklerini tadabileceğiniz üniversitenin ana binası önünde düzenlenen Uluslararası Yemek Günüdür. Yemekler, öğrenciler tarafından, genellikle ulusal halk kostümleriyle hazırlanır ve servis edilir. Yemek lezzetlerinin yanı sıra canlı müzik ve dans gösterileri de halkı eğlendirir. Yeni tatlar denemeyi ve farklı kültürleri deneyimlemeyi seviyorsanız, bu festivali kaçırmayın!

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page