top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesi

Orta Avrupa'nın en eski üniversitesi olan Charles Üniversitesi, 7 Nisan 1348'de kuruldu. Çek Cumhuriyeti'ndeki Charles Üniversitesi, dünyanın en prestijli üniversitelerinden biridir. Üniversitenin beş tıp fakültesinden en uygun eğitim ücretine sahip olanı da Hradec Kralove şehrinde bulunan Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesidir.

Klinik eğitim, 37 klinik ve bölüm, 4000 doktor ve hemşire kadrosu ile 1400 yatak kapasiteli Fakülte Hastanesi'nde verilmektedir. Şu anda Genel Tıp ve Diş Hekimliği okuyan 1500 öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin 310’u yabancıdır. Charles Üniversitesi – Hradec Kralove Tıp Fakültesi Eğitim Merkezi, Hradec Králové Üniversite Hastanesi'nde bulunmaktadır. Hradec Kralove Tıp Fakültesinin ABD, Rochester'daki prestijli Mayo Clinic ile mükemmel bir ilişkisi var. Çekya'da tıp eğitimi veren diğer tıp fakültelerini geride bırakan bu benzersiz işbirliği, Rochester'da 3 aylık klinik çalışması sunar.

Genel Tıp ve Diş Hekimliği öğrencilerine yönelik klinik eğitim Üniversite Hastanesinde verilmektedir. Bilimsel ve pedagojik eğitimlerde Üniversite Hastanesi Tıp Fakültesi ile yakın işbirliği içindedir. Fakülte, tıbbi gelişimin birçok alanında lider olmaktan gurur duyar. Örneğin 1947 - 1951 yıllarında Hradec Kralove'de akademisyen Jan Bedrna tarafından gerçekleştirilen ilk kalp ameliyatları, Çek kardiyocerrahisinin başlangıcı olmuştur. Aynı yıl, akademisyen Rudolf Petr, Cumhuriyet'teki ilk beyin cerrahisi kliniğini kurmasıyla tanınır. 1958'den itibaren Prof. Jaroslav Prochazka, açık kalp ameliyatı sırasında ekstrakorporeal dolaşımı kullanan ilk kişilerden biriydi. 1967 yılında Prof. Josef Erben, bu ülkede de bir ilk olarak hemodiyalizin düzenli kullanımına başladı.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ HRADEC KRALOVE TIP FAKÜLTESİ DÜNYA SIRALAMASI

Hradec Kralove Tıp Fakültesi-Charles Üniversitesi, ARWU, The Times Higher Education, CWTS, QS derecelendirme kuruluşlarınca dünyanın en iyi 400 üniversitesi arasındadır. Modern ve dünya çapındaki eğitimleri ve yüzlerce yıllık öğretim gelenekleri ile Charles Üniversitesi Avrupa'nın en iyi 100 üniversitesi arasındadır. Mezunların diplomaları Avrupa Birliği, İsrail, Amerika ülkelerinde kabul görür.

Çekya'da tıp eğitiminde Charles Üniversitesi sonrasında Palacky Üniversitesi ve Masaryk Üniversitesi gelmektedir.

HRADEC KRALOVE'DEN TÜRKİYE'YE YATAY GEÇİŞ

Charles Üniversitesi-Hradec Kralove Tıp Fakültesi dünyanın en iyi ilk 400 üniversite arasındadır. Dolayısı ile Hradec Kralove Tıp Fakültesinde eğitime başlayan bir öğrenci dilediği takdirde Türkiye Cumhuriyeti tıp fakültelerine herhangi bir STS tabi olmadan yatay geçiş yapabilir. Konuya dair detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

ÇEKYA'DA TIP OKUMAK VE YÖK DENKLİĞİ

Charles Üniversitesi YÖK tarafından güvenilir bulunan dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarınca sürekli ilk bin üniversite arasında olduğundan mevcut YÖK denklik yönetmeliğine göre Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesi mezunları STS tabi olmazlar ve doğrudan YÖK denkliği alırlar.

CHARLES ÜNİVERSİTESİ HRADEC KRALOVE TIP FAKÜLTESİ ÜCRETLERİ

Uluslararası tanınan diploması ve ABD Mayo Clinic'de mükemmel araştırma olanakları ile modern, yeşil ve güvenli bir şehirde uygun yaşam maliyetlerine tıp ve diş hekimliği eğitimi sunan Charles Üniversitesi Hradec Kralove yıllık ücretleri:

  • Tıp: 16,000 EUR /6 yıl/

  • Diş Hekimliği: 16,500 EUR /5 yıl/

CHARLES ÜNİVERSİTESİ HRADEC KRALOVE TIP FAKÜLTESİ KABUL ŞARTLARI

Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesinde tıp veya diş hekimliği programlarından birine kabul edilmek için düzenlenen giriş sınavlarında başarılı olmak gerekir. Giriş sınavı; yazılı ve sözlü olmak üzere iki kısımdan oluşur ve Sophia Academy tarafından İstanbul’da organize edilir. Yazılı sınav 80 sorudan ibarettir. 1-20 Biyoloji 21-40 Basic Human Anatomy and Physiology 41-60 Kimya 61-80 Fizik ya da Matematik Sınav konularını bu linkten inceleyebilirsiniz.

Sözlü sınav ise iki oturumdan ibarettir.

I. Tarafınıza verilen bilimsel-tıbbi bilgileri anlama, analiz etme, yorumlama ve karar verme yeteneğiniz ölçülür.

II. Kişisel profil incelemesi: Öğrencinin etik ve ahlaki yönleri, iletişim becerilerini, takım çalışmasını ve işbirliği becerilerini içermektedir.

HRADEC KRALOVE TIP FAKÜLTESİ GİRİŞ SINAVI ÖRNEK SORULAR

Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesini hedefleyenler mevcut lise müfredat bilgilerine istinaden aşağıdaki mini testi çözerek giriş sınavı soru türleri ve içerikleri ile tanışabilirler.

Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesi'nde Okumak İçin Önce Premed Diyenler

Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesi'nde tıp ya da diş hekimliği okumak isteyen fakat akademik İngilizcesini kabul için gerekli seviyeye taşımak isteyen; bölüm derslerinde takviye ihtiyacı duyan her aday sunduğumuz premed opsiyonlarını değerlendirebilir.

Avrupa'da premed eğitimi adayın İngilizce seviyesine ve lise bölüm dersleri bilgisine istinaden bir ya da iki dönem olabilmektedir.

Avrupa ülkelerinde hangi premed okulunun (adayın mevcut akademik durumu esas alınarak ve gerekçelendirilerek) en iyi olduğunu hem tecrübeye hem de verilere dayanarak; hangi premed okulunun sizi başarılı bir şekilde hazırlayacağını ve Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesine kabulünüzü sağlayacağını bilmekteyiz.

Biz, Sophia Academy olarak adayların hedef üniversite ve İngilizce + Bölüm bilgilerine istinaden genelde şu üç premed okulunu önermekteyiz.

Bu üç okulun birinde hazırlık eğitimi alan adayın hedef üniversitesinin giriş sınavını başarıyla vermesinin akabinde transfer ve kayıt işlemlerini, gidilen ülkedeki/şehirdeki yerel rehberlik hizmetlerini sağlamaktayız.

Bu üç ülke de AB üyesi ve Schengen Bölgesi ülkesi olduklarından hazırlık öğrencileri hem hazırlık eğitimleri esnasında hedef üniversitelerini ziyaret edebilecekler; hem de kabul sonrası hedeflenen ülkeye herhangi bir viza ihtiyacı duymadan rahatlıkla yolculuk edebileceklerdir.

Hradec Kralove’de Yaşam

Çek Cumhuriyeti'nin en güzel şehirlerinden biri olan Hradec Kralove (yaklaşık 100.000 nüfuslu), Elbe (Labe) ve Kartal (Orlice) nehirlerinin birleştiği yerdedir. Hradec Králové 1225'te özgür bir kraliyet şehri oldu. 14. yüzyılda Çek kraliçelerinin çeyiz kasabası oldu ve böylece adına Králové (Queens'in) kelimesi eklendi. Kasabanın simge yapıları, Gotik Kutsal Ruh katedrali ve Beyaz Kuledir. 18. yüzyıldaki savaş, şehrin bir kaleye dönüştürülmesini gerekli kılmıştır. Şehir, Çekoslovakya'nın en güzel ve modern şehirlerinden biri haline geldi. 1945'te kasaba, Charles Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni ve daha sonra Charles Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni ve Askeri Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni kazandı.

Yetki & Resmi Temsilcilik

Üniversitelerin yetki vermediği ve başvuru sürecini profesyonel olarak ele almayan yurtdışı eğitim firmaları ile sağlıksız iş birliğine girişmemek adına Hradec Kralove Tıp Fakültesi tarafından yetkilendirilen Sophia Academy ile yola çıkmanızı tavsiye ederiz.

Charles Üniversitesi Hradec Kralove Tıp Fakültesi yapılan özel anlaşmaya göre, Sophia Academy önümüzdeki beş yıllık süreçte tüm başvuru ve giriş sınavları süreci için yetkilendirilmiştir.

Varış Sonrası Destekler

Bulgaristan, Macaristan sonrası Sophia Academy Hradec Kralove-Çekya'da da yerleşik profesyonel ekibi ile aday/kabul edilen öğrencilerine Çekya'ya varış sonrası yerelde de profesyonel destek hizmetlerine devam eder.

Çekya'da Tıp Eğitimi Danışmanlığı

Çekya'da tıp okumak için profesyonellerden destek alarak planlama yapmak ve başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page