top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Charles Üniversitesi Pilsen Tıp Fakültesi

Charles Üniversitesi, Avrupa'nın en büyük ve en eski üniversitelerinden biridir. Beş adet tıp fakültesi vardır ve bu Charles Üniversitesi tıp fakülteleri Pilsen, Prag ve Hradec Kralove'de bulunurlar.

Pilsen'deki Charles Üniversitesi Tıp Fakültesi, uluslararası öğrencilere İngilizce diş hekimliği ve tıp eğitimi alma fırsatı sunar. Pilsen, Çek Cumhuriyeti'ndeki en kalabalık 4. şehir olarak sıralanan 175.000'den fazla nüfusa sahiptir. Pilsen şehri, gotik bir katedral, belediye binaları ve tarihi tüneller gibi çok çeşitli turistik ve tarihi mekanlara sahiptir.

Diğer tüm Avrupa üniversitelerinde olduğu gibi, Charles Üniversitesi Pilsen Tıp Fakültesinde de 6 yıl süren tıp ve 5 yıl devam eden diş hekimliği eğitimleri sunulur. Klinik öncesi yıllar çoğunlukla biyoloji ve kimyanın temelleri ile ilgili teorik konulara ayrılmıştır. Fakülte, klinik yıllarında uygulamalı dersler için öğrencilerine simülatörler ve işbirliği yapan öğretim klinikleri ve hastaneler sağlamaya özen göstermiştir. Doktor olmak için sadece nasıl tedavi edileceğini değil, aynı zamanda hastalarla nasıl iletişim kurulacağını da bilmek önemlidir. Sadece Charles Üniversitesi değil, Çek Cumhuriyeti'ndeki tüm tıp üniversiteleri geleceğin doktorları için mümkün olan en iyi eğitimi sağlamak için yatırım yapıyor ve çalışıyor.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ PİLSEN TIP FAKÜLTESİ DÜNYA SIRALAMASI

Pilsen Tıp Fakültesi-Charles Üniversitesi, ARWU, The Times Higher Education, CWTS, QS derecelendirme kuruluşlarınca dünyanın en iyi 400 üniversitesi arasındadır. Modern ve dünya çapındaki eğitimleri ve yüzlerce yıllık öğretim gelenekleri ile Charles Üniversitesi Avrupa'nın en iyi 100 üniversitesi arasındadır. Mezunların diplomaları Avrupa Birliği, İsrail, Amerika ülkelerinde kabul görür.

Çekya'da tıp eğitiminde Charles Üniversitesi sonrasında Palacky Üniversitesi ve Masaryk Üniversitesi gelmektedir.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ PİLSEN TIP FAKÜLTESİ YÖK DENKLİĞİ

Charles Üniversitesi YÖK tarafından güvenilir bulunan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarınca sürekli ilk bin üniversite arasında olduğundan mevcut YÖK denklik yönetmeliğine göre Charles Üniversitesi Pilsen Tıp Fakültesi mezunları STS tabi olmazlar ve doğrudan YÖK denkliği alırlar.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ PİLSEN TIP FAKÜLTESİ PROGRAMLARI & ÜCRETLERİ

Charles Üniversitesi'nden diploma almak, Avrupa'nın ve dünyanın her yerinde uygulamaya başlamanıza veya eğitiminize devam etmenize olanak tanır. Charles Üniversitesi Pilsen Fakültesi, Dünya Sağlık Örgütü tarafından akredite edilmiştir ve Dünya Tıp Okulları Rehberinde listelenmiştir. Charles Üniversitesi Pilsen Tıp Fakültesi İngilizce dilinde sunulan programlar ve ücretleri şu şekildedir.

  • Tıp: €16,500 / 6 yıl

  • Diş Hekimliği: €16,500 / 5 yıl

CHARLES ÜNİVERSİTESİ PILSEN TIP FAKÜLTESİ GİRİŞ SINAVI & KABUL ŞARTI

İngilizce öğretilen tıp ve diş hekimliği programlarının müfredatı, mevcut uluslararası standartlarla tamamen karşılaştırılabilir ve AB tarafından akredite edilmiştir.

Giriş Sınavı Kimya, Biyoloji ve Fizik alanlarında çoktan seçmeli bir testten oluşur. Öğrenci kabulü Fakülte Dekanlığının sorumluluğundadır. Sınav sonucuna bağlı olarak, gerekli sonuçları elde edenler, aynı yılın Eylül ayı sonlarında Pilsen Tıp Fakültesi'ne kayıt olurlar. Giriş sınavında başarısız olan öğrenciler, aynı akademik yıl içinde sınava tekrar giremezler.

Konaklama Çözümleri

Fakülte, kampüse yakın 3 yurt binasında öğrenci konaklaması sunmaktadır. Bina iki, üç ve dört kişilik odalardan oluşmaktadır. Odalar, masalar, sandalyeler, yataklar, ısıtma sistemi ve çarşaflarla eksiksiz bir şekilde döşenmiştir. Her binanın birinci katında kahve, çay ve atıştırmalık otomatları bulunmaktadır. Aylık ortalama fiyatı 300€ civarındadır.

Charles Üniversitesi Pilsen Tıp Fakültesi'nde Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Charles Üniversitesi Birinci Tıp Fakültesi'nde tıp ya da diş hekimliği okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Avrupa'da premed eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa ülkelerinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu esas alınarak ve gerekçelendirilerek) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve hedefinizdeki Charles Üniversitesi Pilsen Tıp Fakültesine kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Bu üç ülke de AB üyesi ve Schengen Bölgesi ülkesi olduklarından hazırlık öğrencileri hem hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilecekler; hem de kabul sonrası hedeflenen ülkeye herhangi bir viza ihtiyacı duymadan rahatlıkla yolculuk edebileceklerdir.   

Çekya'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Çekya'da tıp okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page