top of page
  • Yazarın fotoğrafıExcellency Obliges. Sophia Academy

Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi (CULS)

Çek (Prag) Yaşam Bilimleri Üniversitesi sadece bir yaşam bilimleri üniversitesi değil, aynı zamanda yenilikçi ve bilimsel araştırmaların yapıldığı bir yerdir. Üniversite modern bir kampüse ve geniş yurtlara, çeşitli öğrenci kulüplerine, kütüphaneye, en son teknoloji ile donatılmış laboratuvarlara sahiptir. CULS, Avrupa'nın önde gelen yaşam bilimleri üniversitelerinden biridir ve dolayısıyla Yaşam Bilimleri Avrupa Ligi'inin bir üyesidir.

CULS, Çek Cumhuriyeti'ndeki ilk on devlet üniversitesinden biridir ve 2012 yılında Diploma Eki Etiketi ve 2013 yılında AKTS Etiketi ödüllendirilmiştir. CULS, Çek Cumhuriyeti’nde tarım ve ormancılık alanında kendisini kanıtlamış olsa da Çek Cumhuriyeti’nde en güçlü Yönetim Fakültesi’ne sahiptir. Yakın zamanda, ekolojik ve çevresel alanlarda eğitim imkanlarını genişleten CULS, ekonomi kuruluşlarının profesyonellerinin hazırlanmasına daha fazla önem vermektedir. CULS mezunları unvanlarını Avrupa’da ve Amerika’da direk kullanabilirler ve YÖK denkliği alabilirler. Öğrencilere teşvik amaçlı araştırma yapabilecekleri, saha çalışması yapabilecekleri birçok olanak sağlayan Çek Yaşam Bilimleri üniversitesi dünya sıralamasında en iyi ilk 1000 üniversite içerisinde yer almaktadır.

Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi Akreditasyonları

Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi (CULS) Çekya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından akredite bir Avrupa üniversitesidir. Çekya Akreditasyon Kurumu, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Derneği (ENQA) ve Avrupa Yükseköğretim Kalite Güvence Kaydı (EQAR) tam üyesidir.

Çek Yaşam Biliimleri Üniversitesi Uluslararası Akreditasyon

●CULS mezunlarının diplomaları tüm Avrupa Birliğinde, Avrupa Ekonomik Topluluğunda, Amerika, Kanada ve dünyadaki birçok ülkede geçerlidir.

●Üniversite Bologna Sürecine tabidir ve Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygular.

●Avrupa Üniversiteler Birliği üyesidir.

●Mavi diploma diye bilinen Avrupa Diploma Eki de verir.

Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi YÖK Denkliği

Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi YÖK'ün kabul ettiği uluslararası derecelendirme kuruluşlarınca dünyada ilk bin üniversite arasında olduğundan mezunları YÖK denkliği alırlar. CULS başvurusunda YKS şatı yoktur. Charles Yaşam Bilimleri Üniversitesi diplomaları AB, ABD ve diğer birçok ülkede tam olarak tanınmaktadır ve mesleki niteliklerin tanınmasına ilişkin 2005/36/EC Direktifine uygundur.

Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi Dünya Sıralaması

Çek Yaşam Bilimleri Üniversiesi-CULS, YÖK tarafından da kabul edilen dünya üniversiteleri derecelendirme kuruluşlarınca ilk bin arasındadır.

Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi Bölümleri ve Ücretleri

CULS lisans programları süresi 3 yıldır. Ücretler yıllıktır.

●İşletme Yönetimi: 3,200 Euro

●Tarım Mühendisliği: 3,150 Euro

●Ekonomi ve Yönetim: 3,200 Euro

●Bilişim: 3,200 Euro

●Gıda ve Tarım: 3,150 Euro.

CULS Çift Diploma Programları

Çek Cumhuriyetinin, en iyi devlet üniversitelerinden biri olan Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesinde alacağınız eğitimle çift diploma sahibi olabilirsiniz. Üniversitenin anlaşmalı olduğu okulların lisans programlarına çift diploma eğitimi almak için kayıt yaptırdığınız taktirde hem Çek Üniversitesi, hem de Amerika, Kanada veya İsviçre Üniversitelerinden birinin diplomasına sahip olabiliyorsunuz. Lisans eğitimlerinin süresi toplamda 3 yıl sürmekte olup ilk 2 yıl boyunca eğitiminiz Çek Yaşam Bilimleri üniversitesinde devam etmektedir. Son sınıfa geçtiğiniz zaman ise seçtiğiniz ülkelerden birine gidip, eğitiminizi başarıyla tamamladıktan sonra o ülkenin de diplomasına sahip olabiliyorsunuz. Programın en büyük avantajlarından biri ise staj imkanının olmasıdır. Gideceğiniz ülkelerde Kanada ve Amerika için gönüllü staj imkanları mevcutken, İsviçre’deki çift diploma programında zorunlu staj mevcuttur.

Çekya'da Üniversite Eğitimi Danışmanlığı

Çek Yaşam Bilimleri Üniversitesi'nde okumak için profesyonellerden destek alarak başvuru sürecini başlatmak isteyenler bize ulaşabilirler.

►05368372834 (WhatsApp)

STUDY SMART. 🕺LIVE WISE.❤️GO WITH SOPHIA ACADEMY.

 

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page