top of page
  • Yazarın fotoğrafıİskender Balkanlar

Comenius Üniversitesi Tıp Eğitimi

Slovakya'da tıp okumak heyecan verici olabilir, çünkü eğitiminiz esnasında keşfedilecek çok şeyiniz olacaktır. Kültür ile ilgili olarak, gelenek ve modernite arasında bir karışım deneyimleyebilirsiniz. Slovakya tıp üniversiteleri müfredatları, günümüzde hala kullanılan geleneksel iyileştirme yöntemlerini unutmamakla birlikte çok modern ve Avrupai’dir. Öğrencilerin ihtiyaçları bireysel olarak ele alınmakta ve yeterliliklerini elde edenler, tıbbi kariyerlerine başlamak için mükemmel bir şekilde hazırlanmış olurlar.

Ayrıca, Slovakya'da yaşamak hiç de pahalı değildir. Slovakya’da tıp eğitimi ve yaşam giderleri çoğu Avrupa ülkelerinin maliyetleri altındadır. Slovakya’da tıp hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz! İngilizce tıp, dişçilik ve eczacılık programları akreditedir ve mezunlarının diplomaları Avrupa, Amerika, Kanada, İngiltere, Türkiye ve dünyanın daha birçok ülkesinde geçerlidir. Slovakya Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi ve Jessenius Tıp Fakültesi (Comenius University Jessenius School of Medicine) İngilizce tıp doktorluğu ve diş hekimliği programlarının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır. Slovakya'da tıp eğitimi süresi 6 yıldır. Aynı şekilde, Slovakya'da diş hekimliği eğitimi süresi de 6 yıldır.

Slovakya'da tıp okumak harika bir karardır! Ülkenin gerçekten ilginç bir kültürü ve tarihi var ve orada birçok şey keşfedeceksiniz. Açıkçası, çok güzel yerlere de hayran olabilirsiniz, çünkü Slovakya'nın bu konuda sunacağı çok şey var. Bununla birlikte, Slovakya'da tıp okumak için belki de ülkenin avantajları dışında en önemli nedeni ulusal eğitim sistemidir. Slovak üniversiteleri en iyiler arasındadır, bu nedenle çok iyi donanımlı tıp okullarıyla yüksek kaliteli tıp çalışmalarına erişebileceksiniz. Üniversitelerin uluslararası ortamı, gelecekteki kariyeriniz için mükemmel bir hazırlık sağlar. Yaşam maliyeti oldukça düşüktür ve yaşam çok rahattır, çünkü Slovakya kendinizi iyi hissedeceğiniz güvenli bir ülkedir. Kentler, Bratislava, Martin veya Kosice gibi eski kasabalar, küçük sokakları, büyüleyici meydanları ve tarihi binaları ile çok güzel. Buna ek olarak, Slovakya'da yaşarken Macaristan, Çek Cumhuriyeti veya Polonya gibi diğer birçok ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. Bizce, Slovakya'da tıp okumak iyi fikirdir ve buna değer. Ya sizce?

Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi

1919 yılında kurulan Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi (Comenius University Faculty of Medicine Bratislava) üniversitenin en eski ve prestijli fakültesidir. Slovakya’daki ilk tıp fakültesi olmasından dolayı Slovakya ve orta Avrupa’dan tüm başarılı tıp doktorluğu adaylarının kendine çekmiştir. Fakülte İngilizce tıp ve diş hekimliği programları sunar. Bratislava'daki prestijli Comenius Üniversitesi uluslararası alanda tanınmaktadır ve tıp eğitimi Avrupa ve Amerika'da direk tanınmaktadır. Üniversite dünya çapında en iyi 500 üniversite arasındadır ve AB'nin tüm düzenlemelerine uygundur. Eğitim kalitesi Almanya ve diğer prestijli Avrupa üniversiteleri ile aynıdır. Mezunlar tıp doktorluğu, diş hekimliği unvanlarını Avrupa’da ve Amerika’da direk kullanabilirler ve bir uzmanlığa da başlayabilirler. Comenius Üniversitesi, Slovakya'daki en eski ve en büyük üniversitedir. 1919 yılında kurulan Comenius Üniversitesi 1465 yılında Bratislava'da kurulan Academia Istropolitana'nın üniversite geleneklerini takip etmektedir. Adını 17. yüzyıl Çek öğretmeni ve filozofu Jan Amos Comenius'tan almıştır. Comenius Üniversitesi'nin 30.000'den fazla öğrencisi ve 2.000 öğretim üyesi vardır. Slovakya'daki çoğu üniversite gibi, çoğunlukla hükümet tarafından finanse edilmektedir. Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi 1919 yılında kurulan, Comenius Üniversitesi'nin en eski ve en prestijli fakültelerinden biridir. Slovakya'da tıp eğitimi sunan ilk fakülte olması, eğitim geleneği ve modern tıp programları nedeniyle, dünyanın her yerinden uluslararası öğrencilerin yurtdışı tıp eğitimi tercihleri arasında olmuştur. Corvinus Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi tıp ve diş hekimliği eğitimlerini İngilizce dilinde sunar. Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi programları, Slovak Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Akreditasyon Komitesi tarafından akredite edilmiştir. Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi, Slovakya'da tıp eğitimi ve araştırmasına adanmış en iyi ulusal kamu kurumları arasında yer almaktadır. Ulusal ve uluslararası birçok araştırma faaliyetine katılan koruyucu ve tedavi edici tıp programlarında fikir lideri olarak kabul edilmektedir. Slovakya, Avrupa Birliği'ne Mayıs 2004'te katıldı. O zamandan beri öğrenci ve öğretmen hareketliliğinin güçlendirilmesine ilişkin çeşitli girişimler uygulandı.

Slovakya Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi, Erasmus programı dahilinde ve Uluslararası Tıp Federasyonu çerçevesinde Avrupa üniversiteleri ile işbirliği yapmaktadır. 2004 yılında Michigan Üniversitesi ile Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi arasında Akademik İşbirliği Memorandumu imzalandı. O zamandan beri Michigan Üniversitesinden öğrenciler ve misafir akademisyenler Comenius Üniversitesini sıklıkla ziyaret etmektedirler.

Comenius Üniversitesi Martin Jessenius Tıp Fakültesi

Comenius Üniversitesi Jessenius Tıp Fakültesi Martin'de bulunan bir araştırma ve tıp eğitim fakültesidir. Slovakya’da tıp eğitimi sunan Jessenius Tıp Fakültesi, Slovak Üniversite Sıralaması ve Derecelendirme Birliği'ne göre sürekli Slovakya'nın bir numaralı tıp okulu olmuştur ve Orta Avrupa'daki en iyi tıp okullarından biridir.

Eğitim hastanesi Martin Üniversite Hastanesi, sadece Slovakya'da değil Avrupa’da da en iyi hastaneler arasında yer almaktadır. Fakülte üç mükemmellik merkezi sahibidir: Perinatoloji Araştırmaları Mükemmeliyet Merkezi, Deneysel ve Klinik Respiroloji Merkezi ve Kişiselleştirilmiş Terapide Araştırmalar Mükemmeliyet Merkezi. Jessenius Fakültesi, TEMPUS, CEEPUS, Erasmus + ve Avrupa Birliği Çerçeve programı gibi uluslararası programlarda yer almaktadır. Öğrenciler Budapeşte (Macaristan), Pécs (Macaristan) ve Olomouc'da (Çek Cumhuriyeti) 2 haftalık yaz stajlarına veya Lions Avusturya programı “Sınırların ötesinde tıp öğrencileri” kapsamında Avusturya hastanelerinde 1 aylık yaz stajlarına katılabilirler. Bratislava'daki prestijli Comenius Üniversitesi uluslararası alanda tanınmaktadır ve tıp eğitimi Avrupa ve Amerika'da direk tanınmaktadır. Üniversite dünya çapında en iyi 500 üniversite arasındadır ve AB'nin tüm düzenlemelerine uygundur. Eğitim kalitesi Almanya ve diğer prestijli Avrupa üniversiteleri ile aynıdır. Mezunlar tıp doktorluğu, diş hekimliği unvanlarını Avrupa’da ve Amerika’da direk kullanabilirler ve bir uzmanlığa da başlayabilirler. Sanal gezinti yapabilirsiniz.

Akreditasyonlar

Comenius Üniversitesi Slovakya Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Slovakya Ulusal Akreditasyon Komitesi, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir. Comenius Üniversitesi Bratislava Tıp Fakültesi mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir. Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular. Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Comenius Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir ve tıp mezunları Yurtdışı Yükseköğrenim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğine istinaden denklik başvurusu yapabilir ve denklik alabilirler. Comenius Üniversitesi İngilizce tıp ve dişçilik programlarının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır. Slovakya’nın uluslararası gözde kurumu Comenius Üniversitesi prestijli kuruluşların asli üyesidir.

Comenius Üniversitesi Dünya Sıralaması

Comenius Üniversitesi’nin, YÖK tarafından kabul edilen derecelendirme ajanslarına istinaden dünya üniversiteler sıralaması aşağıdaki gibidir.

Comenius Üniversitesi Tıp Eğitimi YÖK Denkliği

Slovakya’da tıp ve diş hekimliği eğitimi sunan Comenius Üniversitesi YÖK tanınan üniversiteler listesindedir. Comenius Üniversitesi YÖK tarafından tanınan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarına (Times Higher Education (THE), QS World University Rankings, Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking) göre en az ikisinde dünyada ilk bin üniversite arasında olduğundan mezunları YÖK'e başvuru yaparak denklik alabilirler.

Comenius Üniversitesi Tıp Eğitim Ücretleri

Tıp (Jessenius Faculty of Medicine in Martin)

Eğitim dili İngilizce. Eğitim süresi 6 yıl. Toplam ECTS 360. Yıllık eğitim ücreti 10,900  €.

Tıp (Faculty of Medicine in Bratislava)

Eğitim dili İngilizce. Eğitim süresi 6 yıl. Toplam ECTS 360. Yıllık eğitim ücreti 11,000  €.

Diş Hekimliği (Faculty of Dentistry in Bratislava)

Eğitim dili İngilizce. Eğitim süresi 6 yıl. Toplam ECTS 360. Yıllık eğitim ücreti 12,500  €.

Eczacılık

Eğitim dili İngilizce. Eğitim süresi 5 yıl. Yıllık eğitim ücreti 7,500  €. Fakülte, Avrupa Eczacılık Fakülteleri Birliği üyesidir.

Comenius Üniversitesi Tıp Eğitimi Giriş Sınavı

Comenius Üniversitesi 2024 Tıp Giriş Sınavları yazılı test formatındadır ve adayın lise biyoloji ve kimya bilgisini ölçer. Sınavın içeriği 100 soru biyolojiden, 100 soru kimyadan ibarettir. Sınav süresi 3 saattir. Sınav ücreti 100 Euro. Sınavlar online yapılır. Adayların sınavlara bir kere girme hakkı vardır.

Bratislava Comenius Üniversitesi 2024 tıp ve diş hekimliği giriş sınavları tarihleri şu şekildedir:

-Tıp: 25 Haziran 2024

-Diş Hekimliği: 26 Haziran 2024

Son başvuru günü 13 Mayıs 2024.

-Tıp: 13 Ağustos 2024

-Diş Hekimliği: 14 Ağustos 2024

Son başvuru günü 22 Temmuz 2024.

Comenius Üniversitesi Martin Jessenius Tıp Fakültesi giriş sınavı biyoloji ve kimya olmak üzere 80 sorudan ibarettir. Sınav süresi 80 dakikadır. 2024 tıp giriş sınavları tarihleri şu şekildedir:

-12 Temmuz 2024

-10 Ağustos 2024

Giriş Sınavı Başvuru Evrakları

1.Pasaport Fotokopisi

2.Lise Diploması ve Transkripti

4.Hepatit B Aşı Karnesi

Evraklar İngilizce dilinde olmalıdır.

Comenius Üniversitesi'nde Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Slovakya'da tıp, diş hekimliği, eczacılık okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Avrupa'da premed eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa ülkelerinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu esas alınarak ve gerekçelendirilerek) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve Comenius Üniversitesi kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Schengen Bölgesi’nde premed almanın avantajlarını kullanan öğrenciler hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilirler ve diledikleri takdirde misafir öğrenci olarak bulunabilirler. Böylece, hayatlarının 6 yıllarının geçeceği ve kariyerlerini şekillendirecek ülkenin kültürü, sosyal yaşamı, akademik atmosferi ile yakinen tanışmış olur. Yaşayarak ve bilerek alınan bir karar kadar isabetli ne olabilir ki! Premed eğitimleri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.   

Comenius Üniversitesi Konaklama Çözümleri

Comenius Üniversitesi uluslararası öğrencilere yurtlarda konaklama imkanı sunar. Yurtların aylık ücretleri yurt binasına, odada kalan kişi sayısına göre değişmektedir. İki ve üç kişilik odalar 100-150 EUR. Bir kişilik odalar 120-175 EUR. Eat & Meet öğrenci kantini, 450 oturma kapasiteli modern, klimalı bir alanda yer alır; terasta oturma alanı da mevcuttur.

Restoranda her gün en az bir glütensiz ve vejetaryen yemeğin yanı sıra Slovak ve dünya mutfaklarından geniş bir seçki sunulur. Günlük menüye ek olarak ızgara etler ve kızartılmış peynirler ve haftalık makarna menüsü veya uluslararası mutfak spesiyaliteleri eklenebilir. ISIC öğrenci kartı olan öğrencilerin yemek yardımından yararlanma hakları vardır. Her öğrencinin günde 2 sübvansiyon alma hakkı vardır. Kahvaltı fiyatı 1,90 €'dan başlar. Günlük menü, ızgara çeşitleri fiyatı 2,00 €'dan* başlar (*sübvansiyonlu). Yurtlarını yakından tanımak için sanal gezinti yapabilirsiniz.

Slovakya'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Comenius Üniversitesi'nde okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

Bratislava

Heyecan verici modern bir şehir olan Bratislava Tuna Nehrinin kıyısındadır ve Avusturya ve Macaristan’a komşudur. Tuna Nehrinin içinden geçtiği Bratislava kendi küçük ama kalbi büyük ülke Slovakya’nın başkentidir. Bratislava üniversitelerinde eğitim alan uluslararası öğrencilerin hayatlarında Tuna nehrinin kıyısında yapılan yürüyüşler unutulmaz anlar yaşamalarına vesile olurken şehrin “Sad Janka Král’a“ parkında keyifli anlar yaşarlar. Tam bir öğrenci şehri olan Bratislava’da öğrencilere çoğu yerde indirim uygulanır. Uluslararası bir öğrencinin aylık gideri 300-400 E arasındadır. Kahvaltınızı Viyana’da yapıp akşam yemeğini Bratislava merkezde yemeye ne dersiniz? Slovakya’nın Shenghen ülkesi ve Avusturya’ya komşu olmasının en büyük avantajlarından biri de bu olsa gerek. Viyana Bratislava arası yarım saatlik bir yoldur (56 km). Almanların Pressburg, Macarların Pozsony dediği bu temiz şehirde kendinizi bir anda Münih’te de zannedebilirsiniz. Keltlerin ve Romalıların da yaşadığı bu tarihi şehirde ilk üniversite Istropolitana Academy, adıyla 1465de kuruldu. Bratislava 1526 ile 1784 arasında Macar İmparatorluğunun başkenti olarak kaldı. Habsburg kralları şehrin gotik Katedrali Aziz Martin'de taç giyerdi. Tarihi olduğu kadar Avrupa’nın kalbinde modern bir kültür merkezi olmaya devam eden Bratislava’da uluslararası geçerliliği Slovakya üniversitelerinde kaliteli eğitim olanakları son yıllarda uluslararası öğrencilerin dikkatini çekmektedir. Uluslararası öğrenciler Avrupa diplomasına sahip tam lisanslı doktor veya diş hekimi olarak mezun olacak ve Avrupa Birliği'nin herhangi bir yerinde çalışabileceklerdir. Öğrenciler, AB diplomasına sahip tam lisanslı doktor veya diş hekimi olarak mezun olacak ve Avrupa Birliği'nin herhangi bir yerinde çalışabileceklerdir.

Martin

Martin, Slovakya'nın kuzeyinde, Turiec nehrinde, Malá Fatra ve Veľká Fatra dağları arasında, Žilina kenti yakınlarındaki bir şehirdir. Nüfusu yaklaşık 61.000 ve Slovakya'daki en büyük sekizinci şehir. 10. yüzyılın ikinci yarısından 1918'e kadar Macaristan Krallığının bir parçasıydı. Martin'e dair yazılı kaynaklarda ilk kaydedilen referans Vila Sancti Martini adı altında 1284'e tarihlenmektedir. Kasaba, 19. yüzyılda en önde gelen Slovak kültür merkezi oldu. Orada çeşitli kültürel kurumlar (Slovak Matica ve Slovak Ulusal Müzesi dahil) kuruldu. 19. ve 20. yüzyıl başlarında Slovakya'nın özgürleşmesine yol açan siyasi faaliyetlerin çoğu Martin'de düzenlendi.

En eski bina, 13. yüzyıldan kalma Saint Martin Tours'a adanmış bir Romanesk kilisedir. Slovak Ulusal Müzesi, etnografik koleksiyonunu Martin'e yerleştirdi. Martin'deki Slovak Oda Tiyatrosu, 1944'te Slovakya'daki ikinci profesyonel tiyatro şirketi olarak kuruldu. Tiyatro binası şehir merkezinin bir dönüm noktasıdır. Martin, Slovakya'daki üç tıp fakültesinden biri olan Jessenius Tıp Fakültesine ev sahipliği yapmaktadır. Martin, dünyanın her yerinden ve Avrupa'daki hemen hemen her ülkeden Jessenius Tıp Fakültesine 'nde İngilizce öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrencileri cezbetmektedir. Uluslararası öğrenciler Avrupa diplomasına sahip tam lisanslı doktor veya diş hekimi olarak mezun olacak ve Avrupa Birliği'nin herhangi bir yerinde çalışabileceklerdir. Öğrenciler, AB diplomasına sahip tam lisanslı doktor veya diş hekimi olarak mezun olacak ve Avrupa Birliği'nin herhangi bir yerinde çalışabileceklerdir.

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page