top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Çekya’da Psikoloji Okumak

Doğu Avrupa'nın en güzel ülkelerinden biri olarak kabul edilen Çek Cumhuriyeti, son birkaç on yıl içinde hızlı bir gelişme ve ekonomik kalkınma göstererek 2006'da Dünya Bankası tarafından “gelişmiş ülke” olarak derecelendirilen ilk eski Doğu Bloku devleti oldu. Bugün Çekya (Çek Cumhuriyeti), şu anda üniversitelerine kayıtlı yaklaşık 44.000 yabancı öğrenci ile yurtdışında eğitim için giderek daha popüler hale gelen bir destinasyondur.

Yurtdışında İngilizce psikoloji eğitimi almak isteyen ve bu tercihini Çekya'dan yana kullanan adaylar Orta Avrupa’da iyi bir Amerikan Üniversitesi olan ve öğrencilerini çift diploma ile mezun eden Prag New York Üniversitesinin psikoloji programını seçerler. Çekya’da psikoloji eğitimi öğrencileri Erasmus ile diledikleri Avrupa üniversitesinde değişim öğrencisi olarak bulunabilirler ve hatta Viyana, Varşova, Lodz veya Krakov gibi tarihsel kentleri kolayca ziyaret edebilirler.

 

Çekya'da Psikoloji Okumak İçin Hazırlık Eğitimi

Yurtdışında psikoloji okumak için planlama yapanlar Çekya'da psikoloji okumak için harekete geçtiklerinde önlerine UNYP-Prague çıkar. Çekya'da psikoloji eğitimi almak isteyen fakat İngilizce dil yeterliliğine ve akademik beceriler kazanımlarına ihtiyacı olan adaylar, Çekya üniversitelerinin kabul ettiği ve tanıdığı uluslararası üniversite hazırlık eğitimi sunan Smartversity Psychology Pathway programına katılabilirler. Smartversity eğitimi sonrası Çekya'da psikoloji okumak isteyen aday UNYP'den kabul alır ve birinci sınıftan eğitimine başlar.

 

PRAG NEW YORK ÜNİVERSİTESİ-UNYP

Avrupa’da bir Amerikan Üniversitesinde İngilizce psikoloji eğitimi almak istiyorsanız tam da yerindesiniz. İngiltere ve Amerika üniversiteleri ile yapmış olduğu işbirliklerine istinaden öğrencilerini UNYP diplomasının yanına da birer İngiliz veya Amerikan diplomasi ile de mezun etmesinden dolayı UNYP Çekya'daki İngiltere ve Amerika diye adlandırılmaktadır. Öğretim üyeleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Çek Cumhuriyeti'nden (toplamda 20'den fazla ülke) geliyor ve beraberinde hem akademik hem de profesyonel geçmişe sahipler. Bu UNYP'yi çok kültürlü yapar ve her öğrenci için gerçekten uluslararası bir ortam sunar. Prag New York Üniversitesi programlarının kalite güvencesi Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvence hükümlerinin uygulanmasıdır. Çek üniversiteleri arasında yapısı gereği farklı bir konumda olan UNYP, Çekya'da psikoloji okumak için sunmuş olduğu psikoloji programı ile geleceğin psikologlarını uluslararası bir deneyim ve vizyon ile yetiştirmektedir. Yıllık eğitim ücreti 12,500 USD.

ULUSLARARASI ÇİFT DİPLOMA

UNYP psikoloji öğrencileri biri Amerika (State University of New York & Empire State College), diğeri de Avrupa (UNYP Europe) olmak üzere çift diploma ile mezun olurlar.

Şehirlerin Kraliçesi-PRAG

Avrupa’da şehirlerin kraliçesi. Tarihi, modern, eğlenceli, canlı ve her zaman güvenli. Bir zamanlar adı Yeni Kudüs olan Prag, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi kendine çeker. Göze çarpan kaleleri, UNESCO listesindeki miraslar, gelişen sanat hayatı, müzeleri ve gece hayatı ile Prag QS En İyi Öğrenci Şehirleri endeksinde 26. sıradadır. Prag, dünyanın en iyileri arasında yer alan ülkenin en tanınmış üniversitelerinin çoğuna ev sahipliği yapar.

Akademik Destek & Rehberlik Ücreti

Çekya'da psikoloji okumak isteyen adaylar ikiye ayrılır. Dolayısı ile onlara sunulan akademik destek & rehberlik servisleri ücreti de farklıdır.

1. Doğrudan kabul alarak birinci sınıftan eğitime başlamak isteyenler

Bu adaylara sunulan akademik destek ve Çekya'ya varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 3,000 EUR.

2. İngilizce ve bölüm hazırlık eğitimi alarak birinci sınıftan başlamak isteyenler

İngilizce Hazırlık ve Akademik Beceriler eğitimini Smartversity Psychology Pathway programında tamamlayarak Çekya'da birinci sınıftan eğitimlerine devam edecek adaylara sunulan akademik destek ve Çekya'ya varış sonrası yerelde rehberlik hizmetlerinin ücreti 2,000 EUR.

Learn smart. Live wise. Study with Sophia Academy.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page