top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Corvinus Üniversitesi-Budapeşte

Tarihi 1853 yılına dayanan Corvinus Üniversitesi Kraliyet Macar Üniversitesi İktisat Fakültesi olarak kurulduğundan beri birçok isim değişikliğine uğramıştır. 1953'te Karl Marx'ın İktisadi Bilimler Üniversitesi, daha sonra 1990'da Budapeşte İktisat Üniversitesi ve nihayet 2004'te Budapeşte Corvinus Üniversitesi oldu.

Adı Corvinae (kodlama için Latince terimi) anlamına gelir. Aynı zamanda Rönesans döneminin en ünlü kütüphanelerinden biri olan Macaristan Kralı Matthias Corvinus'un yönetimi altında inşa edilmiş, ancak 1526'da Mohaç Savaşı'nda Osmanlılar tarafından yok edilen Biblioteca Corviniana ile de ilgilidir. Öğrenciler işletme, ekonomi ve sosyal bilimler fakültelerinde Macarca, İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim alabilirler. Eskiden üniversitenin ana binası (Tuna Nehri'nin sol kıyısında) Budapeşte Gümrük Evi, Macaristan'ın en ünlü mimarlarından biri olan Miklós Ybl tarafından tasarlandı ve neo-rönesans tarzındadır.

Macar, Alman ve Sovyet birlikleri tarafından İkinci Dünya Savaşı'nda askeri üs olarak kullanıldı ve şu anda UNESCO’nun Dünya Mirası alanlarından biridir. Budapeşte'deki Corvinus Üniversitesi, Macaristan'da en çok sayıda Erasmus öğrencisine ev sahipliği yapar. Avrupa'nın prestijli üniversiteleri arasında gösterilen Budapeşte Corvinus Üniversitesi kendisini, eğitime yönelik bir araştırma üniversitesi olarak tanımlar.

Corvinus Üniversitesi Akreditasyon ve Derecelendirme

Corvinus Üniversitesi, eğitime yönelik bir araştırma üniversitesidir. Üniversitenin şu anda yaklaşık 14.500 kayıtlı öğrencisi vardır ve işletme, ekonomi ve sosyal bilimlerde eğitim programları sunmaktadır.

●Budapeşte Corvinus Üniversitesi (ELTE) Macaristan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Macaristan Akreditasyon Komitesi, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

●Corvinus Üniversitesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada, İngiltere ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

●Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

●MBA ve İşletme Bilimleri programları EPAS, EFMD, EAPAA, EQUIS akreditelidir.

Uluslararası Network

●Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.

●Uluslararası Üniversiteler Birliği üyesidir.

●EURASHE network üyesidir.

Corvinus Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler. Bilindiği gibi YÖK dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 1000’e giren üniversitelere direk denklik vermektedir. Corvinus Üniversitesi ekonomi alannın dünyada ilk 350, sosyal bilimler ve işletme bölümlerinde ise ilk 450 içerisinde yer almaktadır. Corvinus Üniversitesi İngilizce programlarının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır.

Neden Budapeşte Corvinus Üniversitesinde Eğitim?

Prestijli ve alanında ilkleri başarmış saygın bir Avrupa üniversitesinde eğitimi almak istiyorsanız Macaristan’ın Budapeşte Corvinus Üniversitesini seçebilirsiniz. Üniversite, çeşitli ulusal ve uluslararası sıralamada kanıtlanmış mükemmel bir üne sahiptir. Corvnus Üniversitesinde işletme veya yönetim eğitimi alacaklar bilmelidir ki üniversite yönetim mesleğini küresel olarak rekabetçi hale getirmiştir ve bu konuda mükemmel eğitim ödülü sahibidir. Mezunlar işverenler arasında en yüksek memnuniyet endeksine sahiptir. Corvinus Üniversitesini diğer Macar üniversitelerinden ayıran en önemli özelliklilerinden biri de uluslararası akredite edilmiş programlarıdır (EPAS sisteminde). Macaristan’da bulunan Corvinus Üniversitesinin amacı, eğitimde uluslararası standartlara ulaşmak ve Avrupa ve küresel pazarda rekabetçi dereceler elde etmektir. Macaristan’da benzersiz bir profile sahip olan üniversitede Amerika Birleşik Devletleri'nde ve diğer Avrupa üniversiteleri ve İşletme Okullarında da düzenli olarak ders yürütmede büyük deneyime sahip akademisyenler görev alır.

Lisans Bölümleri ve Yıllık Eğitim Ücretleri

Corvinus Üniversitesi altı bölümde İngilizce eğitim sunar. Eğitimlerin süresi 7 dönemdir ve belirtilen ücretler dönemliktir.

  • Uluslararası İşletme: 2,950 EUR

  • İşletme ve Yönetim: 2,950 EUR

  • Uygulamalı Ekonomi: 2,190 EUR

  • Medya ve İletişim: 2,300 EUR

  • Uluslararası İlişkiler: 2,300 EUR

  • Sosyoloji: 2,300 EUR

*Bölümlere başvuru ücreti 370 EUR.

Lisans Bölümlerine Başvuru Ve Kabul

Corvinus Üniversitesinde lisans eğitimi planlayanlar lise diploması ile başvuru yapabilir ve kabul alır. Budapeşte Corvinus Üniversitesi’nde eğitim almak için Türkiye’de yapılan üniversite sınavlarını kazanma şartı aranmaz. Evet, Macaristan üniversitelerine lise diplomasi ile başvuru yapılabilir. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta eğitim alınacak programa istinaden lise ders notlarının iyi olmasıdır. Bu kriteri karşılamayan adaylar şartlı kabul alır ve başarılı bir İngilizce + bölüm hazırlık eğitimi sonrası akademik eğitimlerine devam edebilirler. Her üniversitede olduğu gibi Corvinus Üniversitesi de öğrencisine kabul vermek için İngilizce yeterlilik aramaktadır. İngilizce seviyeniz IELTS 6.0 (B2) seviyesinde olmalıdır. Ayrıca ekonomi ve işletme bölümleri için matematik giriş sınavı vardır.

Yüksek Lisans Bölümleri ve Yıllık Eğitim Ücretleri

Yüksek lisans programlarının eğitim dili İngilizce. Ücretler dönemliktir. Süre 4 dönem; Toplam ECTS 120. Başvuru ücreti 370 €.

  • İşletme Teknolojisi: 3,300 EUR

  • İletişim ve Medya Bilimleri: 2,300 EUR

  • İşletme Yönetimi (MBA): 3,200 EUR

  • İktisadi Analiz: 2,500 EUR

  • Kamu Politikaları Yönetimi: 2,190 EUR

  • Bölge ve Çevre Ekonomisi: 2,300 EUR

  • Uluslararası İşletme ve İktisat: 2,450 EUR

  • Marketing: 3,300 EUR

  • Uluslararası İlişkiler: 2,300 EUR

Sosyoloji: 2,300 EUR

Yüksek Lisans Programlarına Başvuru ve Kabul

Budapeşte Corvinus Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi planlayanlar lisans diploması ile başvuru yapabilir ve kabul alır. Corvinus Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi almak için ALES şartı aranmaz. Aday öğrenciler yılın her günü başvuru yaparak yılda en az 2 kere yüksek lisans eğitimine başlama şansına sahiptirler.

Ya Corvinus Üniversitesi’nden Kabul Alamazsam?

Hedefinizdeki programın giriş sınavını geçemezseniz; mülakat esnasındaki akademik bilgi ve becerileriniz yetersiz kalırsa; İngilizce dil seviyeniz beklenenin altında ise Corvinus Üniversitesi hazırlık programlarına katılabilirsiniz. Corvinus Üniversitesi bölüm hazırlık (foundation) programları ile sizi eğitimini almak istediğiniz bölüme hazırlayarak, eksiklerinizi giderecektir. Corvinus Üniversitesi bölüm hazırlık programlarına katılabilmek için intermediate ( orta seviye ) İngilizce seviyesine sahip olmanız gerekir.

Hazırlık Programları ve Ücretleri

Corvinus Üniversitesi lisans ya da yüksek lisans eğitimlerine şartlı kabul alan ve hazırlık eğitimine ihtiyaç duyan adaylar Genel Hazırlık Programından ya da Ekonomi Hazırlık Programından birini tercih edebilirler. Eğitimler bir akademik yıldır.

Genel Hazırlık Programı: 4,300 EUR + 200 EUR kayıt ücreti

Ekonomi Hazırlık Programı: 4,500 EUR + 500 EUR kayıt ücreti

Corvinus'ta öğrenmeye çok önem verilir. Üniversitenin felsefesine göre öğrenmek aynı zamanda keşif anlamına gelir, genellikle cevaplardan ziyade sorulara vurgu yapar, net çözümler yerine ikilemler verir. Corvinus Business School, önümüzdeki üç yıl için EFMD'nin EQUIS Akreditasyon Kurulu'nun Aralık 2018 kararı ile onurlandırıldı. Corvinus Business School, işletme ve yönetim okullarının en kapsamlı kalite güvencesi ve kurumsal akreditasyon sisteminin titiz standartlarını başarıyla karşılamıştır. Corvinus - Macaristan'daki tek işletme okulu olarak - dünya çapında 180 EQUIS akredite okulun seçkin ekibine katıldı.

Macaristan'da Destek Servisleri

Resmi temsilcisi olduğumuz Corvinus Üniversitesi'nden kabul alan danışanımız Macaristan'a varış sonrası dilediği takdirde aşağıdaki hizmetlerin birinden istifade edebilir:

  • Kısmi Danışmanlık Hizmeti: 1,500 EUR

  • Bütünsel Danışmanlık Hizmeti: 2,000 EUR

Sophia Academy, yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetleri sunan; Türkiye ve Macaristan ofisleri ile akredite bir Avrupa Birliği kuruluşudur.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page