top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Charles Üniversitesi İkinci Tıp Fakültesi

Prag Charles Üniversitesi'nin bir parçası olan İkinci Tıp Fakültesi eğitim-öğretim çalışmalarının da yapıldığı Avrupa'nın en büyük hastanelerinden biri olan Motol Üniversite Hastanesi'nde bulunmaktadır. Charles Üniversitesi İkinci Tıp Fakültesi teorik dersleri çoğunlukla Motol'deki (Plzeňská Kampüsü) teorik ve klinik öncesi bölümlerde öğretilir; Na Bulovce Hastanesi kliniklerinde ve bölümlerinde ve Askeri Üniversite Hastanesinde bazı klinik eğitimler verilmektedir.

Öğrenciler başka hastanelerde de staj ve uygulamalı eğitimler yaparlar. Fakültenin temel amacı, nitelikli hekimler yetiştirerek ve araştırmalar yaparak yüksek kalitede tıbbi çalışma sağlamak ve tıp bilgisini artırmaktır. Kapsamlı klinik geçmişimiz, pratik çalışmaya odaklanan en kaliteli eğitimi sağlar. Fakültenin önceliklerinden biri, uluslararası kabul görmüş tıbbi araştırmalarıdır. Birkaç yıl boyunca yapılan bağımsız değerlendirmelere göre Prag İkinci tıp Fakültesi Çekya'daki en iyi tıp fakültelerinden biridir.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ DÜNYA SIRALAMASI

Charles Üniversitesi İkinci Tıp Fakültesi dünyanın en iyi ilk 500 üniversite arasındadır. Mezunların diplomaları Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Topluluğu, İsrail, Amerika ülkelerinde kabul görür.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ YÖK DENKLİĞİ

Charles Üniversitesi İkinci Tıp Fakültesi YÖK tarafından güvenilir bulunan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarınca sürekli ilk bin üniversite arasında olduğundan mevcut YÖK denklik yönetmeliğine göre Charles Tıp Mezunları asla STS tabi olmazlar ve doğrudan YÖK denkliği alırlar.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ ÜCRETİ

Prag'da bulunan Charles Üniversitesi İkinci Tıp Fakültesi İngilizce tıp eğitimi sunar. Bu programın yıllık eğitim ücreti 19.000 EUR. Tıp programı 6 yıl sürer; 6 yıllık tıp eğitim programı "Medicinae Universae Doctor" = Genel Tıp Doktoru (M.D.) unvanı ile tamamlanır.

Prag İkinci Tıp Fakültesi, lise mezunlarına altı yıllık tam zamanlı genel tıp eğitimi sağlar. İngilizce tıp eğitimi 1992'den beri verilmektedir ve standart ulusal akreditasyonun yanı sıra, California Medical Board tarafından da akredite edilmiştir. Bu da öğrencilerin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki işlere başvurmalarını kolaylaştırır. Müfredat teorik ve klinik öncesi konuları, ardından klinik konuları içerir ve hem uluslararası hem de Çek öğrenciler için aynıdır.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ İKİNCİ TIP FAKÜLTESİ KABUL ŞARTI

Çekya’da tıp ya da diş hekimliği okumak isteyenler üniversitenin giriş sınavına girerler. Charles Üniversitesi İkinci Tıp Fakültesinde okumak isteyenler lise biyoloji, kimya, fizik bilgisinin ölçüldüğü çoktan seçmeli bir teste tabi olurlar. Test sonrası yapılan mülakatın başarıyla verilmesi gerekir. 2023 Charles Üniversitesi İkinci Tıp Fakültesi giriş sınavı tarihi 31 Mayıs. Diğer bir alternatif de 28 Haziran tarihinde yapılan sınavdır. Bu sınavlara son başvuru tarihi 30 Nisan.

Kaç Öğrenci Kabul Alıyor?

En yüksek puana sahip adaylar eğitim için kabul edilir. Fakültenin kapasitesine göre kabul edilen toplam başvuru sayısı (en fazla 90). Toplam puanı asgari puan sınırının üzerinde veya üzerinde olan adaylar kabul edilir. Fakülte Dekanı, kabul/kabul etmeme kararını inceleyebilir ve ek başvuru kabul edebilir.

Prag İkinci Tıp Fakültesi Müfredatı

Eğitimin ilk üç yılı, gerekli becerileri ve bilimsel bilgiyi sağlayacak bir dizi farklı teorik ve klinik öncesi konulardan oluşur. Üçüncü yılın sonunda öğrenciler, klinik konuları çalışırken hastalar ve hemşireler ile iletişim kurabilmek için Çek dilinde bir sınavı geçmeleri gerekir. Dördüncü, beşinci ve altıncı yıl blok program öğretimi ile klinik disiplinlerden oluşur. Uygulamalı eğitim, Motol Üniversite Hastanesi'nde ve Prag ve diğer şehirlerdeki özel sağlık enstitülerinde yapılır. Prag İkinci Tıp Fakültesi eğitimleri esnasında öğrencilerden ayrıca bağımsız bilimsel araştırmalarda yeteneklerini kanıtlamaları beklenir ve seçmeli derslere ve uzmanlık kurslarına katılarak özellikle ilgilendikleri konu ve alanlarda bilgi edinme ve geliştirme şansını iyi kullanmaları beklenir. Son sınavlar Dahiliye, Pediatri, Cerrahi, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Halk Sağlığı konularında yapılmaktadır.

Araştırma ve Öğretimde Mükemmeliyet

Çekya'da tıp eğitimini İkinci Fakültede alanlar, uluslararası üne sahip bilim adamları ve Çek Cumhuriyeti'nde özellikle insan genetiği ve genomiği, çocukluk onkolojisi ve hematoloji, onkojinekoloji, sinirbilim ve pediatri alanlarındaki araştırmalara odaklanan birçok tıp alanındaki araştırma liderleriyle günlük iletişim kurabilirler.

Akademik kadro ve doktora öğrencileri, ulusal veya uluslararası ödüllerin sahibidir.

Motol Üniversite Hastanesi ve Diğer Öğretim Üsleri

Öğrenciler, uygulamalı eğitimlerinin çoğunu, İkinci Tıp Fakültesi'nin klinik üssü ve Orta Avrupa'nın en büyük ve en gelişmiş hastanelerinden biri olan Motol Üniversite Hastanesi'nde geçirirler. Motol Üniversite Hastanesi, Prag sakinleri ve Çek Cumhuriyeti'nin tamamı için tüm tıbbi alanlarda bakım sağlar. Çek Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere seçkin VIP hastalarının tedavisi ile ünlüdür. Pediatri bölümünde 690, yetişkin bölümünde ise 1230 yatak olmak üzere toplamda yaklaşık 2300 yatak bulunmaktadır. Her yıl 70.000'den fazla hasta hastaneye kabul edilmekte ve 750.000'den fazla ayakta tedavi gören hasta tedavi edilmektedir. 800'ü tıp doktoru olmak üzere toplam 3.000 sağlık personeli istihdam edilmektedir. Tüm Pediatri bölümleri son derece uzmanlaşmıştır ve Onkoloji, Hemodiyaliz, Epileptoloji, vb. gibi bazı tıbbi hizmetler Çek Cumhuriyeti'nde benzersizdir.

Prag-Yaşamak ve Eğitim Almak İçin Mükemmel Bir Yer

Yurtdışında tıp okumak ve bu esnada da zengin deneyimler elde etmek, heyecan verici bir hayat sürmek, harfiyen söylemek gerekirse dünyanın her yerinden insanlar ile tanışmak istiyorsanız Prag'dan daha iyisini bulamazsınız. 1.3 milyon nüfuslu Prag ülkenin en büyük sanayi, ticaret ve finans merkezidir. Ayrıca Prag, güzel bir tarihi şehir ve Avrupa açısından önem taşıyan kültürel, sosyal ve politik bir merkez olarak bilinir. Prag Kalesi, Charles Üniversitesi, Ulusal Tiyatro, Ulusal Müze gibi köklü geleneklere sahip en önemli ulusal ve devlet kültür kurumlarının da merkezidir. Prag, Çek Cumhuriyeti'nin başkentidir ve 'Avrupa'nın kalbinde yer almaktadır. Hiç şüphe yok ki Prag'ı çok çekici, yaşaması kolay ve de nispeten ucuz bulacaksınız.

Prag'da Yıllık Yaşam Giderleri

Prag'da tıp okumak için Çekya'da tıp eğitimi almaya karar veren bir aday yıllık ortalama yurtta konaklama 1,800 Euro, yeme-içme 2000-3,000 Euro, toplu ulaşım 140 Euro, kitaplar 160 Euro tutarında para harcar.

Giriş Sınavı Deneme Testi

Charles Üniversitesi İkinci Tıp Fakültesi giriş sınavına yönelik hazırlanan deneme testini çözebilirsiniz.

Çekya'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Çekya'da tıp okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page